Hoe te publiceren op noww.nl

De event-organisaties hebben uitgebreide rechten om op noww.nl hun evenement te promoten. De reguliere gebruiker had voorheen rechten om in het forum te publiceren. Dat bleek zo weinig gebruikt te worden dat we besloten daarmee te stoppen. Als je als gewone gebruiker (zwemmer, ouders, jurylid) iets wil publiceren kan je altijd mailen naar de webmaster. Dan geven we je de rechten of we posten het namens jou als aanvrager.

In principe is het heel gemakkelijk om te publiceren. Het loopt als vanzelf als je de juiste plek weet te vinden. We leggen het hieronder uit. Ik hoop dat je het begrijpt. Zo niet, mail gerust. Dan passen we dit document aan.

Stappenplan

 • stap 1. inloggen.
 • stap 2. eerste regel van algemene menu bovenin, de tweede knop aanklikken.
 • stap 3. daar zie je twee goede mogelijkheden “agenda” en “pagina”.
  Agenda is enkel voor het toevoegen van een item wat op de kalender tevoorschijn komt. Dit is mooi voor de advertentie geschikt. Je geeft daar de dag en aanvang en einde van de wedstrijd aan.
  Pagina is voor al het andere. Denk aan uitslagen, programmaboekjes, foto’s, links naar tijdschriften en websites met verslagen. etc.
 • stap 4. vul de velden stuk voor stuk in waar nodig. Eerst de titel van je item. Dan onderwerp, dat is het type van de wedstrijd. alle Bra-Lim wedstrijden zijn “event NED-KNZB” en kijk ook verder welke tags van toepassing kan zijn. Plaats organisatie is dus de locatie die het betreft. Als je event er niet in staat dan kunnen de webmasters het toevoegen. Mooie daarvan is dat als je op de hyperlink in het item klikt je ook geleid wordt naar de andere items met die tag.
 • stap 5. tik je tekst in het veld wat verschijnt. je kunt er ook opmaak aan toevoegen. Je kunt ook - als je een word bestand voorbereid hebt met tekst deze plakken met behulp van de word button (eerste regel met de W als kenmerk) dan blijven de hyperlinks, bullits en nummering (vaak) in takt. Zit er geen of weinig opmaak is dan is de knop links naast de Word knop geschikter, die haalt alle opmaak er uit en plakt als platte tekst (in de juiste maar geheel platte lay-out, doch nog wel met de alinea’s).
 • stap 6. voeg je eventuele bijlage bij. deze moet je uploaden. Het mag technisch niet al te groot zijn (kleiner dan 1Mb is maximaal, maar liever veel kleiner). Ik vlieg anders snel door mijn te downloaden megabytes heen en krijg dan de rekening gepresenteerd van mijn provider.
  Als je hier een illustratie uploadt, let er dan op dat ze geen copyright bevatten die je niet zelf hebt. De upload kan je ook  gebruiken in de tekst door eerst de upload te verbergen (vink weergeven uit) en dan de hyperlink te gebruiken naar het plaatje (klik rechts op de hyperlink in de naam van het plaatje, kopieer de locatie). Die locatie van het bestand gebruik je om met de eerste knop op de tweede regel (van het editing-menu) het plaatje in te voegen. Dan kan je ook de grootte aanpassen en de positie ten opzichte van de tekst (onderste veld in het dialoogvenster). Een logo is bij ons standaard in de (eerste) alinea i.e. “rechts”. Foto is de volle breedte (i.e. “niet ingevuld”) en maximaal 600 pixcels breed. Mooiste is als de foto in werkelijkheid ook zo groot is om extra downloadverkeer te voorkomen.
  Er wordt vanzelf een eerste deel gecreëerd wat zichtbaar wordt op de voorpagina. Je kan dit manipuleren met de knop met de rode stippellijn er in (insert teaser break). Zet die dus niet na een grote foto (om die rekening van de provider te voorkomen).
 • stap 7. de rest van de velden kan je beter laten voor wat het is.
 • stap 8. opslaan of voorbeeldweergave klikken. De laatste knop is als je twijfelt hoe het er uit ziet en je voor publiceren het wil zien. Zelf gebruik ik die nooit meer. Ik publiceer en daarna kan ik het alsnog bewerken (met het tabblad bewerken).  

Als we namens iemand publiceren dus met jouw naam als auteur (iets wat alleen de webmasters kunnen) kan je het item alsnog naar wens aanpassen. Wij kunnen ook desgewenst het item weer naar boven halen in de volgorde door de datum aan te passen. Als dat nodig mocht zijn, moet je het ons vragen.