Persbericht - Simply the Bes draagt bij aan droom zwemster Lisa Dreesens

In 2016 hebben blauwe bessentelers in Nederland, België en Duitsland de handen ineengeslagen en zich verenigd in het collectief ‘Blauwe bessen platform’. Inmiddels heeft het platform ruim 40 leden, die zich samen bezighouden met de vele gezondheidsvoordelen van de blauwe bes. Dit doen ze onder andere door onderzoeken, kennisdeling en generieke promotie. Onder de noemer ‘Simply the Bes’ promoten de telers gezamenlijk de gezonde blauwe bes bij de consument. Dat doen ze onder andere op de website, middels diverse social media kanalen en door jaarlijks het evenement ‘blauwe bes in beweging’ te organiseren. Omdat we beweging en gezondheid belangrijk vinden, komt daar in 2019 de ondersteuning van zwemster Lisa Dreesens bij.

Zwemcarrière Lisa Dreesens

Lisa Dreesens is 27 jaar en naast student aan de TU Delft, ook topzwemster. Lisa begon op haar 12e met zwemmen en heeft onder andere diverse Nederlandse Kampioenschappen op haar naam geschreven en finaleplaatsen in internationale wedstrijden behaald. Vervolgens zocht ze haar heil in het open water zwemmen en ook daar wist ze verschillende podiumplaatsen te behalen. Lisa tikte zelfs als eerste de overkant aan bij de oversteek van het IJsselmeer in 2016, de zwaarste en langste open water wedstrijd in Nederland. “Daarmee won ik de Nederlandse kampioenschappen marathon zwemmen van dat jaar”, aldus Lisa. Inmiddels is de gedreven zwemster toe aan een nieuwe uitdaging in haar zwemcarrière en dat gaat de kanaaloversteek van Dover (Engeland) naar Calais (Frankrijk) worden.

Ondersteuning Simply the Bes

Door de lange afstand, de sterke stromingen, de hoge golven, het zoute water, de grote hoeveelheid kwallen, de kou, het veranderende getij en de grote hoeveelheid schepen die het kanaal bevaren, is de kanaaloversteek van Dover naar Calais de zwaarste open water wedstrijd ter wereld. Lisa gaat dus een enorme uitdaging aan, die veel voorbereiding vergt en uiteraard ook een kostenplaatje met zich meebrengt. ‘Om mijn droom waar te maken heb ik contact gezocht met Simply the Bes. Trots mag ik mededelen dat zij mij in 2019 bij mijn sportieve uitdaging gaan ondersteunen!” Erik van de Vin, projectleider van Simply the Bes, licht de sponsoring toe. “Als Simply the Bes vinden we beweging en gezondheid belangrijk. We dragen dan ook graag ons steentje bij om Lisa’s droom te verwezenlijken.” De zwemster is uiteraard al druk bezig met de voorbereidingen en als de omstandigheden in de eerste week van september goed zijn, dan zal Lisa zo’n 50 km zwemmend afleggen van Dover naar Calais!

Lisa volgen? Kijk op www.simplythebes.nl/bes-sportief voor blogs en ervaringen.