Hij zwom als tweede Nederlander Het Kanaal over en werd vijf keer wereldkampioen marathonzwemmen

Zijn keuze om professioneel zwemmer te worden bracht hem over de hele wereld. Het prijzengeld was vaak een veelvoud van wat hij thuis als onderwijzer verdiende.

Herman Willemse is opgenomen in de International Swimming Hall of Fame, kreeg in Amerika een zoen van filmster Jayne Mansfield, zwom in Argentinië waar piranha’s leefden en verdwaalde ’s nachts op een haar na zwemmend in Egypte, tot hij de juiste route vond in het Suezkanaal. Tussendoor was hij twintig jaar lang onderwijzer in Utrecht.

Team Double Dutch uit Nederland zwemt Het Kanaal over

Na een reis met hindernissen kwamen we dinsdag in Dover. Woensdagochtend 07.15 uur starten. Onderweg een jump van een dolfijn. Een klein haaitje aan de.oppervlakte en best wel wat kwallen. Ronald van der Graaf en Jan Pieter Borst lieten zich niet afleiden en ging stoïcijns door. Na 12.58 uur samen aan land en dan de euforie! Geweldig gedaan mannen. Marion van den Berg als flying support op de boot was onmisbaar. Crew op de boot was weer super en alert.

De bubbel van Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman, twee topzwemmers onder één dak

Ranomi Kromowidjojo won drie keer olympisch goud op de langebaan, Ferry Weertman één keer in het open water. Hoe leven twee topsporters onder één dak?
Het gouden zwemkoppel slaapt in één bed, alleen niet in veeleisende sporttijden.

Mechelaars kunnen onder toezicht baantjes zwemmen in Keerdok

Bij een ideaal zomerweertje hebben tientallen Mechelaars donderdagnamiddag in de zwemzone aan het Keerdok een frisse duik genomen. Met dit nieuwe project keert Keerdok terug naar zijn roots van den Ouwen Dok, die geïntegreerd is in het Van der Valk-hotel. Al zal enkel mogen gezwommen worden in vier banen in een afgebakende zone van 35 meter, onder toezicht van redders.

Zo houd je het zwemmen met kinderen veilig

Spelen en afkoelen in een zwembad, rivier of meertje: voor kinderen is het een fijn tijdverdrijf in de zomer. Hoe zorg je dat ze niet zomaar kopje-onder gaan? Een handleiding.

Een kind dat verdrinkt maakt geen geluid.

Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch

Datum: 
zondag, 12 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch...

Op zondag 12 september vindt de vijfde editie van Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch plaats. Een recreatief zwemevent in een stadsdecor waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Swim to Fight Cancer Breda

Datum: 
zondag, 12 september, 2021 - 22:30

Swim to Fight Cancer Breda 2021 gaat door!!

Wij zijn bijzonder trots te kunnen melden dat de 2e editie van Swim to Fight Cancer Breda op 12 september 2021 definitief doorgaat!

Dankzij de bereidwillige en gastvrije medewerking van Zwembad de Kuil in Breda-Prinsenbeek hebben wij een prachtige locatie gevonden om dit evenement dit jaar op een veilige en verantwoorde manier te kunnen houden.

Swim to Fight Cancer Achterhoek

Datum: 
zondag, 12 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer Achterhoek

Swim to Fight Cancer Achterhoek is een recreatief zwemevenement in Het Stroombroek, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Swim to Fight Cancer Maastricht

Datum: 
zondag, 5 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer Maastricht gaat door 5 september 2021!

Swim to Fight Cancer is in 2014 ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een fantastisch idee: zwemmen in een stad, in open water, waarbij individuele deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker.

Swim to Fight Cancer Amstel

Datum: 
zaterdag, 4 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer Amstel (STFC) is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in de rivier de Amstel, exact op de grens van Amstelveen en Ouder-Amstel. 

Op vrijdagavond 3 september zal de opening van STFC AMSTEL plaatsvinden met een spectaculair side-event. Een 100 meter bad zal worden gecreëerd voor de terrassen van de restaurants aan de Amstelzijde. Prominente -voormalig- Olympisch zwemmers nemen het op tegen BN’rs en ondernemers uit het bedrijfsleven van Amstelveen en Ouder-Amstel.

Swim to Fight Cancer Nijmegen

Datum: 
zondag, 29 augustus, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer Nijmegen

Hét recreatieve zwemevenement in stadsdecor! Deelnemers en teams halen zoveel mogelijk donaties op voor Stichting Fight cancer. Deze stichting werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Doe jij mee? Samen zorgen we dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is! Schrijf je in of doneer!

Swims to Fight Cancer 2021

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2021:

Deze zomer wordt er voor Stichting Fight cancer weer in zeven steden gezwommen om geld op te halen voor kankeronderzoek. In totaal krijgen in Nederland meer dan 118.000 mensen per jaar kanker, dat zijn er 13 per uur. Alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker.

Virtueel Open Water Circuit

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2023:

Wil jij je prestaties in het open water meten met anderen? Ook dit jaar is er weer de mogelijk om deel te nemen aan het Virtuele Open Water Circuit. Elke week kun je deelnemen aan een wedstrijd, gewoon, in je eigen omgeving of op je vakantieadres. Doe ook mee en zwem jouw afstanden op je eigen favoriete zwemlocatie.

Team NL organiseert Olympic Festival

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2021:

TeamNL organiseert hét thuisblijfevenement voor Nederlanders tijdens de Olympische Spelen. Het TeamNL Olympic Festival: sport doen, sport kijken en sport beleven!

Mijnzwemcoach cursussen en clinics

Uit de KNZB nieuwsbrief van 23 juli 2021:

Altijd al beter willen leren zwemmen? Leer en verbeter je zwemtechniek onder begeleiding van topsporter Lars Bottelier of een van de andere deskundige KNZB-zwemcoaches. Dit jaar is open water zwemmen populairder dan ooit tevoren. Doe ook mee en leer alle ins & outs tijdens een clinic open water zwemmen! Deze zomer zijn er diverse clinics in het open water en dit weekend en in augustus zijn er zelfs nog cursussen voor gevorderden!

Pagina's