Persbericht: Kanaalzwemovertocht door team ECSC voor Metakids en sportiviteit

Het aftellen is begonnen. Tussen 26 en 31 augustus gaat een team van zwemmers uit Vlaardingen en Schiedam de oversteek eindelijk maken. Twee jaar lang hebben ze zich kunnen voorbereiden. Vorig jaar waren ze er nog niet klaar voor en moesten ze de oversteek uitstellen. Dit jaar gaan ze wel. Het team bestaat uit: Wieteke van den Boogert, Jan van Buuren, Jeffrey Siemons, Helena Mels en Pierre Mellegers.

De oversteek gaan plaatsvinden tussen Dover en Frankrijk. Een tocht van hemelsbreed 34 km, maar het kan door stroming oplopen tot heel veel meer!

Voor de oversteek over het kanaal maakt ECSC gebruik van de deskundige begeleiding van een loods, Simon Ellis, en een coach, Richard Broer. Allen zijn gecertificeerd vanuit de Channel Swimming & Piloting Federation in Engeland om de uitdaging zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Na twee jaar ploeteren in zwembaden, vieze sloten maar ook in de geweldige zeeën waar ze getraind hebben (o.a. Los Angeles, Curacao, Hong Kong, Frankrijk, Spanje) zullen ze volgende week dus het echte werk moeten gaan doen.

Wat kunnen ze  allemaal tegenkomen? Grote containerschepen, kwallen, zeehonden, bruinvissen maar ook kramp, zeeziekte, vermoeidheid, kou. Maar gelet op de goede weervoorspellingen voor volgorde week gaan er vanuit dat ze een vlakke zee hebben met een strak blauwe lucht en een zonnetje :-)

Indien geïnteresseerden het team wil volgen dan kan dat via bijgevoegde link. Hierop zijn de GPS dots te volgen van de Sea Farer II, het begeleidingsschip. Daarnaast maakt het team gebruik van de sociale media indien het internet voorhanden blijft op het kanaal. Wie liked kan ook meteen even doneren? De zwemmers zwemmen namelijk voor Metakids en in het bijzonder voor Lotte van Eijck. Dus mochten mensen nog niet gedoneerd hebben? Even doen he??!!!

Wil je de oversteek live volgen: http://cspf.co.uk/tracking en zoek dan de Sea Farer II op.

Voor donaties aan Metakids: http://www.metakids.nl/acties/ecsc-kanaal-zwemtocht