U bent hier

nieuws - KNZB/TOWZ

KNZB - Uitvraag voor de open water wedstrijdkalender 2022

We willen graag alle organisaties verzoeken om weer aan te geven bij de KNZB/TOWZ wanneer zij hun openwater wedstrijd volgend jaar gaan organiseren. De TOWZ zal op basis van alle reacties in december een concept kalender publiceren. Registratie kan gedaan worden via onderstaande link:

Sander Crooijmans en Serena Stel Nederlands kampioen openwaterzwemmen

maandag 13 september 2021 - Het Open Nederlands kampioenschap openwaterzwemmen leverde een overwinning op voor Sander Crooijmans (57.34,96) bij de mannen en Serena Stel (1:02.30,64) bij de vrouwen. Tussen Werkendam en Sleeuwijk zwommen de deelnemers afgelopen weekend een afstand van vijf kilometer, verdeeld over vijf rondjes. 

Uit de KNZB nieuwsbrief van 3 september 2021

ONK Open water & NK Marathon
In het weekend van 10 en 11 september a.s. organiseert de KNZB, in samenwerking met de Biesboschzwemmers, het ONK Open Water Zwemmen 2021 in Sleeuwijk. Je kunt je nog steeds inschrijven voor een van de afstanden die op het programma staan. De inschrijving sluit op zondag 5 september 20:00 uur. (https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/openwaterz...)

Virtueel Open Water Circuit

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2023:

Wil jij je prestaties in het open water meten met anderen? Ook dit jaar is er weer de mogelijk om deel te nemen aan het Virtuele Open Water Circuit. Elke week kun je deelnemen aan een wedstrijd, gewoon, in je eigen omgeving of op je vakantieadres. Doe ook mee en zwem jouw afstanden op je eigen favoriete zwemlocatie.

Team NL organiseert Olympic Festival

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2021:

TeamNL organiseert hét thuisblijfevenement voor Nederlanders tijdens de Olympische Spelen. Het TeamNL Olympic Festival: sport doen, sport kijken en sport beleven!

Mijnzwemcoach cursussen en clinics

Uit de KNZB nieuwsbrief van 23 juli 2021:

Altijd al beter willen leren zwemmen? Leer en verbeter je zwemtechniek onder begeleiding van topsporter Lars Bottelier of een van de andere deskundige KNZB-zwemcoaches. Dit jaar is open water zwemmen populairder dan ooit tevoren. Doe ook mee en leer alle ins & outs tijdens een clinic open water zwemmen! Deze zomer zijn er diverse clinics in het open water en dit weekend en in augustus zijn er zelfs nog cursussen voor gevorderden!

KNZB Compete Systeem (de “Jury-App”)

Uit de nieusbrief van 22 juli 2021.

Welke mogelijkheden er voor open water zwemmen met de KNZB-jury-app zal zeker onderzocht worden door juryleden die ook bij open water jureren. Bij deze de oproep om deel te nemen aan de uitleg over de app.

KNZB-Actieplan Zwemmen 21-24

Welke consequenties onderstaande bericht heeft voor open water zwemmen in 2021 is sterk de vraag. Normaliter gaan degelijke zaken voor het open water zwemmen na seizoen (per 1 oktober) in. De TOWZ zal, zonder tegebericht, dit ook hanteren voor de evenementen die dit jaar nog doorgang kunnen vinden.

Welke consequenties het heeft voor seizoen 2022 laat de TOWZ zeer tijdig weten. Als het gevolgen heeft voor de programmering en klassementen zal ditook aan bod komen op het open water congres. Wanneer het congres plaats vindt en in welke vorm (digitaal of in levende lijve) moet nog besproken worden.

ONK Open Water Zwemmen tijdens BOWR

Vandaag is bekend gemaakt door de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB) dat tijdens de Biesbosch Open Water Race (BOWR) ook de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden gaan worden.

De organisatie van de BOWR is de afgelopen tijd druk bezig geweest om alles voor te bereiden zodat er dit jaar toch een Nederlands Kampioenschap gehouden kan worden ondanks de coronaperikkelen.

ONK Open Water 2021 gaat door

Uit de nieuwsbrief van de KNZB d.d. 22-7-2021;

ONK Open Water

Denk mee voor een betere KNZB

Wat gaan we doen?:
Onze KNZB gaat een volgende stap zetten op weg naar een betere besturing. Dat is met de verenigingen afgesproken tijdens de algemene ledenvergadering van de KNZB. Wat is die volgende stap? 

Om als zwemverenigingen en KNZB klaar te zijn voor de toekomst moeten we beschrijven hoe we in de toekomst samen gaan werken. Zowel voor de huidige activiteiten als bij het inspelen op veranderingen.

Daarom worden drie taakgroepen opgericht. Deze taakgroepen zijn:

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 9 juli 2021

Openwaterzwemmen

Geen ONK Kanaalrace Vlissingen

Bericht van de organisatie Kanaalrace Vlissingen

Eergisteren hebben de organisatoren van de Kanaalrace helaas moeten besluiten om geen ONK mee te organiseren. Enerzijds zijn er nog te veel onzekerheden met betrekking tot corona en eventuele (nieuwe) maatregelen.

Kanaalrace – Vlissingen | 5 september 2021

Uit de nieuwsbrief van de KNZB d.d. 18-06-2021.

Om het doorgaan van de open water wedstrijd in Vlissingen zoveel mogelijk kans te geven had de organisatie van de befaamde kanaalrace tot voor kort besloten om er een Zeeuwse wedstrijd met een beperkt programma en inschrijving van te maken.   

Het Virtuele Open Water Zwem Circuit

In samenwerking met Sporttijden hebben wij een laagdrempelig concept uitgewerkt waaraan iedereen die kan zwemmen kan deelnemen! Klik door naar de website en schrijf je in voor Het Virtuele Circuit

Hoe werkt het? 

Pagina's