Persbericht - E.K. Open Water Hoorn – 10 t/m 14-7-2016

2015-12-01 - Hoorn - Hans Beenker, teamleider van de lokale organisatie, geeft met zijn tweede man, Rick Nobels, een toelichting bij de organisatie van de Europese Kampioenschappen, zoals die van 10 tot en met 14 juli 2016 in Hoorn zullen worden gehouden (tijdens het open water congres 2016).

Het managementteam bestaat uit Paul van den Heuvel (KNZB en eindverantwoordelijk), Joost Kuijlaars (namens de KNZB en de LEN), en Hans Beenker, namens de lokale organisatie (Stichting ‘Ter Rede van Hoorn’ en Gemeente Hoorn). Voor de promotie is het bureau van Danny van Soelen actief, en voor de contacten met het bondsbestuur is Hans van Goor verantwoordelijk. In het lokale team in Hoorn werken Hans Beenker en Rick Nobels (coördinatie), Rob Schut (gastvrijheid), Marcel van der Haagen (activiteiten) en Saco de Vries (voorzieningen) samen.  De teamleden zetten ieder een groep vrijwilligers in voor de deeltaken.

De wedstrijdbanen in Hoorn zijn een 10km–baan (als in 2015) met acht ronden van 1250m; bij slecht weer wordt deze ingekort tot binnen de Buitenhaven, en worden tien ronden van 1km gezwommen. De 10km is op zondag 10 juli. Maandag 11 juli is een rustdag. Dinsdag 12 juli wordt de 5km gezwommen, woensdag 13 juli is het team event over 5km, en de E.K. worden afgesloten met de 25km op donderdag 14 juli. Voor het team event wordt de 10km–baan gebruikt met tweemaal een dubbele ronde, voor de 5 en de 25km wordt een baan van 2500m gebruikt die via het Kleine Gat en de Rede van Hoorn tot Oranje Buiten ligt.

Rick en Hans laten ook wat impressies zien van promotiebureau Van Soelen: het startgebied (tussen Houten Hoofd, sluis en Vluchthaven), de tribunes op het Houten Hoofd, het promodorp op het Baadland, en de overbrugging van de sluis (om van het startgebied naar het promodorp over te steken).

Het is de bedoeling dat van vrijdag 8 tot en met donderdag 14 juli Hoorn in het teken staat van de E.K.: elke dag zal van vroeg tot laat van alles te doen zijn. Hans vraagt de congresgangers nadrukkelijk om goede ideeën, zoals hij al enkele heeft ontvangen. Alles wordt geconcentreerd rond het havengebied, en de Halve Maen van schipper Hudson is het startschip, tijdens het jaar waarin wordt teruggekeken op 400 jaar Kaap Hoorn. 

De presentatie wordt afgesloten met het Nederlandse team (Sharon, Ferry, Marcel, en sinds kort ook Pepijn Smits). Sharon en Ferry zullen ook tijdens de O.S. in Rio voor de prijzen gaan, Marcel en Pepijn richten zich op Hoorn.

Met vriendelijke groet,
Hans Beenker, voorzitter