U bent hier

wedstrijd (event) NED-KNZB

Biesbosch Open Water Race 2022 (BOWR2022)

Datum: 
zaterdag, 10 september, 2022 - 00:00 t/m 23:45

Op 10 september 2022 organiseren De Biesboschzwemmers voor de negende keer de Biesbosch Open Water Race (BOWR).

Meer informatie volgt later via de website en social media (facebook en twitter) .

Zwemklassieker Oosterhout De Warande

Datum: 
zondag, 28 augustus, 2022 - 00:00 t/m 23:45

Informatie volgt in de loop van 2022.

Sander Crooijmans en Serena Stel Nederlands kampioen openwaterzwemmen

maandag 13 september 2021 - Het Open Nederlands kampioenschap openwaterzwemmen leverde een overwinning op voor Sander Crooijmans (57.34,96) bij de mannen en Serena Stel (1:02.30,64) bij de vrouwen. Tussen Werkendam en Sleeuwijk zwommen de deelnemers afgelopen weekend een afstand van vijf kilometer, verdeeld over vijf rondjes. 

Joey Pop tweede van Nederland tijdens ONK

(2021-09-16) Maasland - Na 2 jaar geen wedstrijden gehad te hebben en weinig trainingen omdat de zwembaden gesloten waren,

werd op vrijdag 10 september en zaterdag 11 september in Sleuwijk het ONK open water zwemmen gehouden. Namens de zwemvereniging ZVVS kwamen Joey Pop, Irene v.d. Laan en Karin Stein aan de start.

Gouden medailles bij NK Open Water voor Storm en Fay Boxum

(2021-09-13)

Storm (2007) en Fay Boxum (2009) hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan op het NK Open Water Zwemmen. De zwemmers uit Zwartsluis gingen met de nodige medailles huiswaarts.

In haar leeftijdscategorie werd Fay...

Z&PC DIO op Nederlands Kampioenschap open water zwemmen

(2021-09-14) ETTEN-LEUR - Op vrijdag 10 september en zaterdag 11 september deden twee leden, Susanne van der Linden en  Martino Valentijn, van de Etten-Leurse zwemvereniging DIO mee aan het NK open water zwemmen in Sleeuwijk. De Biesboschzwemmers lukte het om binnen de corona maatregelen een super goed georganiseerd evenement neer te zetten.

Martino Valentijn stond....

Zes NK-medailles voor trio Biesboschzwemmers

(2021-09-13) WERKENDAM/SLEEUWIJK Na weken van voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk zover: de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR) georganiseerd door de Biesboschzwemmers. Namens de Biesboschzwemmers namen zeven zwemmers deel aan het ONK-gedeelte en negen aan de BOWR. De oogst van twee dagen zwemmen was tijdens de NK twee goud, drie zilver en één brons. Tijdens de BOWR kwamen daar nog vier gouden medailles bij.

Lars de Kooter en Pieter Pijnenburg...

Bedankt!

Het zit er weer op! De achtste editie van de Biesbosch Open Water Race en het ONK 2021 zijn weer voorbij. 
 

De Biesboschzwemmers verrast door grote deelname ONK en BOWR

WERKENDAM / SLEEUWIJK Het komende weekend organiseren de Biesboschzwemmers ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie te Sleeuwijk de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR). Op vrijdagavond staan de 3000m vrije slag masters, 2500m vrije slag junioren en 3000m schoolslag senioren gepland. De zaterdag begint om 9.00 uur met de 5000m vrije slag voor senioren en verder staan dan ook de 1500m schoolslag voor junioren en 2000m schoolslag voor masters gepland.

Foto's ONK en BOWR 2021

Op de website van de wedstrijd zijn ook diverse fotoreportages terug te vinden:

Uitslag ONK/BOWR2021 incl. prestatietochten

Na twee dagen zwemmen tussen de weilanden in de buurt van Sleeuwijk en Werkendam kijken De Biesboschzwemmers als organisator van de Open Nederlands Kampioenschappen open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race tevreden terug. Ondertussen is op de wedstrijdlocatie weinig meer te zien van het evenement dat heeft plaatsgevonden.

Met de winst van Sander Crooijmans en Serena Stel op de 5000m vrije slag senioren had men twee mooie winnaars op het hoofdnummer.

Programmaboek ONK/BOWR2021 online

De afgelopen dagen is er niet alleen hard gewerkt op de wedstrijdlocatie, maar ook achter de computer om een zo volledig mogelijk programmaboek in elkaar te zetten.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren van de Biesbosch Open Water Race is er dit jaar voor gekozen om GEEN papieren versie te drukken. Het programmaboek is online te vinden en als men het wil kan men er zelf voor kiezen om het te printen.

Minder dan 24 uur om in te schrijven voor ONK en BOWR2021

Er is nog minder dan 24 uur om in te schrijven voor de Open Nederlands Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race. De weersvooruitzichten voor de komende week zien er goed uit met oplopende temperaturen. De watertemperatuur was vandaag 20,3 graden en dit is een halve graad hoger dan een week geleden.

Nog 4 dagen om in te schrijven voor ONK/BOWR

Op 10 en 11 september organiseren De Biesboschzwemmers de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en de Biesbosch Open Water Race. De inschrijving loopt de laatste dagen lekker, maar er is ruimte voor meer deelnemers.

IJsselmeer Zwemmarathon: Tenzin Tieman

Tenzin gaat zich 11 september aan alweer z'n vierde oversteek wagen. Hier zijn verhaal:
Hallo, ik ben Tenzin Tieman, ik ben 20 jaar en woon in IJmuiden. Na mijn eerste oversteek als zestienjarige in 2017 heb ik nog twee keer deelgenomen aan deze marathon en hem in 2018 gehaald maar in 2019 helaas niet. Gedurende de pandemie is een hoop gecanceld en dus helaas ook de editie vorig jaar, waardoor ik dit jaar alweer toe ben aan mijn vierde IJsselmeer oversteek.

Pagina's