Gerard Meurs

in 2013 is Gerard Meurs 80 jaar oud.

-----------

Geschreven door de PR commissie   donderdag, 15 juli 2010  bron:http://www.dezijlzwemsport.nl

De zwemcommissie van De Zijl Zwemsport is er in geslaagd de alom gerespecteerde trainer Gerard Meurs aan te trekken om als zwemtrainer te gaan opereren in het team van hoofdtrainer Patrick Bleijie. Gerard Meurs zal officieel na de zomer aan de slag gaan, maar is reeds informeel betrokken bij de voorbereidingen voor het komend zwemseizoen. De trainingen onder zijn begeleiding starten half augustus.

Gerard Meurs – trainer met professionele ervaring

Gerard Meurs heeft middels zijn voorgaande functies als zwemtrainer zijn sporen inmiddels verdiend in de zwemwereld. Zo is hij met diverse grote toernooien mee geweest als trainer/coach, is hij bondscoach geweest bij het open water zwemmen en heeft hij in deze functie de alom bekende Edith van Dijk onder zijn hoede gehad.

Gerard Meurs heeft bij verschillende grote clubs de functie van zwemtrainer vervuld, zoals LZ 1886 - waar hij kampioen van Nederland is geworden – en eerder bij de toen genaamde De Zijl-LGB.

Patrick Bleijie, hoofdtrainer, vult aan:”De rede dat we in gesprek wilden komen met Gerard is vanwege zijn enorme ervaring en grote expertise van de zwemdiscpline. We zien er naar uit met Gerard onze doelstellingen verder te verscherpen en te focussen op meer meer starts op de NK's voor De Zijl Zwemsport, bij de competitie hoger te eindigen, de speedo afdeling uit te breiden en de aandacht voor de masters te verdiepen.”

Bestuur De Zijl Zwemsport zeer verheugd over aanvulling

Albert Spijker, voorzitter van De Zijl  Zwemsport vertelt:”We zijn zeer verheugd met deze zeer essentiële aanvulling voor de trainersstaf van de zwemafdeling. De verschillende taken binnen de staf van de trainers zal worden verdeeld onder alle trainers, hulptrainers en assistent-trainers.

Gerard Meurs heeft de afgelopen periode als trainer van DES opgetreden, waarna hij toch gekozen heeft voor een overgang naar De Zijl Zwemsport. Gerard Meurs vertelt:”Ik heb voor De Zijl Zwemsport gekozen, omdat de visie, strategie en enthousiasme van de bestaande staf me aanspraken. Ik heb reeds diverse zwemmers bezig gezien en ben enthousiast over de potentie binnen deze groep. Ik zie er naar uit om officieel aan de slag te gaan.”