U bent hier

virtuele open water event

Virtueel Open Water Circuit

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 23 juli 2023:

Wil jij je prestaties in het open water meten met anderen? Ook dit jaar is er weer de mogelijk om deel te nemen aan het Virtuele Open Water Circuit. Elke week kun je deelnemen aan een wedstrijd, gewoon, in je eigen omgeving of op je vakantieadres. Doe ook mee en zwem jouw afstanden op je eigen favoriete zwemlocatie.

KNZB publiceert over virtueel open water circuit 2021

Afgelopen zaterdag is de aanzet gegeven om naast de eneke wedstrijd die mogelijk doorgang kan vinden ook - als in 2020 - een virtueel circuit op te zetten. Geleerd hebbende van 2020 is het circuit nu ander opgezet. Je zwemt niet meer dan tegen jezelf en het doel is vooral om progressie te maken.

Ben jij een coole zwemmer?

Deze winter is alles anders. Ga jij de uitdaging aan om in open water te zwemmen? Bewijs het door een foto of video op social media te posten. Daarmee kan je een leuke prijs kunt winnen

Iedere deelnemer krijgt na afloop van het virtuele evenement een hartverwarmend aandenken. De inzenders van de drie mooiste foto’s krijgen een verrassingspakket vol warme items. Ben je of word je lid van IISA Nederland dan ontvang je daarnaast ook nog de enige echte IISA bandana!

Virtuele openwaterwedstrijden

Uit de nieuwsbrief van de KNZB 14-08-2020.

Virtuele openwaterwedstrijden

De afgelopen weken is het voor veel sporters mogelijk geweest om zich met elkaar te meten in het virtuele open water seizoen! Tot nu toe hebben veel sporters deelgenomen aan één of meerdere races. De top-5 van de 1000 meter bij de dames en bij de heren ziet er als volgt uit: 

Nationaal Virtueel open water event

Datum: 
donderdag, 13 augustus, 2020 - 12:30 t/m dinsdag, 1 september, 2020 - 11:45

Als verlengstuk van het virtuele open water seizoen faciliteren we de komende 2 weken ook een nationaal event! Net als bij de virtuele wedstrijden zwem je je afstanden op je favoriete trainingslocatie en upload je jouw resultaten in de SportHive app. Gedurende dit nationale evenement gaat het echter niet om de tijd, maar om hoeveel je hebt gezwommen! Uiteraard mag je meerdere races invoeren. De sporters die per leeftijdsgroep de meeste meters hebben gezwommen gedurende 2 weken worden in het zonnetje gezet!

Open-waterzwemmen in Coronatijd

Hans Beenker zwemt met een aantal zwemmers van zijn club Het Y al maanden in de ringvaarten rond Hoorn en op de Zuiderzee.

Een van zijn zwemmers is Hessel Robert (17), die dit seizoen stellig van plan was de open-watertitel bij de jeugd te pakken…

11e Brakeboer Trofee

Datum: 
vrijdag, 10 juli, 2020 - 00:00 t/m dinsdag, 21 juli, 2020 - 11:45

Na de prachtige jubileumeditie in 2019 wilden we dit jaar weer een mooie wedstrijd neerzetten tijdens de 11e Brakeboer trofee op 19 juli. Echter, corona gooide roet in het eten. Maar hoe fijn dat de wedstrijd, weliswaar anders dan normaal, nu toch door kan gaan! We doen het namelijk virtueel. Schrijf je in en zwem de wedstrijd in je eigen openwater locatie.

HEADswimming De Bosbaan

Datum: 
vrijdag, 17 juli, 2020 - 00:00 t/m dinsdag, 28 juli, 2020 - 11:45

Natuurlijk hadden we het liefste op 25 juli met z’n allen in De Bosbaan gezwommen. De draaiboeken liggen klaar, alle afspraken met partners zijn gemaakt, juryleden uitgenodigd, bootjes geregeld, etc. Ook met de verruimde regels is het nog niet mogelijk om het evenement zo te organiseren dat dit veilig te organiseren.

