U bent hier

Het Kanaal en/of andere oversteken

Zwemmen over Kanaal duurt langer dan verwacht en dan mag Bram (41) niet eens aan land komen in Frankrijk: “Precies als in een thriller”

Kinesist Bram De Langhe heeft zaterdag, na een overtocht van 14 uur, het Kanaal overgezwommen. En dan mocht hij nog niet eens voet aan land zetten in Frankrijk.

Aangekomen! Kanaalzwemmer Bram 'zet voet aan wal' in Frankrijk

Bram De Langhe uit Waregem heeft zijn doel om het kanaal over te zwemmen behaald! De kinesist dook gisterenavond het water in en zette rond 15u voet aan wal Frankrijk. 

Van Dover naar Calais zwemmen, het is een stevige uitdaging, maar sinds vandaag is Bram De Langhe een van de weinigen die de uitdaging tot een goed einde brachten.

Kinesist Bram (41) zwemt vroeger dan verwacht Kanaal over: “Ik dacht dat ik hier nog een paar dagen als een pater zou leven”

Waregem - Bram Delanghe (41) uit Waregem zwemt dit weekend het Kanaal over. Dat wou hij vorig jaar ook doen, maar daar stak toen zowel corona als slecht weer een stokje voor. “En plots kan het nu.”

Bram De Langhe doet dit weekend een nieuwe poging om het kanaal over te zwemmen

Waregem 2022-07-14 - Kinesist Bram De Langhe (41) uit Waregem zwemt dit weekend het kanaal over, van Dover tot in Calais. Vorige zomer was hij daar al klaar voor, maar zijn uitdaging werd op de valreep afgelast door het slechte weer. “Dat was uiteraard een grote domper, want ik had maar liefst 900 km gezwommen als voorbereiding. Maar ik bekijk het positief: nu heb ik er in totaal 1700 km kunnen doen om me voor te bereiden.”

Australische marathonzwemster Chloe McCardel staakt zwemovertocht Ramsgate-Nieuwpoort door weersomstandigheden

2022-07-08 - Vrijdagmorgen startte de Australische marathonzwemster Chloe McCardel aan een nieuwe zwemuitdaging: het oversteken van het Kanaal tussen het Verenigd Koninkrijk en ons land. Helaas gooien de weergoden roet in het eten.

Milko van Gool slaagt (nog) niet in 'original' Triple Crwon

Milko van Gool deed op 14 juli 2022 een poging het Bristol Channel over te steken. Dit is het water tussen Wales en Cornwall in. Er zijn daarbij diverse oversteken van verschillende afstanden mogelijk. Hij koos een van de moeilijkere. Helaas is hij door ruw water geblesseerd geraakt in zijn schouder en heeft hij de oversteek moeten staken.

Hoekse zwemmer staakt Kanaal-oversteek

Zwemmer Robbert Groeneveld is er niet in geslaagd om het Kanaal over te zwemmen. De Hoekenees startte zijn poging afgelopen dinsdag.

Robbert zwemt het Kanaal over voor kinderen met reuma

Voor de een is een baantje trekken in het zwembad al een hele opgave, laat staan dat je het Kanaal moet overzwemmen. Robbert Groeneveld uit Hoek van Holland gaat ervoor. Hij zwemt later deze week van het Engelse Dover naar het Franse Calais om geld op te halen voor kinderen met reuma, zoals zijn zieke dochter Merle.

Extreem! Joseph zwemt in 25 dagen van Zwitserland naar Hoek van Holland

Hoe gek moet je zijn om de hele Rijn af te zwemmen? Duitser Joseph Hess (34) doet het. Zaterdag start hij in Zwitserland en 25 dagen later hoopt hij in Hoek van Holland te zijn. Voor de 'adrenalinerush', want Joseph zoekt naast zijn kantoorbaan graag het avontuur op. En als het hem lukt om 1.235 kilometer in 25 dagen te zwemmen, zou dat ook nog eens een record zijn.

Milko van Gool kondigt nieuwe zwemuitdaging aan

Announcing my next swim challenge, planned for 13 July: the Bristol Channel (Mid-Channel Route, appr. 27 kms).

After the English Channel (2011) and the North Channel (2013) the Bristol Channel is the last swim I need to complete the UK 3 Channel Challenge. This challenge was until very recently known as the 'Original Triple Crown of Open Water Swimming' and was pioneered by such legends as Kevin Murphy and Ted Keenan.

Man dies after swimming across Cook Strait

A man has died in Wellington after swimming across the Cook Strait.

Multiple people and groups, including Wellington Ocean Swimmers​, have posted online on Saturday saying the man, identified as Nick Hobson​, died after completing the swim on Friday.

Zwemmen van Dover Naar Calais

Volgend jaar ga ik, Robbert Groeneveld vader van twee dochters, Merle (16) en Diede (13) en een zoon Finn (13) in de laatste week van juni 2022 het Engels Kanaal overzwemmen om geld in te zamelen voor ReumaNederland.

11 tips voor adspirant kanaalzwemmers

2022-02-22 - Tips voor solo zwemmers die het kanaal (of een andere lange oversteek) willen zwemmen. De meeste hiervan zijn uiteraard ook zeer nuttig voor estafettezwemmers.

Warme bouillon voor Pink Lady

Op de facebookpagina van Kyra Wijnker vond ik het volgende artikel (op haar pagina is het artikel beter leesbaar wanneer je het opent) uit de Helderse Courant:

Kyra (19) zwemt Kanaal over voor overleden zwemmaatje

DEN HELDER - Je moet er maar zin in hebben. Helemaal van Dover naar Calais zwemmen. Oftewel: Het Kanaal oversteken. De 19-jarige Kyra Wijnker uit Den Helder kijkt er vooral heel erg naar uit. Eind juli zal ze 12 tot 14 uur in het water liggen. Dat doet ze niet zonder reden. Haar zwemtocht is namelijk een eerbetoon aan haar overleden zwemmaatje.

Pagina's