U bent hier

Wetsuits

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Karin Kramer
Wetsuits

Wie kan mij vertellen wat de regels rond de wetsuits zijn voor het seizoen 2018?

Gertjan van den...
Re:Wetsuits

Karin,

Regelement is zojuist bekend geworden omtrendt het gebruik van wetsuits @KNVB

 

Karin Kramer
Dank je.Ik heb ze net gelezen

Dank je.Ik heb ze net gelezen, maar het roept toch wel wat vragen bij mij op.

Stel: Je hebt geen wetsuit. Je hebt je ingeschreven voor een 5 km. Op de dag zelf blijkt dat de watertempratuur 17,5 graden is. Krijg je dan je startgeld terug?

Hoevaak was de watertempratuur de afgelopen jaren onder de 18 graden?

Wanneer gaan ze de tempratuur meten? 's Morgens vroeg of een 45 minuten voor de afstand? 

Kijk wat er in Breda vorig seizoen gebeurde. 2 Uur voor de 7 km werd de watertempratuur gemeten. De tempratuur die hier uit kwam stond toe dat er met wetsuit gezwommen mocht worden, maar in de loop van de dag werd het steeds warmer.

Zijn er, buiten arena, al wetsuits goed gekeurd door de FINA?

Ik blijf het een lastig onderwerp vinden.

richard broer
afbeelding van richard broer
relevante vragen

Beste Karin,

Je hebt relevante vragen. Zelf als TOWZ-lid, heb ik soorgelijke vragen gesteld. We krijgen vast spoedig antwoord.

Richard
webmaster@noww.nl

Erwin Zuijdervelt
Ik lees mee. Immers heb ik

Ik lees mee. Immers heb ik geen zin om een wetsuit aan te schaffen. Ik volg dit wel, omdat ik voor het nieuwe seizoen het herenklassement vol wil zwemmen. Daarnaast vind ik de wedstrijden Culemborg (6 km) en Bodegraven (5 km) nog wel leuk genoeg om aan deel te blijven nemen. Persoonlijk zal ik het jammer vinden dat ik aan deze afstanden niet meer deel kan nemen.

Hans Koster
Wet-suits

Door alle regels wordt het bijna onmogelijk om nog te organiseren. Ik ben het eens met Harold Matla dat het OWZ kapot wordt gemaakt.Ik ben pas later met deze mooie sport in aanraking gekomen, maar heb van oude rotten vernomen dat het vroeger simpeler was. Gewoon zwemmen in de natuur en de ontberingen voor lief nemen. Ik noem een paar van die luxe zaken. Er moet muziek zijn, of je elkaar daardoor niet meer verstaat.....maakt niet uit. Er moet een lijn in het water liggen, nu weer er mag met wet=suit gezwommen worden alles roept weer vragen op.Ik heb de laatste jaren de zee-zwemtochten rond Walcheren meegezwommen. Organisatie.....simpel b.v. Start om 19.00 uur. Iedereen gelijk starten jong en oud mannen en vrouwen zonder en met wetsuit.Natuurlijk is er geen sprake van een voortschrijdend jaarklassement en dan is alles ook eenvoudiger te behappen.Ik denk dat wij het hoe dan ook simpeler moeten maken. De zeewedstrijden nemen jaarlijks een grote toevlucht aan deelnemers........dus is dat de juiste formule.

Hans Koster Huizen.

 

Karin Kramer
Inmiddels ook wat vragen bij

Inmiddels ook wat vragen bij de KNZB neergelegd.

Hun antwoord is dat de watertempratuur ca.1 uur voor de afstand langer dan 3 km (opnieuw) gemeten moet worden. Dit zal nog uitgebreid beschreven gaan worden in hun toelichting.

Wat betreft de wetsuits zijn er idd nog maar 2 goedgekeurd door de FINA. Ze gaan wel kijken of  ze een NL versie aan de eisen van wetsuits kunnen stellen zodat die voor iedereen begrijpbaar en toepasbaar zijn.

Het afgelopen seizoen waren er 3 á 4 wedstrijden onder de 18 graden. Deze waren aan het begin en eide van het seizoen.

Het zou fijn zijn als ze vaart maken met de toelichting zodat snel meer duidelijkheid gaat komen.