Verlamd tot borsthoogte en toch zwemmen? Cynthia en Marlous uit Twente bewijzen dat het kan

Marlous en Cynthia hebben beiden een hoge dwarslaesie. Ondanks de verlamming deden ze zaterdag mee aan de Rapenburg-zwemrace door de gracht in Leiden. Voor het goede doel. „Het geeft zo’n gevoel van vrijheid. Even los van je rolstoel.”

5 gezondheidsvoordelen van zwemmen in (koud) open water

Zwemmen in open water is populairder dan ooit. Als je die koude douche inmiddels hebt uitgespeeld, dan is deze trend misschien wel iets voor jou.

Baantjes trekken in de natuur is op zich niets nieuws. Een aantal jaar geleden waren sommige avonturiers voor dag en dauw al in het koude water te vinden.

Björn en Wil dromen van legaal natuurzwemmen in Tilburg: ‘Geef ons een stukje Piushaven’

Volgens Björn van Eenaeme en Wil Zingers gaat er niks boven het gevoel van zwemmen in koud water. Björn zwemt sinds een halfjaar in open water samen met andere Tilburgers, waaronder Wil. Inmiddels telt de onofficiële zwemclub twintig leden, maar een legale plek om baantjes te trekken in de buitenlucht is er in eigen stad niet.

Bedankt!

Het zit er weer op! De achtste editie van de Biesbosch Open Water Race en het ONK 2021 zijn weer voorbij. 
 

Gerard Meurs is overleden

Gerard Meurs was een van de markante mensen uit het open water circuit. Hij trainde vele jaren het team van LZ 1886. Hij was onder meer trainer van oud-wereldkampioene Marathonzwemmen Irene van der Laan. Hij was oud (co-)bondscoach open water zwemmen. Hij was vooral een aimabel man en gepassioneerd betrokken bij het open water zwemmen. In die rol heeft, hij tot het niet meer kon in verband met zijn ziekte, noww.nl voorzien van interessante artikelen die zijn gedachtengang in het open water zwemmen verwoorden.

Polar Bear Challenge van Stichting Hartekind

ISA Nederland gaat dit jaar een samenwerking aan met Stichting Hartekind. Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van harte-kinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven.

Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Daarom organiseert Stichting Hartekind dit jaar voor het eerst de Polar Bear Challenge om geld op te halen ten behoeve van dit onderzoek.

Zwemmers uit regio presteren in open water

HOOGERHEIDE - REGIO - 2021-08-23 - Dirk Voorbraak (55) uit Hoogerheide heeft woensdagavond goed gepresteerd in de Vlissingse zeezwemrace. Het open water zwemmen voor de kust van Walcheren trok 196 deelnemers. Voorbraak deed 28 minuten en 45 seconden over de 1.85 km voor het strand langs de boulevard van Vlissingen en finishte als 22-ste.

10e editie ‘Rondje Pampus’: Zwemmen voor vogels in Lepelaarplassen

MUIDEN - 2021-09-01 - Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk organiseert zaterdag 4 september voor de tiende keer - in samenwerking met Swimfantastic en Forteiland Pampus - ‘Rondje Pampus’.

Onder het motto ‘Natuur beleef je in het water’ zwemmen jaarlijks honderden enthousiaste recreatie- en wedstrijdzwemmers rond Forteiland Pampus. Een deel van de opbrengst van deelnemers en sponsoren gaat naar een goed doel dat bijdraagt aan de verbetering van de waterkwaliteit en de natuur in het IJsselmeergebied. Dit jaar wordt gezwommen voor het herstel van de vogeleilanden in de Lepelaarplassen.

Ouder nieuws - Twee keer winst in open water Biesboschzwemmers

WILLEBROEK (BEL) - Terwijl in Nederland de ene na de andere open water wedstrijd niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen, worden er bij de zuiderburen diverse wedstrijden georganiseerd. Op de roeibaan in Willebroek kwamen vandaag Nadine Scheeve, Pieter Pijnenburg en Lars de Kooter aan de start. Alle drie zwommen 1000 meter, Nadine vrije slag en de beide heren schoolslag.

De Biesboschzwemmers verrast door grote deelname ONK en BOWR

WERKENDAM / SLEEUWIJK Het komende weekend organiseren de Biesboschzwemmers ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie te Sleeuwijk de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR). Op vrijdagavond staan de 3000m vrije slag masters, 2500m vrije slag junioren en 3000m schoolslag senioren gepland. De zaterdag begint om 9.00 uur met de 5000m vrije slag voor senioren en verder staan dan ook de 1500m schoolslag voor junioren en 2000m schoolslag voor masters gepland.

Verslag Zeemijl van Vlissingen

Van de facebook pagina van Piet Schop:

Wo. 11 aug. 2021: De Zeemijl van Vlissingen.

Ja, onder een mooi heldere zomeravondlucht keerde ik ’s avonds weer huiswaarts. Scherp afgetekend aan het firmament de smalle sikkel van de maan die net aan haar nieuwe cyclus was begonnen.

De echte kenners onder de deelnemers aan de zeezwemtocht over 1,852km. voorlangs de Boulevards lieten zich, voorafgaande aan de start om 19.00 uur, niet in het ootje leggen bij het aanschouwen van het zo vriendelijk ogende vlakke Scheldewater, zich spiegelend in het milde avondzonnetje.

Marcel Schouten 2e in Capri - Napoli

Van de facebookpagina van Marcel Schouten:

It's already a week ago that I participated in the biggest "World Marathon event in the world "(Capri -Napoli) and I am still really happy to come home with the second place in a field with amazing strong swimmers like the World/European Champion and others with individual medals at the european /world championships.

But it is not just the result that makes me happy, it is aswell the route that I had have to come back at the highest level.

Jan Brink troeft jonkies af in Zwartepolder zeezwemtocht

CADZAND - In de Zwartepolder zeezwemtocht over ruim zes kilometer van Breskens naar Cadzand heeft routinier Jan Brink uit Vlissingen alle jonkies achter zich gelaten. Bij de vrouwen was Simone de Rijcke uit Hulst net als in 2019 de snelste.

Foto's ONK en BOWR 2021

Op de website van de wedstrijd zijn ook diverse fotoreportages terug te vinden:

Uitslag ONK/BOWR2021 incl. prestatietochten

Na twee dagen zwemmen tussen de weilanden in de buurt van Sleeuwijk en Werkendam kijken De Biesboschzwemmers als organisator van de Open Nederlands Kampioenschappen open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race tevreden terug. Ondertussen is op de wedstrijdlocatie weinig meer te zien van het evenement dat heeft plaatsgevonden.

Met de winst van Sander Crooijmans en Serena Stel op de 5000m vrije slag senioren had men twee mooie winnaars op het hoofdnummer.

Pagina's