Sharon en Ferry gehuldigd in Dordrecht

zaterdag 27 augustus 2016 - Dordrecht -De Olympisch kampioenen Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman zijn zaterdag gehuldigd in Dordrecht. Een prachtige zonnige dag rond het open water met enthousiast publiek.

De huldiging vond plaats tijdens de Swim to Fight Cancer in Dordrecht. Ferry, Sharon en coach Marcel Wouda werden als helden ontvangen.

Ze gaven het startschot van de 2,5 km tocht en gingen daarna per boot te zwemmers achterna. De kampioensvaart ging door de grachten van Dordrecht. Op de kades en de bruggen stond veel publiek, dat de Olympisch kampioenen toejuichte. Een aantal andere Olympische zwemmers waren ook bij dit feestje en kwamen in een extra bootje er achter aan.

Bondsvoorzitter Erik van Heijningen begon daarna met de officiele huldiging. Voor Ferry en Sharon prachtige cadeaus, coach Marcel Wouda ontving een gouden medaille.

Zwemmers Ferry, Sharon en Maarten van der Weijden werden vervolgens onderscheidden met de KNZB gouden speld, voor hun prestaties en hun bijdrage aan op de kaart zetten van het open water zwemmen.

De gemeente Dordrecht en Dudok overhandigden de zwemmers vervolgens nog een aantal cadeaus. Ook Marcel Schouten, het trainingsmaatje van Ferry, werd niet vergeten.

Kijk voor een reportage van de dag hier (RTV Dordrecht)

Bekijk ook het originele artikel @ knzb.nl