KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 38 min 42 sec geleden

Vier keer een bondsereteken uitgereikt

do, 02/03/2023 - 01:00

Mathilde Vink, bestuurslid van de KNZB, heeft aan Erna Briais Backer-van den Heuvel, Hendrik-Jan van Broekhuijze en André Vreman het bondsereteken voor hun verdiensten als bestuurslid van de Regio Oost uitgereikt.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

T-Mobile partner NOC*NSF, TeamNL én KNZB

wo, 08/02/2023 - 01:00

T-Mobile Nederland is de nieuwe partner van NOC*NSF en Team NL. Het bedrijf steunt de komende vier jaar naast de topsport ook alle 28 sportbonden binnen TeamNL, waaronder alle topsport-onderdelen van de KNZB (behalve de waterpolodames die VASCO Consult als partner hebben). 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

ACZ en ZPCH dominant op NK synchroon

ma, 30/01/2023 - 01:00

In een uitverkocht zwembad De Vrolijkheid in Zwolle domineerden ACZ uit Capelle aan den IJssel en het Hoofddorpse ZPCH het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen. Bij de senioren gingen in totaal 12 van de 15 beschikbare medailles naar beide verenigingen. Na de eerste dag werd het klassement van de technische uitvoering opgemaakt bij de soli en duetten. Zondag zwommen ze hun vrije kür. Voor de ploeg gold dat de resultaten van de technische en vrije uitvoering bij elkaar werden opgeteld voor de eindklassering.

 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

In Memoriam Lucienne van der Velde

do, 26/01/2023 - 01:00

Veel te snel en veel te vroeg is Lucienne van der Velde op 19 januari 2023 op 59-jarige leeftijd overleden. Synchroonzwemmend Nederland verliest een betrokken jury- en taakgroeplid. Naast haar vele vrijwilligerstaken voor het synchroonzwemmen van de KNZB, waar ze scheidsrechter en officialopleider was, was ze ook een geliefd lid van de Taakgroep Officials en Reglementen. Lucienne was ook als jurylid internationaal actief, zoals afgelopen zomer op het Europees kampioenschap in Rome.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Werkgroep sociale veiligheid zwembranche lanceert nieuw dilemmaspel

vr, 16/12/2022 - 01:00

Sociale veiligheid is een belangrijk onderwerp in de zwembranche. Vorig jaar heeft de Werkgroep sociale veiligheid zwembranche onder de vlag van het Nationaal Plan Zwemveiligheid onder andere de herziene versie van de Gedragscode Zwembranche gepresenteerd. Om deze code in praktijk te brengen, lanceert de werkgroep vandaag het vernieuwde Dilemmaspel Zwembranche. Met het Dilemmaspel ga je, aan de hand van diverse thema’s, met elkaar in gesprek en sta je stil bij de sociale veiligheid in jouw accommodatie; voor bezoekers maar ook voor collega’s onderling.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nieuwe figuren

di, 13/12/2022 - 01:00

De FINA heeft de figuren gewijzigd. Deze figuren zijn door de Spaanse synchroonzwemsters gefilmd. Disclaimer: Dit zijn niet de officiële films van de FINA. Het zijn er in totaal zes, je kan klikken op de links hieronder.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB werkt met verenigingen aan meer bewustwording grensoverschrijdend gedrag

wo, 07/12/2022 - 01:00

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gaat aan de slag met een actieplan om verenigingen en hun leden proactief te helpen met het thema grensoverschrijdend gedrag (GOG) in de zwemsport. De bond gaat onder meer workshops en trainingen geven voor trainers, bestuurders en andere vrijwilligers. Ook komt er een toolkit die verenigingen kunnen gebruiken om GOG bespreekbaar te maken en om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming