Rondje Pampus 2019

Datum: 
zondag, 25 augustus, 2019 - 08:00 t/m maandag, 26 augustus, 2019 - 12:45

Op zondag  25 augustus wordt er weer gezwommen rond Forteiland Pampus, een spectaculair rondje voor recreatie- en wedstrijdzwemmers. Ben jij er dit jaar ook (weer) bij?

Programma

Wedstrijd:

08.00    Start inschrijven wedstrijd op kade Muiden
08.30    Vertrek boot wedstrijdzwemmers
09.30    Start wedstrijd
10.30    Einde wedstrijd

Prestatietocht

09.00    Start inschrijven prestatiezwemmers op kade Muiden
09.30    Vertrek boot prestatiezwemmers
10.45    Start Prestatietocht
11.45    Einde prestatietocht

Prijsuitreiking

12.30    Afsluiting en prijsuitreiking
13.00    Eerste boot terug (daarna ieder heel uur)

Je bent vrij om te kiezen hoe laat je terug gaat naar Muiden. De laatste boot vertrekt om 17.00 uur. Maak er een leuk dagje uit van!

Zwemmen voor een gezond en vitaal IJsselmeergebied

Door deel te nemen aan ‘Rondje Pampus’ draag je ook bij aan het goede doel. Elk jaar gaat een deel van de opbrengst van de deelnemers en de sponsors naar een goed doel: een onderzoek of bijdrage aan een project voor een vitaal en gezond IJsselmeergebied. Vorig jaar ontving Vogelbescherming Nederland een cheque ter waarde van € 4.158,50 voor betere broedplaatsen voor de visdief.

Dit jaar wordt speciale aandacht gevraagd voor monitoring van vissen in het IJsselmeergebied door middel van zenderen. In het IJsselmeer worden allerlei maatregelen genomen om er voor te zorgen dat het beter gaat met de visstand. De vismigratierivier en Marker Wadden zijn hier voorbeelden van. De vismigratierivier zorgt er straks voor dat de trekvissen hun trek weer kunnen maken tussen de Waddenzee en het IJsselmeer, de Marker Wadden biedt vissen paai- en groeiplaatsen. Om te monitoren of dergelijke maatregelen daadwerkelijk bijdragen, worden diversen vissoorten voorzien van een zender, zodat ze op de voet gevolgd kunnen worden. Op deze manier wordt gecontroleerd of de vissen gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die ze geboden worden.

Niet zwemmen, wel doneren?

Ook dat is natuurlijk mogelijk. Als je wilt doneren maar liever op het droge blijft, stuur dan een e-mail naar info@hetblauwehart.org.

Inschrijven en informatie

Kijk op www.hetblauwehart.org/rondjepampus