Channel Challenge

Abonneren op feed Channel Challenge
Bijgewerkt: 2 uur 56 min geleden

Derde estafette van Zwemanalyse succesvol over Het IJsselmeer

di, 19/09/2017 - 15:27

Het derde team van Zwemanalyse, taskforce Zeevogel, zwom op 20 augustus het IJsselmeer over. Een mooie tocht! Op Facebook de beelden:

Zwemanalyse.nlIJsselmeerrelay - estafette

Vierde estafette Zwemanalyse met succes over het IJsselmeer

di, 19/09/2017 - 13:56

De vierde estafette van de 4 kanaalteams van Zwemanalyse (Ocean's 4)heeft geoefend op het IJsselmeer. De omstandigheden waren "klonterig" aan het begin, maar tegen het einde werd het wat beter. er is genoten aan boord!  Hieronder een verzameling van de beelden die gemaakt zijn onderweg.

/p>

Zwemanalyse.nlIJsselmeerrelay - estafette

How dangerous is lightning to swimmers?

vr, 15/09/2017 - 13:57

The other day I was swimming at Shepperton lake when a storm blew in. I saw a flash on the horizon, turned to a nearby swimmer and asked: “was that lightning?”

“Well, I don’t think you got caught by a speed camera,” he replied.

Thanks!

As most of you will know, lightning is supposed to bad for swimmers. Like any responsible venue operator would, the staff at Shepperton evacuated the lake, but it still took me a few anxious minutes to get out, during which time I saw several more lightning strikes. I started trying to figure out the probability of lightning hitting me or the lake, and what the consequences might be if it did.

read the article by Simon Griffiths @ Outdoor Swimmer

backgrounds - achtergrondenLightning - Bliksem

About Ryan Stamrood's North Channel swim 2017

ma, 11/09/2017 - 20:54

"Life is filled with certain obligations and responsibilities, but none more basic, primal or important than the responsibilities that we have to ourselves and each other"

The North Channel has played with many emotions over the years and Tuesday was no different. Ryan Stramrood made his call to take on his NC swim. There are always questions about the perfect day but there is equal stress for swimmers to make a decision or to risk the wait when flights are booked to leave and the wind we have been having this season.
Last min call and we were gone up the long 7 hr journey from SW to NE Ireland.

Read the article and see the pictures @ Nuala Moore's FB

andere teams/zwemmersIerse zee - North Channelbackgrounds - achtergrondensolo

Zwemanalyse Zeezwemclinic

ma, 11/09/2017 - 09:43
Date: maandag, 18 september, 2017 - 19:00

In verband met weer-code geel aan de Nederlandse kust op 11 september is de tweede zeezwemclinic van Zwemanalyse en ChannelChallenge verplaatst naar de reservedatum 18 september. Naast onweer wordt windkracht 6 met stoten van 7 verwacht tijdens de clinic.

Ook dit jaar organiseren we weer 2 zeezwemclinics.

Nog even een terugblik op 2016:

 • We hadden toen een avond met volle wind en golven (gaaf!) en we hadden een avond met een spiegelgladde zee en prachtige zonsondergang
 • We gaven daar een sneak preview van onze plannen om het Kanaal van Engeland naar Frankrijk over te zwemmen in estafette en inmiddels zijn daar vier teams voor in training
 • De reacties van de deelnemers waren super-enthousiast.

Wat gaan we doen in 2017?

Je kunt kiezen uit:

 • Presentatie over zeezwemmen
 • Zelf zwemmen
 • Beide

We hebben twee data geselecteerd. En één reserve als het vanwege de weestverwachting niet door kan gaan. Dan kunnen we je toch een zeezwemclinic aanbieden.

De data zijn:

 • Maandag 21 augustus
 • Maandag 11 september
 • Maandag 18 september (reservedatum)

Tijdstip:

 • Presentatie over zeezwemmen (19.00 – 19.45 uur)
 • Zelf zwemmen (19.45 – 21.00 uur)
 • Beide (19.00 – 21.00 uur)

Locatie:

Wassenaarse Slag – bij de zeilschool.

