Watervrienden IJmuiden organiseert gratis zwemclinic voor scholieren

Datum: 
zondag, 22 november, 2015 - 00:00 t/m 23:45

IJMUIDEN - Op zondag 22 november organiseert Watervrienden IJmuiden een zwemclinic voor scholieren op (middelbare) scholen in de gemeente Velsen die tussen de 10 en 18 jaar zijn. 

De zwemclinic wordt gegeven door twee IJmuidense topsporters: Ben Zentveldt (20) en Lars Bottelier(18). Beide heren specialiseren zich op de lange afstanden in het buitenwater en maken daarnaast al een aantal jaren deel uit van de bondsploeg van Watervrienden Nederland.

Lees de rest bij >>> dichtbij <<<.

Opm noww.nl (Richard): beide heren zijn, vermoed ik, niet lid van een Watervrienden-vereniging, doch wel van een KNZB-vereniging. De Watervrienden-clubs zijn in het algemeen verbonden aan de NCS en niet aan de KNZB. In een ver verleden (de periode dat ik nog goed kon meerkomen) zou deze actie een tuchtzaak voor de zwemmers opgeleverd hebben. Je mag immers niet zonder uitdrukkelijke toestemming van de KNZB zwemsport bedrijven binnen NCS-verband (of wel verband ook buiten de KNZB - m.u.v. NTB). Het betreft hier echter niet iets competatiefs. Noww.nl denkt mede daarom dat het niet zo'n vaart meer loopt, de gemoederen zijn bekoeld en zullen derhalve vast geen probleem geven.