Brigades hebben mogelijkheid tot aanmelden voor clinic lifesavingsport

Een van de doelstellingen van Reddingsbrigade Nederland is het ontwikkelen van de lifesavingsport. Op dit moment ligt daarbij de focus op breedtesport. De trainers in opleiding moeten voor een van hun proeven van bekwaamheid (PvB's), vergelijkbaar met de instructeursopleiding, een verenigingsactiviteit organiseren. Zij doen dit door middel van clinics bij reddingsbrigades, die op deze manier kennismaken met de lifesavingsport.

Op het gebied van breedtesport spelen drie belangrijke zaken.

  • Het verhogen van het aantal brigades dat actief de lifesavingsport beoefent.
  • Het verbinden van de lifesavingsport met het diplomazwemmen.
  • Het verkrijgen van meer goede trainers aan de badrand.

Versoepelingen
Op dit moment maken de versoepelingen van de coronamaatregelen het mogelijk om het een en ander te organiseren. Er mogen weer sportactiviteiten voor jeugd tot en met 18 jaar plaatsvinden in de buitenlucht, waarbij onderling geen 1,5 meter afstand meer hoeft te worden gehouden en materialen gedeeld mogen worden. Dit geeft met name kansen voor clinics in binnenwater, op het strand en in zee. Een aantal brigades heeft voor de coronacrisis al aangegeven te willen optreden als gastheer voor een regionale clinic lifesavingsport. Van die mogelijkheid is nu nog geen gebruik te maken, omdat groepen dan te groot en te divers zouden worden en het nog wenselijk is om reizen zoveel mogelijk te beperken.

De uitgebreide versie van dit nieuwsbericht staat hier op Bondsinfo. Bij vragen over het organiseren van een clinic lifesavingsport en/of voor aanmelding is contact op te nemen met projectmedewerker Nathalie van Hillo via nvhillo@reddingsbrigade.nl.