KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 3 uur 9 min geleden

Bondsbureau gesloten op 25 en 26 mei

ma, 22/05/2017 - 02:00

In verband met Hemelvaartsdag is het bondsbureau gesloten op donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Vereniging in Beeld: Code Blauw bij NDD in Doetinchem

za, 20/05/2017 - 02:00

NOC*NSF meldde vorige week dat de Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport van start is gegaan. De KNZB kan het belang van het onderzoek alleen maar onderschrijven. Onder de noemer ‘Code Blauw’ voert de zwembond samen met partijen in de branche al een aantal jaar campagne tegen allerlei vormen van ongewenst gedrag. Code Blauw ondersteunt verenigingen en zwembaden bij de preventie. Vereniging NDD in Doetinchem is daarin een mooi voorbeeld.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Onderzoek NOC*NSF naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport van start

di, 16/05/2017 - 02:00

De Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport is met haar onderzoek begonnen. De afgelopen decennia is de aandacht voor seksuele intimidatie en misbruik toegenomen. Dat geldt ook voor seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Het stilzwijgen is door sporters die ermee te maken hadden doorbroken. De publieke aandacht dwingt iedereen die verantwoordelijkheid draagt voor een veilig sportklimaat om maatregelen te nemen tegen deze praktijken. Het bestuur van NOC*NSF heeft Klaas de Vries gevraagd de onderzoekscommissie te leiden. Op zijn verzoek maken ook Clémence Ross-van Dorp en Egbert Myjer deel uit van de onderzoekscommissie.

UItgebreid bericht NOC*NSF

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje de Brouwer tevreden na de Europa Cup synchroonzwemmen

ma, 08/05/2017 - 02:00

Afgelopen weekend werd in Cuneo, Italie de Europa Cup synchroonzwemmen gehouden. Voor het Nationaal Duet Noortje en Bregje de Brouwer weer een moment om zich te meten op senioren niveau. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Duet de Brouwer op weg naar Europa Cup synchroonzwemmen in Italië

di, 02/05/2017 - 02:00

Vanaf vrijdag 5 mei tot en met zondag 7 mei zal in het Stadio del Nuoto in Cuneo, Italië de European Synchronised Swimming Champions Cup – de Europa Cup voor senioren – worden gehouden. De Brabantse tweelingzussen Noortje en Bregje de Brouwer zullen Nederland in Cuneo als Nationaal Duet vertegenwoordigen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Marius van Zeijts nieuwe voorzitter zwembond

za, 22/04/2017 - 02:00

Marius van Zeijts is vandaag benoemd tot voorzitter van de KNZB. Daarmee volgt hij Erik van Heijningen op, die afscheid nam van het bondsbestuur. Van Zeijts werd gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNZB in Nieuwegein.​

Categorieën: Zwemmen/Swimming

French Open Synchroonzwemmen – Nationale Duetten Jong Oranje geven indrukwekkend visitekaartje af

do, 20/04/2017 - 02:00

Van donderdag 6 april tot en met zondag 9 april werden in Sète, Frankrijk de French Open Junioren synchroonzwemmen gehouden. De Nederlandse zwembond KNZB vaardigde haar twee Nationale Junioren duetten af: Kim Schallenberg en Manolya Yapar, beide uit Capelle aan den IJssel en Rebecca Duyverman uit Hoofddorp  en Vivienne van Eenennaam uit Alphen aan den Rijn.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nationale Duetten Jong Oranje klaar voor Frankrijk

di, 04/04/2017 - 02:00

Vanaf donderdag 6 april tot en met zondag 9 april worden in Sète, Frankrijk de French Open Junioren synchroonzwemmen gehouden. De wedstrijd is traditioneel het podium voor een groot aantal internationale afvaardigingen. Ook het Nederlandse synchroonzwemmen laat zich niet onbetuigd, door haar twee Nationale Junioren Duetten te laten zwemmen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