Parkeer op één van de parkeerplaatsen bij de Wassenaarse Slag. Loop de strandopgang op en sla linksaf. Na ongeveer 250 meter kom je bij de Zeilschool. Bij de zeilschool zijn kleedruimtes en is er 1 douche om even snel af te spoelen.

Wie:

De presentatie wordt gegeven door Richard Broer. Hij is een zeer ervaren (zee)zwemmer en heeft inmiddels vele teams succesvol van Engeland naar Frankrijk begeleid.

De begeleiding op zee is in handen van de zwemmers van Channel Team Wassenaar en Zwemanalyse.

Veiligheid:

 • Vooraf aanmelden is verplicht, dan weten we hoeveel mensen wij als begeleiding op zee moeten hebben
 • We maken zwemgroepjes van ongeveer dezelfde ervaring / snelheid.
 • Meld je bij binnenkomst bij Claudia. Zwemmers krijgen dan meteen een nummer op hun hand. Zo kun je je makkelijk afmelden als je het water weer uit bent
 • Op zee maken we binnen de groep ook nog buddies die elkaar in het oog houden. Bij een spiegelgladde zee is dat overdreven, maar als je in hoge golven zwemt kan dit geen kwaad!
 • Een saferswimmer kun je gebruiken als drijfboei en voor je eigen zichtbaarheid. Bestellen kan bij nl. Gebruik de kortingscode ZWEMANALYSE voor 15% korting.
 • Een felgekleurde badmuts maakt je zichtbaar op zee. Bij aanmelding kun je die bestellen voor slechts 4 euro (silicone kwaliteit).

Kosten:

Als je de theorie over zeezwemmen al eens hebt gehoord, dan hoef je die misschien niet nog een keer (alhoewel: wel aangepast nav vorig jaar en wederom interessant). Dus het is mogelijk om te kiezen voor beide onderdelen of voor één van beide.

 • Deelname aan alleen de presentatie is 4,50
 • Deelname aan alleen het zwemmen is 7,50
 • Deelname aan beide onderdelen is 10,00

Wil je grotere kans hebben op verschillende weersomstandigheden op zee, schrijf je dan in voor beide data!

Je kunt contant betalen of je ontvangt een factuur na afloop.

Inschrijven kan via: >>> schrijf je hier in <<<

Zwemanalyse.nlWassenaarse Slagtraining (pool & open water)

Bij het openwaterzwemmen deze zomer gingen de kwallen flink tekeer! Wat kan ik daar tegen doen?

vr, 08/09/2017 - 14:36

De populaire vragenrubriek over al wat (niet) met zwemmen samenhangt van Frank Venema uit de exPLONSief (het clubblad van Plons).

Kwallen zijn weekdieren die voornamelijk uit water bestaan. Om vijanden van zich af te houden of prooien te verschalken hebben ze van die enge tentakels waaraan netelcellen (nematocysten) zitten. Die schieten kleine holle naaldjes af die gif in de huid spuiten van hun prooi. De prooi raakt verlamd, waarna de consumptie kan beginnen.

Drie soorten kwallen maken hoofdzakelijk de dienst uit in de Noordzee: de kompaskwal, de oorkwal en de blauwe haarkwal.

De kompaskwal spoelt in grote aantallen aan, vooral in de zomer. Makkelijk te herkennen aan zijn bruine V-vormige strepen. Hij begint z’n leven als mannetje maar transformeert langzaam naar het vrouwelijk geslacht. De tentakels kunnen wel vijf meter lang worden.

De oorkwal is de bekendste kwal die aanspoelt langs de Nederlandse kustlijn. Je herkent ’m aan zijn roze-achtige ringen onder het ‘hoedje’. Deze vier ringen gebruikt hij bij de voortplanting. Het voedsel van de oorkwal bestaat voornamelijk uit kleine visjes en kreeftachtige organismen die tegen de tentakels opbotsen. De oorkwal steekt niet altijd; alleen als hij zich geroepen voelt. Wanneer dat is? Ik heb geen idee.

