43e OWW De Binnenmaas 2020: De Trainingseditie!

Een aantal maanden geleden, hadden we in Nederland een mooie Open Water kalender. OWW De Binnenmaas stond gepland voor 18- 07-2020. Helaas kan onze Open Water niet door gaan op de bekende manier. De reden is bij iedereen wel bekend.

Maar ondertussen mogen en kunnen we langzaam aan wel steeds meer. Vanaf 1 juli mogen we weer een evenement organiseren, maar vanwege de vele beperkingen, met name buiten het water, en de korte tijd tot 18 juli, hebben wij besloten om geen wedstrijd te organiseren.

Echter, we gaan niet bij de pakken neer zitten.

De 43e editie bestaat uit:

1.       OWW De Binnenmaas – Virtual Challenge 2020

Net als collega organisaties doen wij graag mee met het mogelijk maken om op je eigen trainingsplek, toch jezelf te meten met de anderen. Dank aan Sporttijden en de KNZB voor het opzetten van dit platform! Meer informatie is terug te vinden op:

https://www.hopasports.com/nl/event/oww-de-binnenmaas-virtual-challenge-2020

Deze wedstrijd is een onderdeel van het Virtueel KNZB OpenWater Seizoen 2020Een zomer zonder open water wedstrijden is als een koffiekopje zonder koffie; troosteloos. Sinds 1 juli, lijkt het er op dat we deze zomer toch nog wedstrijden mogen verwachten. Alleen komt dit voor de Binnenmaas te laat. Daarom zijn we dankbaar dat de KNZB en Sporttijden, dit platform hebben ontwikkeld, zodat er toch een soort van strijd kan worden gevoerd. Weliswaar niet in de Binnenmaas zelf, maar op je eigen trainingsplek of mooie locatie in je eigen buurt. Zwem lekker, zorg dat dit veilig en gecontroleerd gebeurt. Wat ons betreft is de voorbereiding voor de volgende editie, in 2021, bij ons op locatie De Binnenmaas, begonnen. Noteert u vast: 17-07-2021: 44e OWW De Binnenmaas Onze sponsors

 

 

2.       De Trainingseditie

Op 18 juli 2020, zetten we op onze wedstrijdlocatie een baan uit.
Startend vanaf het haventje, met boeien op 125m, 250m en 500m.

Vanaf 11.00 tot 13.30 kan er op deze baan getraind worden.

Onder begeleiding van 2 bootjes, voor de veiligheid.
Om gebruik te maken van deze baan, vragen wij een vrijwillige bijdrage van 2,-

Wat we niet doen:
Helaas zullen we het volgende niet voorzien:
Reddingsbrigade, EHBO, kleedkamers en tijdwaarneming voorzien.
Ook is er geen soep en fruit als je uit het water klimt.
Geen prijzen, geen inschrijfgelden per afstand.
 

Wat is er dan wel:
Onze wedstrijdlocatie, op Recreatieoord De Binnenmaas heeft ruimte.
Ruimte om makkelijk te parkeren.
Ruimte om met respect voor elkaar, op voldoende afstand, te water te gaan en heerlijk te trainen. Voldoende afstand om daarna het water uit te gaan en op voldoende afstand na te genieten en daarna ieders weg te gaan.

 

Met een kleine groep van vrijwilligers willen we het u mogelijk maken om lekker te trainen. Een heerlijke duik op een mooie locatie. U zult begrijpen, dat dit helaas alleen kan op basis van eigen risico. Zonder ons grote team van vrijwilligers, om op te steunen, vragen we u met ons te genieten op De Binnenmaas, maar wel binnen de huidige grenzen. 

Dit wil ook zeggen, dat we adviseren om niet vanuit heel Nederland naar De Binnenmaas te komen. 

Dit ter voorkoming van een te grote toe loop en de mogelijke nood om het stil te leggen.

 

Wij hopen op een mooie dag, met een spreiding van de deelnemers, jong en oud.

Komt u ook meegenieten?

Let op, deelname is op eigen risico!

Tot ziens aan de Waterkant!

Vincent, Marco, Marco en Floris!