City Swim Meppel

Datum: 
zondag, 16 juni, 2019 - 00:00 t/m 23:45

City Swim Meppel vindt plaats in het centrum van Meppel. De start en finish vinden dit jaar plaats aan het Oosteinde, ter hoogte van (voorheen) drankenhandel de Moor. De route gaat vanaf het Oosteinde door de Keizersgracht richting Stoombootkade. Bij het Bleekerseiland ronden de deelnemers een boei en keren door de Keizersgracht weer terug naar het Oosteinde.

Wie mogen meedoen?

Iedereen van 16 jaar en ouder die gezond is, niet zwanger en een zwemdiploma heeft, mag meedoen aan City Swim Meppel. Wedstrijdzwemmers moeten in staat zijn om het parcours binnen 30 minuten af te leggen. De overige deelnemers worden ingedeeld op basis van hun zwemervaring. De estafettezwemmers ‘doen’ ieder de helft van het totale parcours van 1,6 kilometer.

Deelnemers starten op basis van hun ervaring en verwachte zwemtijd in vier startgroepen. We vragen deelnemers daarom een indicatie te geven van de tijd die ze denken nodig te hebben voor de 1,6 kilometer. Lastig om in te schatten hoe lang je erover doet? Dan heb je waarschijnlijk niet zo veel ervaring met zwemmen en is het verstandig in de recreatieve groep te starten.

De inschrijfkosten bedragen 15 euro per deelnemer. Er zwemmen maximaal 100 deelnemers tegelijk door de grachten van Meppel. Het werkelijke aantal deelnemers is hoger vanwege de estafettezwemmers, maar de inschrijving is dus beperkt. Schrijf je daarom snel in om een uniek en sociaal relevant evenement mee te maken in het hart van Meppel!