Klassementen & Livetiming

Datum: 
dinsdag, 2 augustus, 2022 - 00:00 t/m 23:45

Met 10 van de 15 wedstrijden achter ons in het seizoen, ben ik benieuwd naar de achterliggende reden voor het achterblijven van de klassementen.

Uiteraard wordt direct naar organisaties gewezen dat ze het eea niet correct of niet uploaden. Als dat het geval is, wat is er dan veranderd tov alle jaren dat het wel kon en werkte?

Normaliter waren de klassementen al bijgewerkt voor het volgend weekend.
Wat is er veranderd tov de jaren voor corona? Wat is er nodig om het weer op de rit te krijgen?

We hebben slechts 15 wedstrijden dit seizoen die KNZB gerelateerd zijn.
Vaak laten uitslagen van de dag zelf al dermate lang op zich wachten dat je via social media kanalen van deelnemers, uitslagen eerder verneemt. Daar de taakgroep/KNZB (naar mijn idee) alles graag dood reguleert, kan er dan niet direct een termijn aan het uploaden van uitslagen worden gesteld? En als die er al is, waarom wordt deze niet gehandhaafd/gemonitord? Het is immers iets vrij simpels?

Dan een tool/product dat het volgen van sport zou moeten vergemakkelijken. Echter komt het in Nederland maar niet van de grond in het openwaterzwemmen, toch al zeker 10 jaar niet functionerend. (terwijl het overal ter wereld wél kan, én in andere sporten ook kan..)
Livetiming die zelfs dagen later niet "live/online" is, dus een niet functionerend product, waarvoor is betaald. -> moet er dan geen teruggave of reductie plaatvinden?

Bij triatlhons, zeetochten en eigenlijk alles buiten openwaterwedstrijden die KNZB gerelateerd zijn, werkt livetiming prima. sommige organisaties hebben uitslagen binnen 30min online, andere eind van de dag nog.

Is het vragen van een vergoeding voor het uitlenen van chips per wedstrijd niet erg achterhaald, daar het niet functioneert/werkt naar behoren? Moet er niet gewoon contact gezocht worden met een partij (zoals die in triatlhons, bij de zeetochten of uit het buitenland) die dit wel in de hand heeft, en de verwachtingen kan waarmaken naar behoren?

We zwemmen immers ook nog met erg verouderde badmutsen, daar betalen we ook eenmalig voor.-hoewel het gebruik daarvan ook zwaar achterhaald is, zeker als we livetiming hebben, en wedstrijden jureren en organiseren zoals alle landen buiten Nederland- dus waarom niet ook eenmalig een huur/aanschaf voor het seizoen betalen? een chip/nummer toekennen aan een zwemmer per seizoen..(net als de badmutsen, incl het behoud van je nr/chip voor komende seizoenen)

Dan rijst gelijk de vraag, zijn de organisaties vrij om zelf de partij te kiezen die de livetiming organiseert of wordt dit door de taakgroep/KNZB bemoeilijkt/bepaald? En indien organisaties daar vrij in zijn, waarom grijpt één van voorgenoemde partijen niet in bij het constateren van het niet/slecht functioneren van de gekozen partij?

Benieuwd of er in deze afstervende tak van zwemmen nog enige levendigheid, discussie en ontwikkeling te vinden valt. Ben benieuwd naar de reacties, ervaringen, wensen en ideeën.

Ik heb een pagina met reacties aangeduid, geen idee of het mogelijk is om te reageren..