Petrus Johannes Hartog 18e

Hans Peter Hartog werd 18e in Hong Kong tijdens de Fina wedstrijd 10k Maraton.

>>> complete uitslag <<<


Hans-Peter Hartog 18de plaats op World Cup debuut

WORMERVEER Hans-Peter Hartog zwemmer van DAW uit Alkmaar en wonende in Wormerveer, heeft op 4 oktober deelgenomen aan de World Cup wedstrijd in Hong Kong. Hij zwom in Hong Kong in een van de mooiste baaien van de wereld namelijk Repulse Bay.

Voor Hartog was dit zijn eerste World Cup ervaring en hoopte op een top 15/top 20 klassering. "Het is een mooi resultaat, maar er had meer in kunnen zitten. Mijn bril lekte waardoor mijn ogen erg pijnlijk werden door het zeer zoute water in Hong Kong." zo zegt Hans-Peter.

Ondanks zijn lekkende bril is Hartog tevreden over zijn race. Met zijn 2:15:16.2, zat hij 17 minuten achter de World Cup klassement leider Thomas Lurz.
In het deelnemers veld bevond zich (bijna) de gehele top 10 van het World Cup klassement. Hartog als nieuwkomer, heeft goede ervaringen en contacten over gehouden aan zijn debuut.

Hartog werd op zijn debuut geconfronteerd met (zeer) zout water. Hij zegt hier over het volgende: "Het is weer eens wat anders, vele wedstrijden in het world cup klassement zijn in zout water. Dus was dit een goede ervaring voor mogelijke andere World Cup wedstrijden voor volgende jaar". Volgend jaar heeft Hartog de kans om zich te kwalificeren voor het EJK open water te Hoorn. "Ik wil gaan voor het EJK, ik hoop dat datgene lukt maar niets is zeker". Andere doelen voor Hartog zijn de LEN cup wedstrijden door heel Europa en World Cup wedstrijden in Brazilië, Mexico en Australië.

Hartog is op dit moment hard op zoek naar sponsors om al dit gene te financieren. "Een tripje naar een world cup wedstrijd komt ongeveer neer op 1000 euro per wedstrijd", aldus Hans-Peter.