AFGELAST: IJsselmeer Zwemmarathon en NK Marathon

Datum: 
zaterdag, 5 september, 2020 - 10:00 t/m zondag, 6 september, 2020 - 09:45

Op zaterdag 5 september wordt de IJsselmeer Zwemmarathon weer gehouden: de zware openwaterwedstrijd over 22 kilometer van Stavoren naar Medemblik. De wedstrijd, die in 2019 voor de vijftigste keer werd gezwommen, is tevens het NK marathon.

Inmiddels heeft een nieuw organisatieteam het stokje overgenomen. De ambitie is om deze klassieker naar een hoger niveau te tillen om op termijn aan te sluiten bij het FINA ultra marathon circuit. Er zijn dit jaar dan ook meerdere veranderingen doorgevoerd. Zo mogen zwemmers nu gezamenlijk in een groep zwemmen en liggen de begeleidende boten rond het peloton. De start is om 10:00 uur in Stavoren en naar verwachting arriveren de eerste zwemmers vanaf 14:15 uur in Medemblik.

Uiteraard zullen coronaprotocollen van toepassing zijn. Toeschouwers worden verzocht niet naar Medemblik te komen, maar om de wedstrijd online te volgen. De organisatie zet dan ook in om het publiek vanaf het IJsselmeer te voorzien van beeld, geluid en tekst. De wedstrijd zal sneller en spectaculairder worden! 

Lees meer op www.ijsselmeerzwemmarathon.nl

Bron @KNZB