U bent hier

KNZB/TOWZ

Belangrijke mededelingen website

2022-09-10 - Zoals aangekondigd zijn de meeste van de forwarding-mail-adressen @noww.nl opgeheven.

Samenvatting van TOWZ-overleg van 20-10-2022

Gisteravond (20-10-2022) heeft de Taakgroep Open Water Zwemmen (TOWZ) een overleg gehad. Hierbij is onder andere gesproken over:

Evaluatie 2022: We hebben het gehad over de tops en de verbeterpunten. We zijn natuurlijk blij dat er weer gezwommen kon worden in het open water. Er zijn veel dingen goed gegaan, maar er zijn ook zeker dingen die wij anders hadden voorzien.

Foto's NK Marathonzwemmen 2022

Achterstallig! Richard Broer is vergeten om zijn foto's van het NK marathonzwemmen en de IJsselmeerzwemmarathon te publiceren. De foto's zijn van zijn hand, met uitzondering van de foto's waar hij zelf op staat. die zijn genomen door Gerda Holla, waarvoor dank!

Wedstrijdadvertenties en Bepalingen open water circuit 2022

2022-09-18 - onderstaande edities van documenten zijn nu definitief.

Klassementsprijzen

Afgelopen weekend was het laatste weekend van het landelijke open water circuit.
De klassementsprijzen zouden tijdens de laatste wedstrijd in Sleeuwijk uitgereikt worden. Dit is helaas niet gelukt.

in overleg met het bondsbureau kijken we naar een passende oplossing.
Zodra hier meer bekend over is, zal hier een update geplaatst worden.

KNZB/TOWZ

Sleeuwijk is dit weekend hét zwemcentrum van Nederland: ‘Het leeft enorm’

Sleeuwijk mag zich voor heel even hét zwemdecor van Nederland noemen. Van vrijdag tot en met zaterdag is er bij zwemvereniging de Biesboschzwemmers voor de tweede keer het Nederlands kampioenschap open water zwemmen. De Sleeuwijkse organisator Dennis Klop kan niet wachten. ,,Het is een fantastische eer.”

Aftellen voor NK Open waterzwemmen

Op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september organiseren De Biesboschzwemmers een open waterwedstrijd. Net als vorig jaar zullen de Open Nederlandse Kampioenschappen open waterzwemmen onderdeel uitmaken van de Biesbosch Open WaterRace (BOWR).

Uit de nieuwsbrief van de KNZB van 26 augustus

Ui de nieuwsbrief van 2022-08-26

Terugblik op...

De Nederlandse zwemploeg heeft op het Europees kampioenschap op de langebaan elf medailles behaald: Vier keer goud, één keer zilver en zes keer brons. Marrit Steenbergen was de zwemkoningin van het toernooi in Rome. Individueel won ze de 100 en 200 vrije slag, maar ze maakte ook deel uit van alle estafetteteams die op het podium stonden.  

Verruiming inschrijfmogelijkheden NK open water zwemmen

2022-08-23 - Nieuwegein - De TOWZ heeft besloten de inschrijfeisen voor het NK in Sleeuwijk te verruimen. In andere jaren (voor COVID-19) was het mogelijk om dankzij je prestaties in de klassementen het jaar voorafgaande aan het NK te schrijven voor het NK. Er waren geen klassementen in 2021. Er was wel één wedstrijd in 2021 die kon doorgaan. Het NK, ook in Sleeuwijk.

Vaststelling klassementskilometers

De TOWZ heeft in overleg met de klassementstellers het aantal klassementskilometers vastgesteld voor de klassementen van 2022. Gezien het feit dat er minder organisaties zijn en de afstanden soms ook korter geworden zijn (we hebben slechts één 10km wedstrijd) is het verstandig om het aantal kilometers aan te passen.

Samenvattend verslag van TOWZ-overleg van 03-08-2022

Gisteravond (03-08-2022) heeft de Taakgroep Open Water Zwemmen (TOWZ) een overleg gehad. Hierbij is onder andere gesproken over:

Open water zwemmen in het Oude Veer

De animo was prima van zowel deelnemers als bezoekers tijdens de 43e open water wedstrijden in het Oude Veer bij Anna Paulowna. De zwemmers konden in 26 verschillende categorieën starten en kregen na een goede afloop een mooie beker mee naar huis.

Uit de nieuwsbrief van de KNZB: Open water cursussen Mijnzwemcoach

Het open water seizoen gaat van start! Eerder werd al de concept wedstrijdkalender 2022 openwaterzwemmen bekend gemaakt en om je hier goed op voor te bereiden starten binnenkort ook de open water cursussen van Mijnzwemcoach.

Open water boeken t/m 2017: definitief plus nu ook 2022 circuit!

2022-05-20 - de nieuwe brochure open water zwemmen met advertenties voor 2022 is toegevoegd. Ook de bestanden zijn weer teruggeplaatst.

Uit de nieuwsbrief van de KNZB van 2 maart 2022

Open water/buiten zwemmen

Pagina's