De blauwe haarkwal is plat, tot 30 cm in doorsnee en heeft dunne tentakels die wel een meter lang kunnen worden.

Bij oostenwind zijn er veel kwallen. Dat komt omdat veel soorten zich voor de kust in ondiep water tot grote scholen verzamelen om zich voort te planten. Bij oostenwind stroomt de bovenste laag water van de kust weg en wordt de onderste laag water naar het strand gezogen. Dat leidt dus al snel tot een kwallenplaag. Als kind vond ik het leuk om stokjes in de aangespoelde exemplaren te prikken. Of ze met de schep in stukjes te hakken.

Het kwallengif veroorzaakt een ontstekingsreactie die pijn, jeuk en roodheid geeft. De ernst van je klachten hangt af van het soort en de hoeveelheid ingespoten gif. Normaliter is het ongemak plaatselijk en houd je er hooguit twee dagen last van. Wanneer er sprake is van een groot aantal kwallenbeten kunnen ook algemene verschijnselen optreden zoals hoofdpijn, ademhalingsproblemen en braken. In zeldzame gevallen kun je een shock krijgen.

Het beste is je huid af te spoelen met zeewater. Niet afspoelen kan ook, maar in ieder geval geen zoet water gebruiken omdat zoet water de nematocysten kan activeren de restanten van het gif alsnog te injecteren. Verwijder met handschoenen of pincet eventuele resten van tentakels. Behandel de huid met jeukstillende zalf die ook gebruikt wordt bij insectenbeten. Bij uitgebreide kwallenbeten en zeker bij overgeven, ademhalingsproblemen of hoofdpijn moet er een dokter naar kijken.

Sommigen denken dat urine bij kwallensteken kan helpen. Dit wordt door deskundigen van het Nederlandse Rode Kruis ontkend: de kwallen bij ons aan de kust reageren op het urinezuur door hun netelcellen nog een extra zetje te geven. Douchen in zo heet mogelijk water (tot 45 graden Celsius) kan wel helpen. Kan dit even niet, dan afspoelen met zeewater of juist koelen tegen de pijn. Het beste is naar even naar de vlag op het strand te kijken. Komt de wind van de landkant? Lekker naar het zwembad gaan!

Of… toch naar het strand en ze verzamelen voor een exclusieve maaltijd! Chinezen doen dat al 5000 jaar; zie voor lekkere recepten http://www.aziatische-ingredienten.nl/kwal/  Komen de stukjes en daarna de stokjes toch nog van pas  J

Frank Venema

backgrounds - achtergronden

Remco Berendsen zwemt het IJsselmeer

wo, 23/08/2017 - 16:27

2017-08-22 - Medemblik. Remco komt aan om 8 uur bij de Rolling Stone van Miloe in de Haven van Medemblik. Hij lijkt gespannen en heeft er zin in. we overleggen over wat hij nodig heeft onderweg aan informatie en over de voeding. Daarnaast besluiten we tegen de wind in te gaan omdat het maar zo weinig is. Remco wil ervaring opdoen in de golven. De golven zijn gezien de wind: 3 Bft en afnemend wel erg gering. Hij slaagt erg goed in het bereiken van het doel: Stavoren. Een constant slagtempo en een versnelling aan het einde voorspelt dat hij klaar is voor langere afstanden. Op naar de Haarlemmermeer ringvaart!

Remco BerendsenIJsselmeersolowetsuit

Vodeo's van 4Ladies@sea

za, 19/08/2017 - 20:22

Tijdens de oversteek naar Medemblik zijn enkele FB video-opnamen gemaakt:

Claudia Broeke van start in Stavoren

Lisette Sorber onderweg

Claudia Emck probeert het ook aan de andere zijde. De wind is wat gaan liggen.

Heleen Tollenaar zwemt het 4e uur van de IJselmeeroversteek. We zijn goed onderweg.