OWW De Binnenmaas – Virtual Challenge 2020

Datum: 
vrijdag, 10 juli, 2020 - 00:00 t/m dinsdag, 21 juli, 2020 - 11:45

Een zomer zonder open water wedstrijden is als een koffiekopje zonder koffie; troosteloos. Sinds 1 juli, lijkt het er op dat we deze zomer toch nog wedstrijden mogen verwachten. Alleen komt dit voor de Binnenmaas te laat.
Daarom zijn we dankbaar dat de KNZB en Sporttijden, dit platform hebben ontwikkeld, zodat er toch een soort van strijd kan worden gevoerd.

1e Virtuele Open Water Merwedekanaal 2020

Datum: 
zaterdag, 4 juli, 2020 - 00:00 t/m dinsdag, 14 juli, 2020 - 11:45

Wij van Stichting OWZ Merwedekanaal wilden op 11 juli aanstaande al weer ons 11de openwaterzwemevenement organiseren in Vianen.
We waren al weer volop met de organisatie bezig, echter toen kwam het coronavirus en gooide roet in het eten.
Maar nu maken we van de nood een deugd en duiken alsnog het Merwedekanaal in Vianen in, maar dan virtueel.

1ste Virtuele Internationale lange afstand zwemwedstrijd Sluis

Datum: 
zaterdag, 27 juni, 2020 - 00:00 t/m dinsdag, 7 juli, 2020 - 11:45

Op zondag 5 juli 2020 stond een echte open water zwemklassieker op het programma, de 48e editie van de open water zwemwedstrijd in het fraaie centrum van Sluis. Helaas moeten we ook dit programma voor volgend jaar bewaren vanwege Coronabeperkingen. Natuurlijk bieden we jullie wel graag de mogelijkheid om deel te nemen aan de 1e virtuele editie van deze klassieker.

1ste Virtuele Marina Beach Braakmankreekrace

Datum: 
zaterdag, 27 juni, 2020 - 00:00 t/m dinsdag, 7 juli, 2020 - 11:45

Op zaterdag 4 juli 2020 stond de 35e editie van de Braakmankreekrace in Hoek op het programma. Er was weer een mooi wedstrijdprogramma inclusief zwemloop opgesteld. Helaas moeten we dat programma voor volgend jaar bewaren vanwege Coronabeperkingen. Maar we sluiten ons graag aan bij het initiatief voor een virtuele zwemtour en hebben daarvoor een speciaal programma gemaakt.

Virtuele open water wedstrijden schot in de roos

In samenwerking met Sporttijden is het concept van virtuele open water wedstrijden gestart! Deze zomer hoeven openwater liefhebbers het competitie-element niet meer te missen. Deel jouw trainingsresultaten en vergelijk die met andere deelnemers aan de Virtual Openwater Swims!

1ste virtuele Open Water Swim Anna Paulowna

Datum: 
zondag, 21 juni, 2020 - 18:00 t/m zaterdag, 11 juli, 2020 - 11:45

Dit jaar zou de 43e Open Water Wedstijd Anna Paulowna georganiseerd worden op 27 juni 2020. Helaas door de corona kan dit niet doorgaan. Maar niet getreurd, we gaan we jullie uitdagen op de vituele tour.

Virtueel denk je, hoe dan? Tegenwoordig hebben veel zwemmers en sporters een sporthorloge of een app op hun telefoon die trainingen kunnen bijhouden. Deze tools gaan we dit jaar inzetten om een virtuele wedstrijd te organiseren.

Virtual Open Water swims

Nu we noodgedwongen een rustige openwaterzomer hebben qua wedstrijden, willen we wel graag zwemmers en zwemsters stimuleren om zich te blijven ontwikkelen in onze puurste vorm van zwemmen! In samenwerking met Sporttijden is een concept uitgewerkt waarbij je kunt deelnemen aan virtuele races!

Hoe werkt het?

Op jouw favoriete trainingslocatie zwem je één of meerdere afstanden die bij de wedstrijd van het aankomende weekend horen. Voor komend weekend (20-21 juni) hebben de oorspronkelijke wedstrijden in Bodegraven en Leiden hun medewerking verleend!

Uiteraard zwem je met smartwatch met gps, of met je telefoon met een tracker-app, zodat je resultaten te delen zijn. Ook als je voor het eerst kennismaakt met openwaterzwemmen, is dit een uitgelezen mogelijkheid om jouw resultaten te vergelijken met andere deelnemers!