Oud WLAZ-lid en open water scheidsrechter Henk Nonnekes is overleden

In Memoriam

Op dinsdag 16 juni jl. is Henk Nonnekes op 90-jarige leeftijd overleden als gevolg van ernstig letsel na op zaterdag op het zebrapad bij Nieuw Vredenburgh op de Postjesweg door een taxi te zijn aangereden. Hij had een dwarslaesie in de ergste vorm en was verlamd van nek tot tenen. Er kon niets meer aan gedaan worden.

U weet hoe Henk persoonlijk was! U weet ook hoe actief Henk was! U heeft vast wel eens een kaartje van hem gekregen. Dat had hij nooit meer kunnen doen. Hij zou volledig afhankelijk zijn geweest. En als u hem kent weet u dat hij dat nooit zou willen.
Hij heeft er dan ook zelf -hij was nog 100% bij zijn positieven- met mij en de artsen voor gekozen zijn leven te beëindigen. Dat is op vredige wijze gebeurt.

U heeft wellicht mooie herinnering! Probeer dat zo te houden! Henk heeft in ieder geval van zijn leven genoten!

Gert Nonnekes

------------------

redactie noww: WLAZ staat voor Werkgroep Lange Afstandszwemmen. De WLAZ was de eerste(?) voorloper van het huidige TOWZ. Richard Broer heeft, in zijn beginperiode, nog kort met Henk Nonnekes in de WLAZ zitting gehad (samen met Geb Jouwsma………, Marty Veen en Ate van der Meer).