Maatregelen om dataverkeer op noww.nl te beteugelen

2017-07-05 - Voorburg - het dataverkeer op onze noww website is afgelopen maand zo hoog geweest dat we een extra rekening hebben ontvangen van onze provider. Daarom zijn meerdere maatregelen genomen:

  1. Het open water boek heeft vele plaatjes er in die kwalitatief hoog zijn. Deze heb ik gecomprimeerd naar een wat lagere kwaliteit. Dit zorgt voor een krimp van het bestand van al meer dan 50%.
  2. De bestanden van de diverse open water boeken zijn verplaatst naar mijn privé-domein bij XS4ALL. Of we daar dan weer een extra rekening krijgen valt weer te bezien. Dit moet het dataverkeer beperken tot de website zelf (zonder veel bijlagen als pdf's).
  3. De ruimte voor te uploaden van bestanden wordt beperkt. Dit betekent voor wedstrijdorganisaties dat het programmaboekje en de uitslagen niet groter mogen zijn dan 1Mb. Sommigen hebben programma's van wel 3,5Mb. Wanneer 500 bezoekers het bestand willen inzien levert dat 1,75Gb aan dataverkeer op. Mocht het boekje groter zijn dan toegestaan in de upload, krijg je een foutmelding. Kan je het niet kleiner maken dan 1Mb dan graag aan de webmaster @ noww.nl mailen.

Wanneer iemand nog een gratis domein kent, houden we ons aanbevolen! 

Ooit was de hele website op gratis domein. Dat was een trage website. Na diverse gratis providers zijn we overgestapt naar een toen kleine professionele provider. We hebben nooit problemen gehad met dataverkeer anders dan bij Ddos-aanvallen van hackers. Nu is dit niet het geval. De kleine provider is nu een serieuze business geworden en een grotere speler. Het beschikbare dataverkeer is ook steeds omhoog gegaan. Desondanks gaan we over de limiet. 

De website wordt gesponsord. Het geld wat we ontvangen voor de banners in de website blijkt nu onvoldoende te zijn om de kosten te dragen. Dat is jammer. We hopen dat de maatregelen voldoende zijn om het dataverkeer te beteugelen.

Niek en Richard