NJK synchroonzwemmen 2017 - Hellebrekers en KNZB ondertekenen officiële contract

ma, 27/03/2017 - 02:00

Zaterdag 25 maart werden in Roosendaal de Nederlandse junioren kampioenschappen 2017 gehouden. Wat een mooie dag met dank aan een goede organisatie in handen van ZPV-Hieronymus en uiteraard ook door de prestaties van de zwemmers in het water.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Michel Bezuijen beoogd voorzitter zwembond

do, 23/03/2017 - 01:00

Het bestuur van de KNZB draagt Michel Bezuijen voor als kandidaat voor het voorzitterschap van het KNZB bondsbestuur. De voordracht is tot stand gekomen na een selectieprocedure, die in december begon. Het bestuur volgt het advies op van de selectiecommissie die de zorgvuldige procedure organiseerde. De huidige voorzitter Van Heijningen is niet meer voor een volgende periode herbenoembaar. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 22 april as. zal de nieuwe voorzitter gekozen worden.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Save the date: nieuwe figuren Synchroonzwemmen

wo, 22/03/2017 - 01:00

Op het Fina congres in juli tijdens het WK worden de nieuwe technische figuren voor synchroonzwemmen bekend gemaakt. Deze figuren zijn van belang voor de nieuwe uitvoeringen en het halen van limieten!  

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Franse open goede leerervaring voor Noortje en Bregje

ma, 13/03/2017 - 01:00

In het weekend van 10/11/12 maart 2017 werd in Parijs, Frankrijk de eerste FINA Synchronized Swimming World Series 2017 gehouden. Voor het Nationaal junioren duet Noortje en Bregje de Brouwer was dit pas de tweede internationale wedstrijd op senioren niveau.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB bundelt samen met 25 bonden en NOC*NSF krachten in TeamNL

vr, 10/03/2017 - 01:00

Team NL is dé multidisciplinaire sportploeg die Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Het is de verzameling van de allerbeste sporters die Nederland vertegenwoordigen op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Meer dan 25 bonden, waaronder de KNZB, hebben zich gebundeld om Team NL samen met NOC*NSF en partners uit het bedrijfsleven gezicht te geven.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Grenzen verleggen tijdens Nationale talentendagen NTB

do, 09/03/2017 - 01:00

Ben jij zwemmer en zoek je naar een nieuwe uitdaging? Ben je tussen de 12 en 21 jaar en wil je je grenzen verleggen? Kom dan naar een van de 11 talentendagen van de Nederlandse Triathlon Bond door heel Nederland aankomend voorjaar.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Als master meedoen aan het WK in Boedapest? Inschrijving geopend !

di, 07/03/2017 - 01:00

De inschrijving voor de FINA World Masters Championships is geopend. Deze kampioenschappen worden van 7 t/m 20 augustus 2017 in Boedapest (Hongarije) georganiseerd.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje worden 3e tijdens German Open

ma, 06/03/2017 - 01:00

Tijdens de German Open zijn Noortje en Bregje Brouwer 3e geworden tijdens de vrije uitvoering en 4e geworden tijdens de technische uitvoering.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB en arena vernieuwen partnership tot Tokio 2020

di, 21/02/2017 - 01:00

Global water instinct merk arena heeft de sponsorovereenkomst met de KNZB vernieuwd tot en met de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Arena is de officiële sponsor van de KNZB en kledingsupplier van de vier disciplines zwemmen, schoonspringen, waterpolo en synchroonzwemmen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje de Brouwer naar Duitse en Franse topwedstrijden synchroonzwemmen

do, 16/02/2017 - 01:00

In de week van 1 maart zullen Noortje en Bregje de Brouwer het Nederlandse synchroonzwemmen als duet vertegenwoordigen op de German Open, een sterk bezet en goed bezocht internationaal senioren toernooi, dat plaats zal vinden in Bonn.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nationale duetten en ploeg Jong Oranje 2 synchroonzwemmen nu ook actief op social media

do, 16/02/2017 - 01:00

Met ingang van 1 februari jongstleden is door de KNZB rondom het synchroonzwemmen een hernieuwde uitvoering aan haar PR en Media beleid gegeven.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Trainingsstage Nationale duetten en Jong Oranje 2 ploeg met Japanse topcoach synchroonzwemmen

do, 16/02/2017 - 01:00

In de periode 17 februari tot en met 26 februari zullen de Nationale duetten en de Jong Oranje 2 ploeg een trainingsstage hebben onder begeleiding van de Japanse topcoach Saho Harada.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Pagina's