U bent hier

nieuws - Nederland

Behalve de Rijnhaven komt er ook een plek om buiten te zwemmen op het Eiland van Brienenoord

Er is grote behoefte naar meer plekken in Rotterdam om buiten te zwemmen. En daar is ook het stadsbestuur zich van bewust. Daarom komen er dit jaar twee nieuwe locaties bij: de Rijnhaven én het Eiland van Brienenoord.

Inschrijving van start voor tweede editie open water Lage Vaart Race

Na een succesvolle eerste editie staat zondag 23 juni de tweede editie van de Lage Vaart Race in Dronten gepland. Sinds 1 mei is de inschrijving hiervoor officieel geopend. Voor zwemmers van alle niveaus staan er diverse zwemafstanden op het programma.

Ziekmakende blauwalg duikt in heel Nederland weer op: ‘Kijk goed waar je gaat zwemmen’

Nu de zon na maanden regenval eindelijk schijnt zoeken we massaal verkoeling in het water, maar waterschappen door het hele land waarschuwen nu al om bepaalde plassen en meren te mijden. De blauwalg heeft namelijk geprofiteerd van de zachte winter.

Lars Bottelier zet punt achter open waterloopbaan

Als één hoofdstuk eindigt, begint een ander.

Een half jaar geleden kreeg Open waterzwemmer Lars Bottelier te maken met een lastige situatie. De coach waar hij bij trainde in Duitsland, Sebastiaan Gress, werd ontslagen in Würzburg en daardoor kreeg het seizoen van de in IJmuiden geboren Noord-Hollander een ander vervolg dan voorzien.

Zwemmen in open water: waar moet je rekening mee houden?

In het voorjaar start het zwemseizoen voor open water 2024.  Zwemmen en recreëren aan het water en op het strand is gezond en leuk, het brengt verkoeling en plezier, maar is niet zonder risico’s. Jaarlijks verdrinken in Nederland tientallen mensen in het open water of worden ziek omdat het water niet schoon is.

Reddingsbrigades kampen met tekorten. Wat betekent dat voor de veiligheid?

Het zwemseizoen is weer begonnen, maar de reddingsbrigades kampen met grote tekorten aan vrijwilligers. Dat kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid in het water. "De zee is nooit veilig", zegt Ernst Brokmeier van de Zandvoortse Reddingsbrigade en de overkoepelende Reddingsbrigade Nederland in 5 Dagen.

(Alkmaars) Zwemseizoen in open water 1 mei gestart!

Woensdag 1 mei is het zwemseizoen 2024 voor zwemmen in oppervlaktewater gestart! Zwemmen betekent plezier voor jong en oud en is vooral gezond. In Noord-Holland zijn 150 officieel aangewezen zwemwaterlocaties waar je veilig kunt zwemmen.

Maak de komende maanden gebruik van de vele mooie zwemwaterlocaties in Noord-Holland! Kijk op zwemwater.nl of de zwemwaterapp (zie Google Play en App Store), voordat je op pad gaat. Je ziet dan vooraf of er bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s zijn, waardoor je beter een andere locatie kunt kiezen. Op het blauwe informatiebord bij de locatie zelf kan je dat natuurlijk ook zien, maar dat is misschien wat laat.

6e City Swim Meppel

Datum: 
zondag, 9 juni, 2024 - 01:00

Bad Hesselingen City Swim & City Sup Meppel vindt plaats in het centrum van Meppel. De start en finish vinden dit jaar plaats aan het Oosteinde, ter hoogte van (voorheen) drankenhandel de Moor. De route gaat vanaf het Oosteinde door de Keizersgracht richting Stoombootkade. Bij het Bleekerseiland ronden de deelnemers een boei en keren door de Keizersgracht weer terug naar het Oosteinde. De totale afstand bedraagt ruim 1400 meter.

Sharon van Rouwendaal gaat op vermoedelijk laatste Spelen voor nog een keer goud

Sharon van Rouwendaal start deze zomer op de Olympische Spelen van Paris 2024 als een van de favorieten in het openwaterzwemmen. De Nederlandse kent een lange carrière met vele bijzondere afslagen. Volledig volwassen geworden, hoopt ze in Parijs net als in Rio de Janeiro goud te winnen. Als revanche voor die nipt verloren race in Tokio.

Grindgat Mid Summer Long Distance

Datum: 
zaterdag, 22 juni, 2024 - 16:00 t/m 22:00

22 JUNI 2024: Mid Summer Long Distance Swim

Wanneer: Zaterdag 22 juni 2024 start 17:00u of 18:00u, eind bij zon onder: 22:00u

Wat: 4 - 8 of 12KM (vroegere uitstap mogelijk bij: 6km)

Waar: Zeilhaven De Waolenwiert (Einde Kasteellaan in Oost-Maarland, bij de poort)

Tweede artikel geschreven door Piet Schop over Sluis

Na het eerste artikel over de historie van de Vlaanderenmarathon (1976 t/m 2001) deze keer een overzicht van de huidige zwemwedstrijden, die in augustus 1970 begon met de 3 km (zowel vrije slag als schoolslag) van het Belgische Hoeke naar Sluis. In de veronderstelling dat men in 2024 aan de 50e editie van ´Sluis´ toe is, vroeg voorzitter Robin Dellaert me om ter gelegenheid van dat jubileum iets op papier te zetten.

Uit de KNZB Nieuwsbrief: Nationale Sportherdenking Zwemmen

Datum: 
zaterdag, 4 mei, 2024 - 20:00

Op 4 mei is de Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion. Het thema van 2024 is de zwemsport. Op verzoek van het Comité Nationale Sportherdenking vragen de KNZB en Reddingsbrigade Nederland aan hun verenigingen of zij kennis hebben van oorlogsslachtoffers binnen hun voormalige ledenbestand. “Alle namen van vermoorde sporters verdienen het gekend en genoemd te worden”, aldus Lodewijk Asscher, voorzitter van het Comité Nationale Sportherdenking.

Hellevoet Heroes - Haringvlietoversteek 2024

Datum: 
zaterdag, 1 juni, 2024 - 00:00 t/m 23:45

Op 1 juni is de Haringvlietoversteek.

Open Water wedstrijden Bodegraven, BZ&PC (2024)

Datum: 
zaterdag, 15 juni, 2024 - 00:00 t/m 23:45

de open water wedstrijd tussn Nieuwerbrug en Bodegraven:

Open water kalender KNZB en bepalingen 2024

De kalender voor de klassementswedstrijden is vastgesteld. De bepalingen voor de klassementen en NK's zijn vastgesteld.

Klik >>> hier <<<voor de KNZB webkalender

Klik >>> hier <<<voor de NOWW webkalender

Klik >>> hier <<< voor de bepalingen e.d.

 

Pagina's