Hoe overwin ik de IJssel!

Veel wedstrijdzwemmers trokken afgelopen zondag 10 juli richting Beusichem om daar deel te nemen aan de Lektocht; altijd spectaculair van het pont af en dan 6 km in strijd met het (stromende) water van de Lek. Soms valt het mee, soms valt het tegen.

Vroeger waren er ook zulk soort wedstrijden in de IJssel. Reden voor een aantal enthousiastelingen om één van die wedstrijden nieuw leven in te blazen en wel één die in Zutphen eindigt. Helaas was de datum waarop dit spektakel plaats moest vinden dezelfde datum als die voor de tocht in de Lek. Reden was dat de opening van de nieuwe haven op deze dag zou plaatsvinden. Een zwemtocht door de IJssel van haven naar haven was dan ook een leuk evenement om juist op die dag te houden. Achteraf liep het iets anders: de haven werd al eerder geopend.

De organisatoren lieten zich niet uit het veld slaan en zetten een hartstikke leuke tocht op touw waaraan een kleine 50 enthousiastelingen vooral uit de regio (of met roots in de regio) deelnamen.

Deze zwemmers en zwemsters maakten er in 3 series een waar zwemspektakel van, dat wel blijkt uit het feit dat de snelste 3 heren en dames nauwelijks voor elkaar onderdeden. Maar nog leuker waren de reacties van alle deelnemers die deze dag niet snel zullen vergeten en waarschijnlijk allemaal dit nog eens zo over zouden doen!

Met dank aan de organisatie (die alle tegenslagen flexibel, snel en vakkundig wist te overwinnen) en natuurlijk de (snel stromende) IJssel!

Hieronder de plaatsen en tijden van de eerste drie dames en heren:

plts

naam

woonplaats

tijd

plts

naam

woonplaats

tijd

1

Willem van der Sterren

Zwolle

10.05

1

Marieke ten Have

Vorden

11.11

2

Kjille Kemperman

Nijmegen

10.12

2

Sanne ten Have

Ruurlo

11.12

3

Oscar Driessen

Raalte

10.26

3

Annette Keurentjes

Zutphen

11.35

Iedereen (organisatie, vrijwilligers, deelnemers en publiek) bedankt voor een onvergetelijke dag.

Otto Zeijpveld

Het damespodium met van links naar rechts: Annette, Marieke en Sanne

Riny Zeijpveld voor het eerst in een dik pak.