Natuurzwemtocht 2019

Datum: 
zondag, 25 augustus, 2019 - 12:00 t/m maandag, 26 augustus, 2019 - 15:45

Op zondag 25 augustus organiseer ik, Jonna Meesters, in samenwerking met Zwembad de Meent voor de derde keer een recreatieve prestatietocht voor jong en oud door de trekgaten van de Loosdrechtse plassen. Vorig jaar deed ik dit om geld op te halen voor mijn droom, School at Sea. Nu ben ik terug. Dit jaar wordt er geld op gehaald voor Fonds Gehandicapte sport. Zij zetten zich in zodat iedereen kan sporten. Sporters voor sporters! 

Omdat ik zelf heel erg veel van zwemmen hou heb ik twee jaar geleden dit evenement bedacht. De eerste editie was meteen een groot succes, bijna 100 deelnemers uit heel Nederland hebben de tocht door dit prachtige gebied gezwommen. Je zwemt tussen de legakkers van de Zuidelijke Kievitsbuurt van de Loosdrechtse plassen. Op deze legakkers werd vroeger het veen te drogen gelegd zodat het gebruikt kon worden als turf voor in de kachels. Door de wind zijn veel van deze legakkers verdwenen en zijn er grote open wateren ontstaan zoals Loosdrecht en Vinkenveen. 
500m, 1500m, 2500m of 5000m zwemmen door de mooiste natuur van Breukelen. Je zwemt door nauwe kreekjes maar ook door meer open stukken ! Durf jij dat aan? Naast een groep ervaren buitenwaterzwemmers doet er ook een aantal absolute beginners mee.

www.natuurzwemtocht.nl