U bent hier

Amersfoort, Swim to Fight Cancer - NED

Clemens over Swim to Fight Cancer: ‘De ziekte heeft veel impact op me gehad’

In september springt een grote groep Amersfoorters in de Eem, om twee kilometer te zwemmen. Ze doen dat voor Swim to Fight Cancer, een organisatie die geld inzamelt voor het onderzoek naar kanker. Dit jaar zit Clemens Ritzer in de organisatie, hij vertelt over zijn ervaring met de ziekte en wat we van het evenement kunnen verwachten.

Uit de KNZB nieuwsbrief van 29 juli 2022

Swim to Fight Cancer

Eind augustus start het Swim to Fight Cancer-seizoen weer! Vier weekenden op rij vinden in meer dan 10 steden fondsenwervende zwemtochten plaats in open water. Deelnemers en teams laten zich sponsoren en halen samen zoveel mogelijk geld op voor kankeronderzoek. Op welke locatie zwem jij mee? Kijk voor meer informatie en aanmelden op swimtofightcancer.nl

Na wereldtitel in Boedapest plonst openwaterzwemmer Van Rouwendaal net zo makkelijk de Eem in

De wereldtitel in Boedapest was de enige prijs die nog ontbrak op het palmares van zwemster Sharon van Rouwendaal. Na het goud op de 10 en brons op 25 kilometer kunnen een paar rondjes in de Eem, voor een clinic, er ook nog wel bij.

Trainen met Olympisch kampioen Sharon van Rouwendaal

Swim To Fight Cancer Amersfoort verzorgt een open water training met Olympisch Goud winnares Sharon van Rouwendaal. Swim to Fight Cancer is een unieke zwemtocht van circa 2000 meter door het water van rivier de Eem op 11 september. In de schaduw van De Koppelpoort zal de tocht starten. Deelnemers en teams kunnen zich laten sponsoren. 

Tweede editie Swim to Fight Cancer in september: ‘Het water in de Eem is zo’n 19 graden’

Zwemmen in de Eem om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Dat is Swim to Fight Cancer in een notendop. Dit jaar wil de organisatie er een nog groter evenement van maken met meer deelnemers en meer activiteiten.

Swim to Fight Cancer Amersfoort 2022

Datum: 
zondag, 11 september, 2022 - 00:00 t/m 23:45

meer informatie volgt op de website: