Molenviergang Swim Experience

Datum: 
zaterdag, 12 september, 2020 - 00:00 t/m 23:45

Op zaterdag 12 september organiseert 010 Sports in samenwerking met Jachthaven Rio Molino de ‘Molenviergang Swim Experience’. Deze lange afstand zwemtocht voert langs de Molenviergang aan de Rotte naar de oorsprong van de rivier waar Rotterdam haar naam aan te danken heeft.

De Molenviergang is een molengang bestaande uit vier windmolens, ten noorden van Zevenhuizen aan de Rotte. De molens zijn gebouwd rond 1722. De Molenviergang in de Tweemanspolder te Zevenhuizen bestaat uit vier achter elkaar geschakelde molens welke, gedurende bijna twee eeuwen, gezamenlijk het polder niveau op peil hielden.

De molens zijn ook nu nog volledig in tact en maalvaardig, dus kunnen in het geval van calamiteiten hun oude taak weer opnemen.
De afstand van deze tocht is 5 km, je zwemt 2.5 km naar het keerpunt bij de oorsprong van de Rotte en weer terug naar de finish bij Jachthaven Rio Molino. Het keerpunt wordt gemarkeerd door een grote oranje HEAD boei. Dit is de tweede boei in het zwemparcours.
Omdat een groot deel van dit parcours niet gemotoriseerd bevaren mag worden, is er op de langste afstand slechts deelname mogelijk van maximaal 36 zwemmers in twee starts van 18 deelnemers. Elke zwemmer dient een eigen begeleider mee te nemen die hem of haar op een kajak of Stand-Up-Paddle board begeleidt. Zwemmer en begeleider krijgen beiden een hesje met daarop hun startnummer.

Op de korte afstand is er toezicht door de organisatie. Voor deze afstand geldt een maximum van 50 deelnemers. Ook het keerpunt voor de 2,5 kilometer wordt gemarkeerd door een grote oranje HEAD boei vlak voor de doorgang onder de A12.

Er zijn prijzen voor de snelste man en vrouw in beide 5 km series en prijzen voor de snelste man en vrouw op de 2.5 km.

 

Aanmelden?  Klik >>>>HIER<<<<