U bent hier

marathons

Australische zwemt voor de 44e keer het Kanaal tussen Frankrijk en het VK over en vestigt record

De Australische zwemster Chloe McCardel heeft woensdag voor de 44e keer de oversteek van het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gezwommen. Dat is een record. De 36-jarige McCardel noemt het Kanaal haar „spirituele thuis.”

Zeezwemmers voltooien unieke tocht langs Walcherse kust met steun van zeehond

De zeezwemmers Gertjan Nieuwenkamp uit Middelburg en Jan Brink uit Vlissingen hebben zaterdag een unieke tocht volbracht langs de Walcherse kust. Het duo vertrok ’s ochtends om 10.00 uur in Vrouwenpolder en stapte dertig kilometer verderop ’s middags om 16.10 uur weer aan land in Vlissingen.

Zeezwemmer uit Middelburg gaat voor unieke tocht van Vrouwenpolder naar Vlissingen

Zeezwemmer Gertjan Nieuwenkamp (52) uit Middelburg gaat zaterdag een poging doen om als eerste persoon ooit de volledige Walcherse kust af te zwemmen. Nieuwenkamp is sinds 2013 een fanatieke zeezwemmer bij de Stichting Zwemmen Langs Walcheren. Zaterdag is de stroomrichting gunstig vanwege springvloed en ook de weersvoorspellingen zijn gunstig.

Solo zwemtocht Zwemmen Langs Walcheren

Van de Facebookpagina Zwemmen Langs Walcheren het volgende bericht;

Spectaculaire zwemtocht!!

Gertjan Nieuwenkamp gaat de uitdaging aan om de Walcherse kust af te zwemmen! Gertjan Nieuwenkamp zal zaterdag 9 oktober een poging wagen om de Walcherse kust af te zwemmen van Vrouwenpolder naar Vlissingen (!).

Marcel Schouten 2e in Capri - Napoli

Van de facebookpagina van Marcel Schouten:

It's already a week ago that I participated in the biggest "World Marathon event in the world "(Capri -Napoli) and I am still really happy to come home with the second place in a field with amazing strong swimmers like the World/European Champion and others with individual medals at the european /world championships.

But it is not just the result that makes me happy, it is aswell the route that I had have to come back at the highest level.

52e IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren – Medemblik

De IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren – Medemblik is een echte zwemmarathon en geldt als één van de zwaarste ter wereld. Dit komt met name door de vaak aanwezige golfslag, het zoete water en de temperatuur van het IJsselmeer.

Zwemtocht Enkhuizen-Urk door Gerda Holla

Enkhuizen-Urk stond ook altijd nog op m'n lijstje en toen ik nog geen twee weken terug een heel leuk stel (John en Nell) leerde kennen met een boot stond ik dan ook meteen 'aan'.

Ik flapte al snel mijn wens eruit, zij zeiden: leuk, gaan we doen! Lang verhaal kort: eergisteren ging ik de uitdaging aan: zwemmen van Enkhuizen naar Urk. Met John aan het roer en Nell met Cor (mijn lieve buurman die heel vroeger ook eens op Urk was geweest, toen t nog een eiland was, die me eten zouden geven. Even voor half acht stapte ik de boot op en voeren we rustig naar de havenmond van Enkhuizen.

Gerda zwemt van Enkhuizen naar Urk: "Het geeft zoveel voldoening als je het haalt"

De afgelopen maanden heeft ze veel getraind voor deze uitdaging. "Veel trainen, veel zwemmen en ik ben drie weken terug al van Den Oever naar Medemblik gezwommen, dat is 20 kilometer", vertelt ze vanmorgen voor haar start op NH Radio.

Deze vrouwen zwemmen van Engeland naar Frankrijk (en direct weer terug)

Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk geldt als dé uitdaging voor openwaterzwemmers. Iris Wieling (39) uit Maarssen en haar teamgenoten duiken vannacht het Noordzeewater in voor de heen- én terugtocht, die meer dan 24 uur duurt.
Misschien denk je: die zijn niet wijs, lacht Iris. ,,Het plan was aanvankelijk om vorig jaar het Kanaal van Dover naar Calais over te zwemen.

Team Pink Ladies bij een training in Nederland.

 

Team Pink Ladies bij een training in Nederland. © Pink Ladies

Wie is Marieke Blomme (40) die als eerste vrouw hele kustlijn afzwom én record aan diggelen sloeg? "Ik moest een uitdaging hebben in coronatijden”

Twintig jaar geleden ging ze ‘per ongeluk’ competitiezwemmen toen ze haar conditie op peil wilde houden. Deze week zwom ze de hele kustlijn af - 67 kilometer, van De Panne naar Knokke - in minder dan 19 uur. Het maakte van Marieke Blomme (40) de eerste vrouw die de kustlijn afzwom én ze brak daarmee het gevestigde record van voorganger Matthieu Bonne. “Alles was afgelast door corona. Dus heb ik zélf iets op poten gezet.”

Slaagt Marieke Blomme er vandaag in om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen?

Slaagt Marieke Blomme er vandaag in om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen?

Vandaag probeert Marieke Blomme uit Mariakerke bij Gent als eerste vrouw ooit de volledige Belgische kustlijn af te zwemmen. Daarnaast probeert ze het wereldrecord af te snoepen van Matthieu Bonne uit Bredene. Hij slaagde er vorig jaar als eerste Belg in om de 67 kilometer van De Panne naar Knokke-Heist te zwemmen en deed dat in 23 uur, 18 minuten en 58 seconden. Marieke wil er maar 18 uur over doen.

Marieke Blomme (40) wil in 18 uur kustlijn afzwemmen voor twee goede doelen

In een recordtijd van 18 uur de volledige Vlaamse kustlijn van 67 kilometer afzwemmen. Dat is het huzarenstukje dat Marieke Blomme, afkomstig uit Torhout, op maandag 16 augustus tot een goed einde wil brengen. Ze maakt haar borst niet op de eerste plaats nat voor eigen roem en glorie, maar voor twee goede doelen.

Stichtse Vecht twee helden rijker: Jan en Bert zwemmen voor de Voedselbank

Wie vandaag langs de Vecht kwam, heeft ze misschien wel gezien: Jan Rutterkamp (56) en Bert van Rossum (64). Ze zwemmen 25 kilometer in de rivier om geld op te halen voor de Voedselbank Stichtse Vecht. De voedselbank is blij met de actie van Jan en Bert en kan het geld goed gebruiken.

Zwemsters trotseren IJsselmeer voor de paling

Op 1 augustus aanstaande zwemmen Dorien Rompelman en Mascha Toebak het IJsselmeer over. Het doel: meer aandacht voor de penibele situatie van de paling. De 22 kilometer lange tocht is via Instagram te volgen. Evenals de voorbereidingen, want die zijn inmiddels in volle gang.

Bottelier zwemt richting EK-zilver op 25 kilometer, maar wordt dan ingehaald

Zwemmer Lars Bottelier is op de EK open water in Boedapest vijfde geworden op de 25 kilometer. De Fransman Axel Reymond veroverde in het Lupameer goud.

Pagina's