Denk mee voor een betere KNZB

Wat gaan we doen?:
Onze KNZB gaat een volgende stap zetten op weg naar een betere besturing. Dat is met de verenigingen afgesproken tijdens de algemene ledenvergadering van de KNZB. Wat is die volgende stap? 

Om als zwemverenigingen en KNZB klaar te zijn voor de toekomst moeten we beschrijven hoe we in de toekomst samen gaan werken. Zowel voor de huidige activiteiten als bij het inspelen op veranderingen.

Daarom worden drie taakgroepen opgericht. Deze taakgroepen zijn:

1. Financiële structuur en Audit Commissie
2. Klankbordgroep (eerder bekend als Ledenpanel)
3. Samenwerking werkorganisatie en vrijwilligersorganisatie

Voor elke taakgroep is een opdracht geschreven waarin je kan lezen wat de bedoeling is. Uiteindelijk ontstaan er zo drie rapporten en implementatievoorstellen die daarna met de verenigingen worden besproken. De bedoeling is dat in de algemene ledenvergadering van 25 november besluitvorming kan plaats vinden.

Doe jij mee?
Elk van de taakgroepen gaat in september en oktober aan de gang en zal naar verwachting drie of vier keer bij elkaar komen. Voor elk van de taakgroepen zoeken we naar vrijwilligers die mee willen denken en schrijven. Voor het samenstellen van de taakgroepen zoeken we wel vrijwilligers met bepaalde deskundigheid. Dit staat beschreven in de drie opdrachten. Denk daarbij aan kennis op het gebied van de zwemsporten, organisatiekunde enzovoorts.

Hoe meld jij je aan?
Lees de opdrachten en als jij graag mee wilt werken aan een betere KNZB vul dan het formulier in en stuur hem per mail naar directie@knzb.nl. Het formulier is te vinden op de tweede pagina van de opdrachten.

Vragen of twijfel je?
Neem in dat geval direct even contact op via mailadres: directie@knzb.nl.

Links naar de stukken:

  1. Opdracht Financiële Structuur en Audit Commissie
  2. Opdracht Klankbordgroep
  3. Opdracht Samenwerking werkorganisatie en vrijwilligersorganisatie

Orginele post @KNZB