Zwemanalyse.nlIJsselmeerrelay - estafette

Tweede IJsselmeerestafette van Zwemanalyse in Medemblik aangekomen

za, 19/08/2017 - 20:14

2017-08-14 - Medemblik - Ook de tweede erstafette van het Kanaalzwemproject van Zwemanalyse heeft Medemblik bereikt. Het tweede team, gemoemd de 4Ladies@sea kon wel in de haven bij de Visafslag eindigen. De eindtijd was 7 uur en 32 minuten.

Het team had in eerste instantie precies de tegenovergestelde wind en sterkere wind dan het team van maandag. Gevolg was dat de zwemsters allen aan de andere kant van de boot van Miloe mochten plaatsnemen. Uiteraard werd er wel geëxperimenteerd met het zwemmen aan de andere kant.

Gelukkig werd de wind minder in de loop van de dag. De zon brak door en we hebben van de oversteek genoten!

Het team bestond uit:

 • Claudia Broeke
 • Listette Sorber
 • Claudia Emck
 • Heleen Tollenaar

De loods van dienst was Miloe Blankers met haar Rolling Stone ondersteund door Ton Blankers.

Meer informatie op de website van Zwemanalyse.nl en op hun Facebookpagina. Binnenkort ook meer info op ChannelChallenge.

 

Zwemanalyse.nlIJsselmeerrelay - estafette

Video's van Facbook van Zwamanlyse IJsselmeerovewrsteek tean Fennix (of hoe spel je dat nou?)

za, 19/08/2017 - 19:57

Tijdens de oversteek ben ik meermalen live geweest op facebook. Deze beelden wil ik ook op deze website delen.

Raymond Oosterbaan

Erik Ruston

Jannie Vennik

Rick de Cock van Delwijnen

Gezamenlijke finish buiten de haven

Zwemanalyse.nlIJsselmeerrelay - estafette

Team Veunix (of hoe spel je dat nou?) over het IJsselmeer

za, 19/08/2017 - 17:53

2017-08-13 - De eerste estafette van Zwemanalyse en ChannelChallenge over het IJsselmeer van 2017 is geslaagd. De 4 leden van het team zwommen elk 1 uur waarna een schatting gemaakt is van de tijdsduur voor de rest van de tocht. Elke zwemmer heeft nog een tweede beurt gedaan van 30 minuten. De eindtijd was 6.02.36,50. Het team werd door Richard Broer gecoacht en de loods was Miloe Blankers.

Het team bestond uit:

 • Raymond Oosterbaan
 • Erik Rushton
 • Rick de Cock van Delwijnen
 • Jannie Vennik

Helaas mocht het team niet bij Jack voor de deur tegen de visafslag finishen vanwege een ander evenement (Drakenbootraces). De eerste paal van de pier van de veerdienst naar Enkhuizen werd daardoor aangewezen als een goed alternatief.

Meer informatie met bewegend beeld kan je vinden op de facebook pagina van Richard Broer en ook bij de deelnemens zwemmers en Zwemanalyse.nl. .

Hieronder eest de gehelde afstand en daaronder de finish. Het eindpunt is niet waar de stip staat maar de pier zelf (het dunne lijntje), Dit komt overeen met een afstand naar minstens Visafslag.

Zwemanalyse.nlIJsselmeerrelay - estafette

Met Irene en Miloe over het IJsselmeer

za, 19/08/2017 - 17:27

Op 12 augustus was de IJsselmeerzwemmarathon. Altijd het summum van Marathonzwemmen in Nederland. Helaas vaak de enige marathon op de wedstrijdkalender. Daar ik twee estafettes over het IJsselmeer had voor Zwemanalyse op de twee dagen na de marathon, leek het me goed om alvast "aan de overkant" te zijn op vrijdagavond. Ik had nog niet meegemaakt hoe het is om bij de schippers van de marathon te verzamelen de avond voor de grote wedstrijd.

