Van Rouwendaal, Weertman en Bottelier op EK in actie in open water

Terwijl de wedstrijdzwemmers in het binnenbad pas vanaf maandag 17 mei in actie komen op het EK in Boedapest, mogen de drie Nederlandse open water zwemmers deze week al aan de bak in Lake Lupa.

In het aan de rand van Boedapest gelegen meer verdedigt Sharon van Rouwendaal (zie foto) woensdag 12 mei haar Europese titel op de 5 kilometer. Van Rouwendaal werd in Glasgow 2018 voor het eerst in haar carrière Europees kampioen op de kortste afstand in open water.

5 redenen om te zwemmen in open water: verhoog je geluk en red levens

Een sterker lichaam, een beter brein, minder stress: we willen het allemaal, maar hoe pak je dat aan? Er zijn duizenden wetenschappelijke studies over dingen die goed zijn voor lichaam en geest... maar hoe krijg je die ooit gelezen? Om je op weg te helpen, zetten we elke maandag één activiteit in de kijker met 5 wetenschappelijk onderbouwde redenen om iets vaker (of minder vaak) te doen.

Water bijna warm genoeg voor EK-races Van Rouwendaal en Weertman

De wedstrijden in het open water bij de EK in Hongarije kunnen deze week vermoedelijk gewoon doorgaan. De temperatuur van het water in het Lupameer bij Boedapest heeft inmiddels bijna de minimaal vereiste 16 graden bereikt.

Openwaterzwemmer Ferry Weertman: ’Twee keer per week lig ik in mijn eigen koude badje in de achtertuin en zwem ik tegen de jetstream in’

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. De krant volgt onder andere openwaterzwemmer Ferry Weertman in zijn voorbereiding.

,,Nog iets meer dan een week en dan is mijn voorlaatste race over tien kilometer. Ik bedoel de voorlaatste race over de olympische afstand voor Tokio, in een internationaal sterk veld. Die wedstrijd is op 13 mei in Hongarije. Inzet: de Europese titel.

100 X 100 Meter ''Blue Night'' Uitdaging Volendam - 28 Mei 2021

Datum: 
vrijdag, 28 mei, 2021 - 19:00

Je hoeft geen professionele zwemmer te zijn om aan deze uitdaging mee te doen. Jouw zwemniveau en doorzettingsvermogen bepaald de afstand waarop je je inschrijft. Je bent er om je eigen grens te verleggen. De 100×100 uitdaging is een uitermate geschikte zwemwedstijd voor de zwemmer die zichzelf op de proef wilt stellen. Ga voor de 100×100 meter en verleg je grens, of wees een stap dichterbij je doel!

Ter Rede van Hoorn gaat WEL door!

‘TER REDE VAN HOORN’ GAAT WEL DOOR!

Na alle afgelastingen ook eens een positief bericht: het open-water evenement ‘Ter Rede van Hoorn’ op zondag 18 juli gaat door! Natuurlijk kunnen we op dit moment nog niet overzien welke de beperkingen over twee maanden zijn, maar we houden de moed erin. De organisatie is vast en zeker van plan een mooi evenement op de nieuwe locatie Marina Kaap Hoorn te organiseren.

Van Rouwendaal hoopt op warmer Lupameer: ‘Ik wil graag weten waar ik sta’

Sharon van Rouwendaal wacht de komende dagen in spanning of ze volgende week kan starten op de Europese kampioenschappen open water in Hongarije. Vooralsnog vormt de temperatuur in het Lupameer bij Boedapest een belemmering. 
,,We mogen eigenlijk pas racen als de watertemperatuur minstens 16 graden is en afgelopen week is 12 graden gemeten.

IJsselmeer nu definitief in International Marathon Swimming Hall of Fame

2020 International Marathon Swimming Hall of Fame Induction Virtual Ceremonies 

Walter Poenisch inducted into the IMSHOF

Het was afgelopen zaterdag eindelijk zo ver.

Walter Poenisch werd net als de IJsselmeer Marathon geïnstalleerd als lid van de IMSHOF's class of 2020.

Het is voor velen misschien geen geheim, dat ik -Niek Kloots- géén fan van Diana Nyad ben. Zij claimed* wat Walter echt gedaan heeft. Namelijk zwemmen van Cuba naar Florida. Voor o.a. die oversteek is Walter geëerd.
Lees alles over deze historische oversteek op http://swim4peace.com

Extra vlaggen gehesen op Scheveningse strand om te waarschuwen voor gevaar van de zee

Deze zaterdag is het buitenzwemseizoen officieel van start gegaan. Dat brengt plezier met zich mee, maar geregeld ook gevaar, vooral langs de Noordzeekust. De gemeente Den Haag gaat daarom samen met strandpartners en de veiligheidsregio extra inzetten op veiligheid. Zo moeten zestien extra vlaggen op de stranden mensen bewust maken van de gevaren van de zee. Ook wordt ingezet op een communicatiecampagne om bezoekers en inwoners te waarschuwen.

Koningsdag 2021 optimistischer: ‘We kunnen tenminste weer eens wat doen!’

SCHOONDIJKE - Sneu was het wel, voor het tweede jaar op rij Koningsdag vieren in coronatijd. Het was stil op straat, te stil. Toch waren er ook optimistische geluiden te horen, zoals van Carlien Willemsen, voorzitter van de activiteitencommissie Schoondijke. ,,We kunnen tenminste weer eens wat doen!

Het aftellen naar mijn eerste EK is begonnen

Op 13 april kreeg ik het verlossende woord: ik heb mij officieel gekwalificeerd voor mijn eerste Europese kampioenschap! Voor mij een mooie beloning voor al mijn harde werk afgelopen seizoen in Australië en dit seizoen in Würzburg. Vanwege mijn mooie optreden tijdens de Eindhoven Qualification meet (EQM) mag ik niet alleen de 25 kilometer zwemmen, maar ook starten op de 10 kilometer.

10 Km Uitdaging Volendam

Datum: 
zondag, 16 mei, 2021 - 14:30

10 Km Uitdaging Volendam 

Je hoeft geen professionele zwemmer te zijn om aan deze uitdaging mee te doen. Jouw zwemniveau en doorzettingsvermogen bepaald de afstand waarop je je inschrijft. Je bent er om je eigen grens te verleggen. De 10 kilometer zwem uitdaging is een uitermate geschikte zwemwedstijd voor de zwemmer die zichzelf op de proef wilt stellen. Ga voor de 10 kilometer en verleg je grens, of wees een stap dichterbij je doel!

Pepijn Smits zet punt achter topsportloopbaan

Pepijn Smits heeft besloten een punt te zetten achter zijn topsportloopbaan. De 24-jarige open water zwemmer kan zich niet meer voor de volle honderd procent motiveren en wil zich gaan richten op zijn maatschappelijke carrière als (aankomend) advocaat. Daar is een mooie uitdaging op zijn pad gekomen.

Sporten in Qatar: ‘Als sporter alleen, zeker in een kleine sport als de mijne, sla je geen deuk in een pakje boter’

Terwijl steeds meer vraagtekens geplaatst worden bij het WK voetbal in Qatar, eind 2022, viert dat land ondertussen ongestoord het ene na het andere sportfeestje. Hoe is dat voor de sporter? ‘Wij hebben heel weinig te kiezen.’

Pagina's