1e Alkmaar City Swim met 80 deelnemers

De 1e Alkmaar City Swim zal aanstaande zaterdag 25 mei plaatsvinden. De zwemtocht over 1km zal starten bij Wijkcentrum de Eenhoorn en finish op het Waagplein. Aanmelden vanaf 11.00uur en de snelste groep openwaterzwemmers zullen starten om 12.00uur.

Er wordt gezwommen om geld en aandacht te vragen voor sportvoorzieningen voor gehandicapten in de gemeente Alkmaar. En dan specifiek de zwembaden die een gehandicaptenlift nodig hebben en aangepaste kleedruimtes.

Tot nu toe zijn er ongeveer 80 deelnemers maar er kan nog steeds worden ingeschreven! Kijk voor meer informatie op www.alkmaarsegrachtenzwemtocht.nl 

Belangrijke mededeling: de watertemperatuur is rond de 14.5 graden, daardoor wordt zwemmen in WETSUIT VERPLICHT gestelt door de organisatie. Dit in verband met veiligheid van de deelnemers.

Op de voorlopige deelnemerslijst staan o.a. deze openwaterzwemmers:

Kristiaan Lenos, Sander van Elburg, Alphonse de Koster, Elena Peeters, Victor den Heijer en Klaas Schoute. 

Er zijn enkele mooie prijzen, waaronder een etentje voor 2 personen in Alkmaar en een uurtje bowlen voor 2 personen bij Victoria Plaza. 

Reacties

WETSUITS verplicht: prima, een heel belangrijk facet verdient tevens aandacht. Midden in onze schedel ligt de zgn. HYPOTHALAMUS, een klein maar o zo belangrijk orgaantje waarmee de zgn. vitale functies worden geregeld. Bij de huidige watertemperaturen is ISOLATIE het toverwoord om de KOU BUITEN TE SLUITEN. Met  TWEE CAPS kun je dat realiseren met als extra voordeel dat WARMTEVERLIES VIA HET HOOFD  wordt belemmerd door de luchtlaag ertussen. Hopelijk maakt deze tip de deelnemers in Alkmaar mogelijk dat iedereen finisht. Ware het niet dat omstandigheden het verhinderen dan zou ik een van de vele kijkers op het Waagplein zijn .......  VEEL SUCCES !                        

Je kunt beter de hele prestatietocht afblazen! Normaal mogen wedstrijden onder de 16 graden ook niet doorgaan. Onverantwoord zo!