Dus ik mocht eerste rang aan boord van de Rolling Stone zien hoe Irene haar 19e oversteek zou doen. Pieter zou haar coachen en Miloe was de loods/schipper. Het was een enerverende en fraaie tocht. De wind was fors (4/5Bft) tegen en leiet pas af tegen Medemblik aan.

Het verzamelen was ook zaterdagochtend in Hindelopen in plaats van Stavoren. Dat is vanwege hat Skûtsje Sielen. De haven lag vol met de oude schepen, we konden er niet meer bij. Dat had dus logistieke consequenties, die goed doordacht door de organisatie opgelost werden. De enige misser bij de start was dat de koersboot niet voor de zwemmers zichtbaar was. Ze zwommen alle kanten uit!

Irene ging zoals we gewend waren voortvarend van start met een slagtempo van 80 (!) per minuut. Uiteraard zwakte dat wat af naar 72 na een paar uur... Het blijft een fenomenale diesel. Onderweg veel foto's gemaakt. Je vindt een selectie onder de video.

andere teams/zwemmersIJsselmeersolo

Plons Channel Team zwemmer over zwemmen en Pride

do, 17/08/2017 - 22:09

Steven Prins (38) is consultant bij het Philips Design for Excellence-programma. Hij is getrouwd en woont samen in Den Haag. 'De Philips boot heeft een grote impact op diversiteit.'

Diversiteit is een thema in het leven van Steven Prins. Niet alleen is hij getrouwd met een man afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, ook werkt hij als consultant voor het Design for Excellence-programma, samen met Philips-collega’s die allerlei verschillende achtergronden hebben. 'Design for Excellence is een wereldwijd programma, in het leven geroepen om de diensten en producten van Philips te verbeteren, met als doel om één miljard euro te besparen. Door concrete besparingen toe te passen, is dat ons in drie jaar tijd gelukt. Als consultant bied ik het projectteam tools en tricks aan, zodat dit team de methodologie op de juiste manier kan toepassen. Daarnaast ben ik de schouder om op uit te huilen als het eens tegenzit en de persoon om champagne mee te drinken als er iets te vieren valt. Het begeleiden van grote veranderingen – en mensen zover zien te krijgen die veranderingen te omarmen – is wat mijn werk zo leuk maakt. Met een eigen team een grote verandering in de Philips-organisatie realiseren, is wel een droom van mij.'

lees de rest van het protret @ winq

Plons Channel TeamThe English Channel - Het Kanaalbackgrounds - achtergronden

Flesh-eating fleas no concern for Chloe McCardel in record Channel swim bid

do, 17/08/2017 - 22:00

Ultra-marathon swimmer Chloe McCardel has no fear of flesh-eating sea fleas, sharks or even ships, saying her record non-stop quadruple English Channel crossing bid is about pushing her body and mind to a new level.

The 32-year-old will set off later this month, hoping to become the first swimmer to achieve the 136km feat, which will take her upwards of 45 hours.

Read the article and see the pictes @ The Guardian

andere teams/zwemmersThe English Channel - Het Kanaalsolotriple

Australian teen just 'unfortunate' to be attacked by meat-loving sea fleas

do, 17/08/2017 - 22:00

It’s safe to go back in the water, says marine biologist who identified the miniature attackers as lysianassid amphipods.

The “meat-loving” marine creature that ate at the legs of a Melbourne teenager has been identified as a flesh-eating sea flea, known as a lysianassid amphipod.

Marine biologist Dr Genefor Walker-Smith said the creatures, which left 16-year-old Sam Kanizay with significant bleeding from his legs, were a small, scavenging crustacean that usually fed on dead fish or sea birds.

Kanizay said on Monday he was soaking his legs at Brighton beach when he felt the creatures attack, causing wounds that would not stop bleeding.

Read the article see the picture and watch the video @ The Guardian

backgrounds - achtergronden

Press release Double North Channel

do, 17/08/2017 - 21:45

Official press release @ FB
2 way North Irish channel attempt Dr Caroline Block 4th - 5th August 2017

'If you don't go when your gone you can't get'

Having planned a 2-way crossing on completion of her North Irish channel one way solo on 6th August 2016 Caroline arrived in Ireland mid July, 2017 ready to go one year to the day.

