U bent hier

10 km

Sharon van Rouwendaal pakt tweede wereldtitel op 10 kilometer openwater: ‘Ik was misselijk bij het ontbijt’

Sharon van Rouwendaal (30) is voor de tweede keer wereldkampioen geworden op de tien kilometer openwater. In de Qatarese hoofdstad Doha tikte ze na een bloedstollende eindsprint als eerste aan, nipt voor de Spaanse María de Valdés.

Titelverdedigster Van Rouwendaal grijpt net naast podium en directe olympische kwalificatie

Sharon van Rouwendaal heeft bij de WK zwemmen in de Japanse stad Fukuoka haar wereldtitel op de tien kilometer in het open water niet verlengd. De 29-jarige Nederlandse sloeg de plank net mis. Het werd een fotofinish tussen drie zwemsters voor het brons. Van Rouwendaal timede niet helemaal goed en eindigde op de zure vierde plaats, waardoor ze nog niet gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Van Frans en ongezond naar Duits en graploos: Van Rouwendaals ommezwaai

Tien kilometer lang ploeteren door de golven van Momichi Beach. Na een slordige twee uur in het zeewater niet als eerste aantikken. En op het eerste marathonnummer van de WK zwemmen in Fukuoka tóch tevreden uit het water stappen.

Van Rouwendaal behoudt met derde plek leiding in wereldbekerklassement

Zwemster Sharon van Rouwendaal is bij de wereldbeker in het Portugese Setubal bij de 10 kilometer openwater derde geworden. De Soestse zag de winst gaan naar de Franse Caroline Jouisse.

Sharon van Rouwendaal tweede bij wereldbeker in Egypte

Sharon van Rouwendaal is bij de eerste wereldekerwedstrijd openwaterzwemmen als tweede geëindigd. In Egypte legde de Olympisch kampioene van Rio de Janeiro de 10 kilometer af in 2.04.07,3 uur. Dat was 2,7 seconde langzamer dan de Duitse winnares Leonie Beck. De Braziliaanse Ana Marcela Cunha, regerend  Olympisch kampioene, maakte het podium compleet met een achterstand van eveneens 2,7 seconde op Van Rouwendaal.

Van Rouwendaal grijpt naast eindzege wereldbeker openwater

Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft naast de eindzege in de wereldbeker openwater gegrepen. De regerend wereldkampioene op de 10 kilometer eindigde in de laatste race van dit jaar in het Israëlische Eilat als vijfde. De zwemster uit Soest moest haar grote concurrente Ana Marcela Cunha voor laten gaan.

Zwemster Van Rouwendaal wint 10 km bij wereldbeker in Canada

Sharon van Rouwendaal heeft in het Canadese Lac-Mégantic haar eerste wereldbekerzege van dit jaar geboekt. Op de 10 kilometer in het open water was de 28-jarige zwemster uit Soest ruim een halve minuut sneller dan de Italiaanse Ginevra Taddeucci. Olympisch kampioene Ana Marcela Cunha pakte het brons.

Wereldkampioen Van Rouwendaal grijpt op 10 kilometer naast EK-medaille

Openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal is er zondag niet in geslaagd om voor de vierde keer Europees kampioen te worden op de 10 kilometer. De wereldkampioen, zaterdag nog de beste op de 5 kilometer, greep in het Italiaanse Lido di Ostia zelfs naast een medaille.

Wedstrijden van zwemster Van Rouwendaal op EK uitgesteld

Sharon van Rouwendaal verdedigt pas vrijdag haar Europese titel op de 10 kilometer. De Europese zwembond heeft de wedstrijden in het open water bij Rome met een dag verplaatst vanwege de verwachte weersomstandigheden voor donderdag.

Zwemster Van Rouwendaal tweede op 10 km bij wereldbeker in Parijs

Zwemster Sharon van Rouwendaal is bij een wereldbekerwedstrijd in Parijs als tweede geëindigd op de 10 kilometer in het open water. De in Baarn geboren zwemster moest de zege laten aan haar Braziliaanse rivale Ana Marcela Cunha, die 2,06 seconden sneller was. De Italiaanse Ginevra Taddeucci werd kort achter Van Rouwendaal derde.

Sharon van Rouwendaal mag zich eindelijk ook wereldkampioene noemen: ‘Ging precies zoals ik voor ogen had’

Eindelijk kwam voor zwemster Sharon van Rouwendaal (28) vandaag op een wereldkampioenschap alles samen. Ze pakte de titel op de prestigieuze tien kilometer in het open water en vulde daarmee een hiaat in haar rijke erelijst op.

Van Rouwendaal verovert op 10 kilometer haar eerste wereldtitel in open water

Sharon van Rouwendaal is woensdag voor het eerst in haar loopbaan wereldkampioen geworden in het open water. De Nederlandse was op de 10 kilometer in Boedapest nipt te sterk voor haar concurrenten.

Midsummer Long Distance Swim

Datum: 
zaterdag, 2 juli, 2022 - 00:00 t/m 23:45

Lange afstands zwemtocht op zaterdag(avond) 2 juli 2022. 
Kijk op:https://grindgat.nl/longstance Dit evenement werd voor het eerst in 2020 gehouden. Deze prachtige route die vanaf het grindgat de Maas op gaat richting Eijsden brengt je in de mooiste en meest gevarieerde stukjes zwemnatuur die je je kunt bedenken.

10e.....25/50/100 x 100 ZWEMBAD DE SIJSJESBERG HUIZEN

Datum: 
zaterdag, 23 april, 2022 - 08:00

Beste zwemmers, ik heb het genoegen jullie uit te nodigen voor de 10e 25/50/100 x 100 in het prachtige openlucht zwembad de sijsjesberg te Huizen.  Gelukkig kan het weer.  Het evenement staat gepland voor zaterdag 23 april 2022. Start 09.00 uur (aanwezig tussen 08.00 en 08.30 uur).

Van Rouwendaal en Weertman starten seizoen met goud in Doha

Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman zijn goed begonnen aan het wereldbekerseizoen openwaterzwemmen; ze pakten allebei goud.

Pagina's