U bent hier

nieuws - Nederland

Verlamd tot borsthoogte en toch zwemmen? Cynthia en Marlous uit Twente bewijzen dat het kan

Marlous en Cynthia hebben beiden een hoge dwarslaesie. Ondanks de verlamming deden ze zaterdag mee aan de Rapenburg-zwemrace door de gracht in Leiden. Voor het goede doel. „Het geeft zo’n gevoel van vrijheid. Even los van je rolstoel.”

5 gezondheidsvoordelen van zwemmen in (koud) open water

Zwemmen in open water is populairder dan ooit. Als je die koude douche inmiddels hebt uitgespeeld, dan is deze trend misschien wel iets voor jou.

Baantjes trekken in de natuur is op zich niets nieuws. Een aantal jaar geleden waren sommige avonturiers voor dag en dauw al in het koude water te vinden.

Björn en Wil dromen van legaal natuurzwemmen in Tilburg: ‘Geef ons een stukje Piushaven’

Volgens Björn van Eenaeme en Wil Zingers gaat er niks boven het gevoel van zwemmen in koud water. Björn zwemt sinds een halfjaar in open water samen met andere Tilburgers, waaronder Wil. Inmiddels telt de onofficiële zwemclub twintig leden, maar een legale plek om baantjes te trekken in de buitenlucht is er in eigen stad niet.

De Biesboschzwemmers verrast door grote deelname ONK en BOWR

WERKENDAM / SLEEUWIJK Het komende weekend organiseren de Biesboschzwemmers ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie te Sleeuwijk de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR). Op vrijdagavond staan de 3000m vrije slag masters, 2500m vrije slag junioren en 3000m schoolslag senioren gepland. De zaterdag begint om 9.00 uur met de 5000m vrije slag voor senioren en verder staan dan ook de 1500m schoolslag voor junioren en 2000m schoolslag voor masters gepland.

Verslag Zeemijl van Vlissingen

Van de facebook pagina van Piet Schop:

Wo. 11 aug. 2021: De Zeemijl van Vlissingen.

Ja, onder een mooi heldere zomeravondlucht keerde ik ’s avonds weer huiswaarts. Scherp afgetekend aan het firmament de smalle sikkel van de maan die net aan haar nieuwe cyclus was begonnen.

De echte kenners onder de deelnemers aan de zeezwemtocht over 1,852km. voorlangs de Boulevards lieten zich, voorafgaande aan de start om 19.00 uur, niet in het ootje leggen bij het aanschouwen van het zo vriendelijk ogende vlakke Scheldewater, zich spiegelend in het milde avondzonnetje.

Marcel Schouten 2e in Capri - Napoli

Van de facebookpagina van Marcel Schouten:

It's already a week ago that I participated in the biggest "World Marathon event in the world "(Capri -Napoli) and I am still really happy to come home with the second place in a field with amazing strong swimmers like the World/European Champion and others with individual medals at the european /world championships.

But it is not just the result that makes me happy, it is aswell the route that I had have to come back at the highest level.

Foto's ONK en BOWR 2021

Op de website van de wedstrijd zijn ook diverse fotoreportages terug te vinden:

De Thoolse Mijl 2021

Bericht van De Thoolse Mijl;
Wow beste zwemmers! Wat een geweldige editie was dat gisteren. Absoluut een feest om jullie weer te zien 
Van 'zwemmer van het eerste uur' Andrea Cook kregen we dit geweldige filmpje  om nog eens na te genieten. Een mooie combinatie van haar beelden en die van Paul Meijer. En er komen ook nog hele mooie foto's aan van huisfotograaf Diederick van Buren dus 'stay tuned'!

IJsselmeer Zwemmarathon: Tenzin Tieman

Tenzin gaat zich 11 september aan alweer z'n vierde oversteek wagen. Hier zijn verhaal:
Hallo, ik ben Tenzin Tieman, ik ben 20 jaar en woon in IJmuiden. Na mijn eerste oversteek als zestienjarige in 2017 heb ik nog twee keer deelgenomen aan deze marathon en hem in 2018 gehaald maar in 2019 helaas niet. Gedurende de pandemie is een hoop gecanceld en dus helaas ook de editie vorig jaar, waardoor ik dit jaar alweer toe ben aan mijn vierde IJsselmeer oversteek.

ACTIE #natpakvoorALS van Amsterdam City Swim door heel Nederland opgepakt

Nadat Amsterdam City Swim dit jaar wederom door corona niet door kon gaan, kunnen de deelnemers alsnog uitkijken naar een spetterende dag vol met acties in het water. Met de actie #natpakvoorALS haalt heel Nederland op zondag 29 augustus een nat pak om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Een originele actie die iedereen zelf in kan vullen en in zijn of haar eigen omgeving uit kan voeren. Ideaal uitvoerbaar dus tijdens de huidige coronamaatregelen.

Zwemmen door de golven van Dishoek naar Zoutelande: 'Ik heb wel een beetje een zoute mond'

Zeezwemmen van Dishoek naar Zoutelande: 250 getrainde zwemmers gingen die uitdaging aan vanavond. En dat was niet zo makkelijk als het misschien lijkt, want dat zomerweer liet het afweten en de stroming werd, nadat de zwemmers uit Dishoek vertrokken, alleen maar sterker. "Aanpoten was het, maar wel heel leuk om te doen", vindt Timo Dinkelberg, die als tweede zwemmer binnenkwam.

Blog: Buiten zwemmen met flinke golven

Een natuurlijk golfslagbad

Van de week lag ik in een golfslagbad in Friesland. En nee, dan heb ik het niet over een subtropisch zwemparadijs. Ik heb het over buitenwater waar veel wind stond en dus veel golven met een gemiddelde windsnelheid van 24 kilometer per uur (zorg voor een goede uitrusting ).

Het water is nooit hetzelfde, de natuur is nooit hetzelfde.

IJsselmeer Zwemmarathon: Lars Bottelier

Lars Bottelier is een van de deelnemers die op 11 september meedoet met onze IJsselmeer Zwemmarathon. Wat verwacht hij van deze dag? Lars aan het woord:
Het is goed en leuk om weer een openwaterwedstrijd op eigen bodem te hebben, dat is al lange tijd geleden voor mij.

Klaas van Beek voltooit kwartet, Sem Bonte snelste Zeeuw

De laatste van de vier zeezwemtochten langs de Walcherse kust is opnieuw een prooi geworden voor Klaas van Beek. De zwemmer uit IJmuiden won ook al de drie voorgaande races.
an Beek bleef woensdagavond Timo Dinkelberg uit Rozenburg 4 seconden voor na een tocht van 4,5 kilometer van Dishoek naar Zoutelande.

52e IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren – Medemblik

De IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren – Medemblik is een echte zwemmarathon en geldt als één van de zwaarste ter wereld. Dit komt met name door de vaak aanwezige golfslag, het zoete water en de temperatuur van het IJsselmeer.

Pagina's