The current trend for weather on the North Irish channel for the available 2017 tidal windows has been irregular. On 3rd August with the closing of the 3rd window (30.07.17-7.08.17) the conditions were looking far from favourable. Following team discussions the swim date options for this year were limited by her busy schedule so, it was decided in Caroline's words 'let's do this'.

Making use of a forecasted lull in the whether between two low pressure fronts one just leaving Ireland and one in its way Caroline's start date was set. At 20:04hrs on 4th August, 2017 a few days short of a year from her original solo with a water temperature of 12.9c ambient temperature 12.3c and a wind chill of much less Caroline set off from Robbie's Point taking choppy water in her stride and Donaghadee Light house blinking to every second beat of her 58 strokes per minute. A positive mindset made swimming at night easy keeping close to the boat and returning half hourly for her feed.

With the sunrise at 04:40hrs on the morning of Saturday 5th August, 2017 revealing the coastline of Scotland a change of goggles helped keep the suns rays from her eyes bringing some welcomed heat to both Caroline and the infinity crew. The choppy conditions arrived, departed and returned and 8 hours in, Killantringan Lighthouse was in view with a North Westerly wind of 6 knots.

Contending with the infamous Scottish tides at 11:36hrs on Saturday 5th August 2017 (swim time: 15:32:25 swim distance: 49.5 kilometres) Caroline arrived to a small stony beach at the bottom of the garden of the beautiful Knockinaam Lodge at the Port of Spittal bay with the Scottish flag bellowing in the wind.

As per the rules of a two way a swimmer is permitted a ten minute break on completion of their first leg. The sun shone with a clear blue sky as Caroline was joined by Pádraig, had a short stop to regrease, eat and focus on her return leg. One way was done and dusted and she was ready to rock for the second leg. At 11:44:10 she was on the move leaving Scottish shores behind. The tide had turned and she headed North West against wind and waves joined by Pádraig until her first feed.

We all knew that this is where the swim would really begin. Forecasts of predicted good weather failed to appear and Caroline continued relentlessly to swim through these conditions including several squals.

Caroline's simple approach to the swim never altered. Her requests were for factual information of distance, time and sea state allowing her to calculate her performance. This mindset in a marathon open water swimmer is a golden ticket to success. Previous team planning regarding how the swim would progress and how each section would go allowed the plan to unfurl. It was known that at this stage there would be wind against tide but with the actual weather not matching the predicted (Normal in this country) it meant that the seas were heavy slowing progress, preventing the much needed advances North West.

After 63.4 kilometres at 20:07 hrs (5.8.2017) the swim course turned South East at least 7 kilometres short of the predicted target due to the wind and waves. Caroline's pace and energy levels were as on her first stroke all those miles ago stroke rate: steady 54 spm - attitude perfect.

With the currents pushing Caroline South East back towards Scotland her progress advanced slowly West. Caroline was advised to work with the presenting sea state and conditions against this tide to stem the loss of valuable ground and with the same positive reply she said 'lets go'. So, for the next four hours Caroline swam against the tide. With 77 kilometes swam, the tides released their grip, weather conditions improved with less chop and further Westerly progress was made, albeit much later than predicted.

At 22:45hrs as Caroline had her feed and a factual conversation with Pádraig laying out all the details of the swim - tide, sea state, distance. It was clear that Caroline was unlikely to make landfall. In amazing physical and mental condition Caroline would swim a further one hour to assess progress and make sure that the agreed decision was the right one. Swimming at an increased pace of 58spm to the light of the moon Caroline and the cold North Irish channel waters danced in tandem weaving through the complex currents the lights of Belfast harbour and Donaghadee tantalisingly close.

At 23:59:01 hrs having swam 88 kilometres just before a new day Caroline whilst ahead and making history happen bowed gracefully to the North Irish channel fully acknowledging the amplitude of the success.

