U bent hier

Kijkduin-Scheveningen - KNZB-klassementswedstrijd - NED

Cor de Bruin van DES overleden

Van de website van DES:

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden op 13 december van ons erelid Cor de Bruin.

Cor was een grote steunpilaar van onze Zwem- en Polovereniging D.E.S.

Jarenlang is Cor secretaris geweest van ons bestuur en tot op het laatst webmaster van onze website, official en speaker bij zwemwedstrijden, bestuurslid en grote stimulator van onze jaarlijkse IJsselmeer Zwemmarathon en de Brakeboer Trofee.

Wij zullen hem ontzettend missen.

AFGELAST: 3# Jan van Scheijndel Bokaal, Kijkduin - Scheveningen

Datum: 
vrijdag, 13 september, 2013 - 00:00 t/m 23:45

AFGELAST

De zeewedstrijd om de Jan van Scheijndel Bokaal stond gepland op 25 augustus 2013. Om diverse redenen is deze datum niet haalbaar gebleken. De organisatie is dus op zoek gegaan naar een nieuwe datum en dit is 15 september 2013 geworden. We zien de zwemmers dan graag op het strand van Kijkduin en Scheveningen.

Beach Challenge, Zeezwemprestatietocht, Den Haag-Kijkduin

Datum: 
vrijdag, 18 juli, 2014 - 18:00 t/m zaterdag, 19 juli, 2014 - 17:45

Laat de chloorlucht achter je en plons in het zilte nat voor een mooie zeezwemprestatietocht! Honderdduizenden mensen trekken wekelijks hun baantjes in een zwembad. Een enkele fanatiekeling doet daarnaast mee met buitenwater zwemwedstrijden. Voor jou als recreatieve zwemmer zijn er weinig mogelijkheden om op een georganiseerde wijze een zwemprestatietocht in de vrije natuur te doen. Laat staan in de Noordzee. Wij bieden jou die mogelijkheid nu wel! 

Helaas, helaas, helaas

Helaas, om organisatorische redenen moeten we  de Jan van Scheijndel Zeewedstrijd Kijkduin-Scheveningen afgelasten. Dit betekent niet het einde van deze wedstrijd, DES wil deze wedstrijd volgend jaar weer op de rit zetten. De organisatie bedankt hierbij de welwillenden die aan deze wedstrijd zouden meewerken en hopen volgend jaar weer een beroep op hun te kunnen doen. Voor Open Water zwemmend Nederland betekent dit dat de wedstrijd van 14 september in Hank de laatste wedstrijd van dit seizoen zal zijn.

 

De Jan van Scheijndel Bokaal, een ware belevenis

Het originele artikel van Harry Borst is te vinden op ikverlegmijngrenzen

De aanloop

Martin volbrengt zeezwemwedstrijd Kijkduin-Scheveningen

Het oorspronkelijke artikel door Martin is te vinden bij TTFF sinds zondag, 21 augustus 2011 10:54

Na een klein artikel in het AD bedacht ik mij vier weken geleden dat het wel leuk zou zijn om een open water zwemwedstrijd mee te doen. Een wedstrijd over 7 km in zee, volgens de officiele regels van de zwembond: zonder wetsuit dus; het leek mij wel leuk.

Stroming - Men ziet het niet altijd en vergeet er dan rekening mee te houden

Een video ter lering ende vermaak. Stroming - men ziet het niet altijd en vergeet er dan rekening mee te houden.