OpenWater Zwem Chip

Steeds meer wedstrijden gaan zich professionaliseren en stappen over op Elektronische tijdwaarneming.

Om deze manier van tijdwaarneming te kunnen doen dient de zwemmer om beide polsen een chip te dragen. Deze chips kunnen door de organiserende vereniging verzorgt worden, echter betaal je dan als zwemmer een X bedrag per wedstrijd extra voor de huur van deze chips.

Wanneer je regelmatig of van plan bent om meerder jaren open water wedstrijden te gaan zwemmen, loont het de moeite om persoonlijke chips aan te schaffen. Op deze manier sta je niet voor extra kosten en hoef je voor de wedstrijd niet je chips uit te zoeken.

Chips kunnen worden aangeschaft via de WEBSHOP van de KNZB

Om er voor te zorgen dat je niet voor kosten zit wanneer je besluit te stoppen met openwater zwemmen en je niet voor een ander sport kiest waar je de chips ook kan gebruiken, biedt SPORTTIJDEN een terugkoop regeling aan.

Wat houdt deze regeling precies in?

Bij aanschaf ontvang je twee chips met nummer sticker en twee polsbanden. Wanneer u er voor kiest om te stoppen met openwater zwemmen en de chips niet gaat gebruiken met andere sporten (bijv. marathon lopen) kun je de chips aan SPORTTIJDEN terug verkopen. Dit geld alleen voor de gele chip met de nummer sticker.

Wanneer je van deze regeling gebruik wil maken stuur je een mail naar chips@sporttijden.com

Dit kan alleen buiten het open water zwemseizoen. Van ons ontvangt u een e-mail met daarin de informatie over deze terugkoopregeling.

  • Na 1 seizoen krijgt u 75% van de aanschafwaarde terug
  • na 2 seizoenen krijgt u 50% van de aanschafwaarde terug
  • na 3 seizoenen krijgt u 25% van de aanschafwaarde terug
  • na 4 seizoenen krijgt u 10% van de aanschafwaarde terug
  • na het vijfde seizoen vervalt de terugkoopregeling.

Bovenstaande regeling geld alleen wanneer de chips nog in een goede conditie zijn. Tevens geld deze regeling alleen voor chips die zonder andere actie aangekocht zijn.