AFGELAST: 1e Officieuze Open NK Achtervolging

Datum: 
zondag, 13 september, 2015 - 10:15 t/m maandag, 14 september, 2015 - 17:45

Wegens te weinig inschrijvingen afgelast.

Op zondag 13 september 2015 organiseert ZPCH (Hoofddorp) in samenwerking met de Zeistzaterdagochtendgroep HET 1E OFFICIEUZE OPEN NK ACHTERVOLGING in het KNZB zwembad (12 banen), op het KNVB sportcentrum, te Zeist.

Met dit NK wordt getracht een brug te slaan tussen de vele duizenden deelnemers aan de LAC klassementen en de specifieke Open Water deelnemers. Dit eerste NK kan worden beschouwd als de afronding van het LAC seizoen 2014 – 2015 en het Open Water seizoen 2015. Mogelijk dat in de toekomst ook de prijsuitreiking van beide klassementen in Zeist kan plaats vinden. Zeist is DE KNZB locatie bij uitstek en de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

De huidige Top‐12 LAC verenigingen: Dedemsvaart AC – WS Twente – De Veene – De Dinkel – De Dolfijn – LZ 1886 – VZC E & P – WVZ – Zwemvereniging West – AZ&PC – ZPCH en De Columbiaan, zullen naast de algemene uitnodigingen ook persoonlijk worden benaderd, evenals de top verenigingen in het Open Water met als vlaggenschepen ’t Y en PSV zonder hierbij Koewacht, Hoorn, De Dommelbaarzen, MNC, ZVVS etc. etc. tekort te willen doen. Uiteraard kunnen alle verenigingen deelnemen evenals individuele sporters.

Deze nieuwe wedstrijd kan mogelijk een antwoord geven op de vraag welke vereniging nu echt het sterkste is op het specifieke terrein van de langere afstanden. Hierbij telt zowel de kwaliteit als de kwantiteit. Iedere geplaatste deelnemer die een programmanummer weet af te leggen voordat het fluitsignaal klinkt ontvangt voor zijn / haar vereniging een aantal punten. Hetzelfde geldt voor het uitkomen in de finales al wordt hier het aantal punten verdubbeld.

Het wedstrijdprogramma van zondag 13 september 2015 bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel komen de jongens en meisjes aan de start voor de series en de finales van de 400 meter schoolslag (SS) en de 500 meter vrije slag (BC). De oudere jeugd, de senioren en de masters komen in deel twee aan bod. Zij zwemmen de 800 SS en / of de 1.000 BC. Hieruit blijkt duidelijk dat er in het eerste deel van de wedstrijd niet door één deelnemer aan twee programmanummers kan worden deelgenomen. Vanaf programmanummer 9 is dit wel mogelijk.

Tijdens de series is het mogelijk dat er 2 deelnemers per baan starten. Zij zullen met L (links) en R (rechts) worden aangeduid en ook aan die kant van de baan dienen te blijven zwemmen. Er zijn medailles per categorie en voor alle finalisten geldprijzen. Ook zijn er bekers voor de beste 3 verenigingen.

Voor meer informatie, zie bijgevoegde pdf. Om in te schrijven, kijk in de pdf of klik op onderstaande link:

http://goo.gl/forms/xv9d2sw0cO