U bent hier

nieuws - Nederland

Mag je eigenlijk zwemmen in het kanaal?

Ik dacht een leuk verhaal te schrijven over wildzwemmen. Ik weet niet of het een officiële term is, maar ik denk wel dat het bestaat. En toch kan ik er niks over vinden en niemand die er iets over wil vertellen. Misschien uit angst dat de plek ontdekt wordt. En dan mag het natuurlijk niet meer.

Zeezwemmers voltooien unieke tocht langs Walcherse kust met steun van zeehond

De zeezwemmers Gertjan Nieuwenkamp uit Middelburg en Jan Brink uit Vlissingen hebben zaterdag een unieke tocht volbracht langs de Walcherse kust. Het duo vertrok ’s ochtends om 10.00 uur in Vrouwenpolder en stapte dertig kilometer verderop ’s middags om 16.10 uur weer aan land in Vlissingen.

Nationale IJszwemdag 2021

Zwem samen met je (zwem)vrienden, familieleden en kennissen zwemmen op onze 1e nationale IJszwemdag.

Op zondag 31 oktober organiseren wij als IJszwemmen Nederland / IISA Nederland samen met de ijszwemlocaties de eerste nationale IJszwemdag*. Tijdens de Nationale IJszwemdag willen we (nieuwe) ijszwemmers de kans geven om in aanraking te komen met onze sport en met de al geoefende ijszwemmer het seizoen te openen.

Zeezwemmer uit Middelburg gaat voor unieke tocht van Vrouwenpolder naar Vlissingen

Zeezwemmer Gertjan Nieuwenkamp (52) uit Middelburg gaat zaterdag een poging doen om als eerste persoon ooit de volledige Walcherse kust af te zwemmen. Nieuwenkamp is sinds 2013 een fanatieke zeezwemmer bij de Stichting Zwemmen Langs Walcheren. Zaterdag is de stroomrichting gunstig vanwege springvloed en ook de weersvoorspellingen zijn gunstig.

Solo zwemtocht Zwemmen Langs Walcheren

Van de Facebookpagina Zwemmen Langs Walcheren het volgende bericht;

Spectaculaire zwemtocht!!

Gertjan Nieuwenkamp gaat de uitdaging aan om de Walcherse kust af te zwemmen! Gertjan Nieuwenkamp zal zaterdag 9 oktober een poging wagen om de Walcherse kust af te zwemmen van Vrouwenpolder naar Vlissingen (!).

Sander Crooijmans en Serena Stel Nederlands kampioen openwaterzwemmen

maandag 13 september 2021 - Het Open Nederlands kampioenschap openwaterzwemmen leverde een overwinning op voor Sander Crooijmans (57.34,96) bij de mannen en Serena Stel (1:02.30,64) bij de vrouwen. Tussen Werkendam en Sleeuwijk zwommen de deelnemers afgelopen weekend een afstand van vijf kilometer, verdeeld over vijf rondjes. 

Verslag Zwartepolder Zeezwemtocht 2021

De Zwartepolder Zeezwemtocht is een zes kilometer lange zwemtocht vanaf Strandpaviljoen Beachhouse 25 in Breskens naar Strandpaviljoen Strand Ruig in Cadzand.

Bekijk  de video >>HIER<<  voor een verslag van de zeezwemtocht.

Joey Pop tweede van Nederland tijdens ONK

(2021-09-16) Maasland - Na 2 jaar geen wedstrijden gehad te hebben en weinig trainingen omdat de zwembaden gesloten waren,

werd op vrijdag 10 september en zaterdag 11 september in Sleuwijk het ONK open water zwemmen gehouden. Namens de zwemvereniging ZVVS kwamen Joey Pop, Irene v.d. Laan en Karin Stein aan de start.

Gouden medailles bij NK Open Water voor Storm en Fay Boxum

(2021-09-13)

Storm (2007) en Fay Boxum (2009) hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan op het NK Open Water Zwemmen. De zwemmers uit Zwartsluis gingen met de nodige medailles huiswaarts.

In haar leeftijdscategorie werd Fay...

Z&PC DIO op Nederlands Kampioenschap open water zwemmen

(2021-09-14) ETTEN-LEUR - Op vrijdag 10 september en zaterdag 11 september deden twee leden, Susanne van der Linden en  Martino Valentijn, van de Etten-Leurse zwemvereniging DIO mee aan het NK open water zwemmen in Sleeuwijk. De Biesboschzwemmers lukte het om binnen de corona maatregelen een super goed georganiseerd evenement neer te zetten.

Martino Valentijn stond....

Zes NK-medailles voor trio Biesboschzwemmers

(2021-09-13) WERKENDAM/SLEEUWIJK Na weken van voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk zover: de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR) georganiseerd door de Biesboschzwemmers. Namens de Biesboschzwemmers namen zeven zwemmers deel aan het ONK-gedeelte en negen aan de BOWR. De oogst van twee dagen zwemmen was tijdens de NK twee goud, drie zilver en één brons. Tijdens de BOWR kwamen daar nog vier gouden medailles bij.

Lars de Kooter en Pieter Pijnenburg...

Verlamd tot borsthoogte en toch zwemmen? Cynthia en Marlous uit Twente bewijzen dat het kan

Marlous en Cynthia hebben beiden een hoge dwarslaesie. Ondanks de verlamming deden ze zaterdag mee aan de Rapenburg-zwemrace door de gracht in Leiden. Voor het goede doel. „Het geeft zo’n gevoel van vrijheid. Even los van je rolstoel.”

5 gezondheidsvoordelen van zwemmen in (koud) open water

Zwemmen in open water is populairder dan ooit. Als je die koude douche inmiddels hebt uitgespeeld, dan is deze trend misschien wel iets voor jou.

Baantjes trekken in de natuur is op zich niets nieuws. Een aantal jaar geleden waren sommige avonturiers voor dag en dauw al in het koude water te vinden.

Björn en Wil dromen van legaal natuurzwemmen in Tilburg: ‘Geef ons een stukje Piushaven’

Volgens Björn van Eenaeme en Wil Zingers gaat er niks boven het gevoel van zwemmen in koud water. Björn zwemt sinds een halfjaar in open water samen met andere Tilburgers, waaronder Wil. Inmiddels telt de onofficiële zwemclub twintig leden, maar een legale plek om baantjes te trekken in de buitenlucht is er in eigen stad niet.

De Biesboschzwemmers verrast door grote deelname ONK en BOWR

WERKENDAM / SLEEUWIJK Het komende weekend organiseren de Biesboschzwemmers ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie te Sleeuwijk de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR). Op vrijdagavond staan de 3000m vrije slag masters, 2500m vrije slag junioren en 3000m schoolslag senioren gepland. De zaterdag begint om 9.00 uur met de 5000m vrije slag voor senioren en verder staan dan ook de 1500m schoolslag voor junioren en 2000m schoolslag voor masters gepland.

Pagina's