1e Virtuele Open Water Merwedekanaal 2020

Datum: 
zaterdag, 4 juli, 2020 - 00:00 t/m dinsdag, 14 juli, 2020 - 11:45

Wij van Stichting OWZ Merwedekanaal wilden op 11 juli aanstaande al weer ons 11de openwaterzwemevenement organiseren in Vianen.
We waren al weer volop met de organisatie bezig, echter toen kwam het coronavirus en gooide roet in het eten.
Maar nu maken we van de nood een deugd en duiken alsnog het Merwedekanaal in Vianen in, maar dan virtueel.

Want we hebben een bijzondere uitdaging voor jullie, op 11 juli aanstaande zal er wel een openwaterzwemevenement plaats vinden in Vianen, maar dan virtueel.
Maak in plaats van het 11de openwaterzwemevenement in Vianen, het 1ste en hopelijk laatste virtuele openwaterzwemevenement mee, maar dan in jullie eigen omgeving.
Wij bieden jullie voor dit virtuele event, een beperkt programma aan, maar wij hopen dat we hier een brede groep met deelnemers mee kunnen trekken.

Link voor aanmeldingen: >>> hier <<<

Het enige wat je nodig hebt, zijn je zwemspullen, een sporthorloge met gps of app die je afstand bijhoudt, een zwemboei en een begeleider.
We registreren de gezwommen gps-afstanden en verwerken die tot een virtueel klassement. Je hoeft dus niet eens in de buurt van Vianen te zijn om mee te zwemmen met het eerste virtuele openwaterzwemevenement in Vianen.
Jij bepaalt zelf waar je je meters maakt.

Het Merwedekanaal in de Gemeente Vijfheerenlanden is, behalve bij het ‘echte’ openwaterzwemevenement wat wij organiseren, verboden gebied voor zwemmers. Ga dus niet echt in het Merwedekanaal zwemmen, maar zoek een mooie plek waar je de afstand veilig kan zwemmen.
Kijk ook op www.zwemwater.nl om een veilige en schone zwemplek te vinden.

Het virtuele openwaterzwemevenement in Vianen, is er 1 van een reeks openwaterwedstrijden. Deelname staat open voor alle geoefende zwemmers. Iedereen kan zich online aanmelden en meedoen met een of meer virtuele zwemwedstrijden. Van alle virtuele zwemtochten in het seizoen wordt een totaalklassement opgemaakt.