Dr Caroline Block now holds two North Irish channel one way crossings :) the only lady to swim from Ireland to Scotland twice

You better believe it.

ObserversIan ConroyoyGary Knoxox
PilotCharles StewartrPadraig Mallonon

infinity channel swimming with Caroline had agreed media silence to fully focus on this pioneering swim. The track was shared after the turn around point and all the world was watching commenting with their own ideas of what was happening, filling in from the tracker and imagining what it would be like to be in such an amazing place on earth and this valiant swim - every stroke a winnerInfinit NutritionoCoffee Labs Roasters INCNC
track.rs

Pádraig MalloInfinity Swim Academyty channel swimming Directors personal note:
The team at infinity are amazed at Caroline's stamina, mental and physical ability during this swim and in her life focus.

Mother Nature did not allow Caroline's access to Irish shores. Our admiration and respect for you Dr Caroline Block is unsurmountable - a pleasure to partner you for you in a journey into the unknown.

#toinfinityandbeyond
#glorycomesfromdaringtobegin

Start:
Robbies Point, Ireland
20:04:00 hours Friday 4th August, 2017

Landfall Scotland:
Port of Spittal Bay, Scotland
11:36:25 hours Saturday 5th August, 2017

Start:
Port of Spittal Bay, Scotland
11:44:10 hours Saturday 5th August, 2017

Finish:
East of Belfast Lough, Ireland
23:59:01 hours Saturday 5th August 2017

Total Distance: 88 Kilometers
Total time: 28 hours 55 minutes 01 second

Infinity Channel Swimming
www.infinitychannelswimming.com
infinitychannelcrossings@gmail.com
00447879413131
glory comes from daring to begin

andere teams/zwemmersIerse zee - North Channelsolodouble - dubbel

Chloë McCardel On Her English Channel Four-Way

do, 17/08/2017 - 21:42

Chloë McCardel is undergoing her final preparations for an unprecedented four-way crossing of the English Channel (history's first solo quadruple Channel crossing).

If there is anyone who could do it in the contemporary swimming world, it is the 32-year-old McCardel who already has a career total of 21 English Channel crossings under her swim cap.

“When I completed the triple, I was utterly exhausted – nauseous and hypothermic, with my swimming costume hanging off me because I’d burnt through so much body fat.

Read the full article ans seer the pictures @ DNOWS

andere teams/zwemmersThe English Channel - Het Kanaalsolotriple

Four-Way EC? No Way! Chloë Can

do, 17/08/2017 - 21:38

Chloë McCardel is about to attempt the unthinkable.

She has done one-way crossings of the English Channel. She has done two-way crossings of the English Channel. She has done a three-way crossing of the English Channel.

And now she will attempt a four-way crossing.

A successful non-stop four-way crossing (quadruple Channel crossing) would be unprecedented and would bring her career English Channel crossing total to 25.

Read the article and see the pictures @ DNOWS

andere teams/zwemmersThe English Channel - Het Kanaalsolotriple

History's First Current-Neutral 100-Mile Swim

do, 17/08/2017 - 21:35

A few days after Caroline Block attempted a two-way crossing of the North Channel, fighting gallantly for 28 hours 55 minutes, and the same day that Chloë McCardel announced her four-way 136 km English Channel crossing between August 29th and September 2nd, Sarah Thomas walked into calm water of Lake Champlain situation along the Canada-United States border.

lees de rest van het artikel en bekijk de foto's @ DNOWS

andere teams/zwemmerssolo

Ultramarathon swimmer McCardel attempts historic quadruple crossing of English Channel

wo, 09/08/2017 - 21:50

Australian ultra-marathon swimmer Chloe McCardel will be the first person to attempt a non-stop quadruple crossing of the English Channel.

McCardel is one of the only four people to complete a triple crossing of the channel from England to northern France, a feat that took 36 hours of non-stop swimming.

read the full article @ ZwemZa

andere teams/zwemmersThe English Channel - Het Kanaalsolotriple

Pagina's