U bent hier

wedstrijd (event) goede doel(en)

Verlamd tot borsthoogte en toch zwemmen? Cynthia en Marlous uit Twente bewijzen dat het kan

Marlous en Cynthia hebben beiden een hoge dwarslaesie. Ondanks de verlamming deden ze zaterdag mee aan de Rapenburg-zwemrace door de gracht in Leiden. Voor het goede doel. „Het geeft zo’n gevoel van vrijheid. Even los van je rolstoel.”

Polar Bear Challenge van Stichting Hartekind

ISA Nederland gaat dit jaar een samenwerking aan met Stichting Hartekind. Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van harte-kinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven.

Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Daarom organiseert Stichting Hartekind dit jaar voor het eerst de Polar Bear Challenge om geld op te halen ten behoeve van dit onderzoek.

Interview en video zwemtocht Den Helder - Texel 2021

De monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel had zaterdag de ideale omstandigheden. Geen wind, een gladde zee, goede temperaturen en de zon die af en toe doorkwam. Uit heel het land kwamen 44 deelnemers naar Den Helder om mee te zwemmen met de laatste editie van deze zwemtocht. De zwemmers stapten bij Kaap Hoofd in het water voor de tocht van ruim vier kilometer over het Marsdiep in Den Helder.

Recordbedrag opgehaald met zwemtocht naar Texel

De monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel had zaterdag de ideale omstandigheden. Geen wind, een gladde zee, goede temperaturen en de zon die af en toe doorkwam. Uit heel het land kwamen 44 deelnemers naar Den Helder om mee te zwemmen met de laatste editie van deze zwemtocht.

Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch

Datum: 
zondag, 12 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch...

Op zondag 12 september vindt de vijfde editie van Swim to Fight Cancer 's-Hertogenbosch plaats. Een recreatief zwemevent in een stadsdecor waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Swim to Fight Cancer Breda

Datum: 
zondag, 12 september, 2021 - 22:30

Swim to Fight Cancer Breda 2021 gaat door!!

Wij zijn bijzonder trots te kunnen melden dat de 2e editie van Swim to Fight Cancer Breda op 12 september 2021 definitief doorgaat!

Dankzij de bereidwillige en gastvrije medewerking van Zwembad de Kuil in Breda-Prinsenbeek hebben wij een prachtige locatie gevonden om dit evenement dit jaar op een veilige en verantwoorde manier te kunnen houden.

Swim to Fight Cancer Achterhoek

Datum: 
zondag, 12 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer Achterhoek

Swim to Fight Cancer Achterhoek is een recreatief zwemevenement in Het Stroombroek, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Swim to Fight Cancer Maastricht

Datum: 
zondag, 5 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer Maastricht gaat door 5 september 2021!

Swim to Fight Cancer is in 2014 ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een fantastisch idee: zwemmen in een stad, in open water, waarbij individuele deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker.

Swim to Fight Cancer Amstel

Datum: 
zaterdag, 4 september, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer Amstel (STFC) is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in de rivier de Amstel, exact op de grens van Amstelveen en Ouder-Amstel. 

Op vrijdagavond 3 september zal de opening van STFC AMSTEL plaatsvinden met een spectaculair side-event. Een 100 meter bad zal worden gecreëerd voor de terrassen van de restaurants aan de Amstelzijde. Prominente -voormalig- Olympisch zwemmers nemen het op tegen BN’rs en ondernemers uit het bedrijfsleven van Amstelveen en Ouder-Amstel.

Swim to Fight Cancer Nijmegen

Datum: 
zondag, 29 augustus, 2021 - 00:00 t/m 23:45

Swim to Fight Cancer Nijmegen

Hét recreatieve zwemevenement in stadsdecor! Deelnemers en teams halen zoveel mogelijk donaties op voor Stichting Fight cancer. Deze stichting werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Doe jij mee? Samen zorgen we dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is! Schrijf je in of doneer!

Swims to Fight Cancer 2021

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2021:

Deze zomer wordt er voor Stichting Fight cancer weer in zeven steden gezwommen om geld op te halen voor kankeronderzoek. In totaal krijgen in Nederland meer dan 118.000 mensen per jaar kanker, dat zijn er 13 per uur. Alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker.

Stichtse Vecht twee helden rijker: Jan en Bert zwemmen voor de Voedselbank

Wie vandaag langs de Vecht kwam, heeft ze misschien wel gezien: Jan Rutterkamp (56) en Bert van Rossum (64). Ze zwemmen 25 kilometer in de rivier om geld op te halen voor de Voedselbank Stichtse Vecht. De voedselbank is blij met de actie van Jan en Bert en kan het geld goed gebruiken.

Rapenburg Race 2021

Datum: 
zaterdag, 18 september, 2021 - 22:45

Na een jaar waarin evenementen niet door konden gaan door COVID-19, hebben we eindelijk groen licht gekregen om de derde editie van de Rapenburg Race door te laten gaan! Zwem allemaal mee op 18 september 2021!

Roerkade wordt weer 'kloppend hart' van City Swim

De Roermond City Swim start en finisht dit jaar weer vanaf de Roerkade. "En als dat niet mogelijk is, dan schuiven we het evenement op naar 2022. Het is alles of niets", benadrukt voorzitter Léon Op de Coul.

Bij de vorige editie was vanwege corona de start- en finishlocatie geheim gehouden om zo min mogelijk mensen langs de kant van het water te hebben staan.

Groningen Swim Challenge 2021 gaat door: inschrijving vervroegd

Het duurt nog even, maar op zaterdag 28 augustus 2021 vindt de zevende editie van Groningen Swim Challenge plaats. Dat maakte de organisatie bekend. De editie van dit jaar ging vanwege corona niet door. Omdat het gemis van het event volgens de organisatie zo groot is, is de inschrijving voor komende editie vervroegd: zwemteams en individuele zwemmers kunnen zich nu al inschrijven.

Pagina's