Gerrit Berkhoff overleden

2017-12-17 - Gisteren bereikte mij het bericht dat een van de markante toonzetters in open water zwemmen, Gerrit Berkhoff, is overleden.

Gerrit was vele jaren deel van de Taakgroep Open Water Zwemmen waarin hij zijn expertise en zeer ruime ervaring deelde in het belang van het open water zwemmen. Hij wist als geen ander zijn ervaringen uit het verleden te vertalen naar nieuwe situaties. Nauwgezet als een goed scheidsrechter betaamt, maar ook altijd ruimhartig als het de sporter en de organisaties betrof.

Hij leidde minstens 15 verschillende open water wedstrijden in zijn loopbaan waaronder Nederlandse Kampioenschappan als scheidsrechter. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Altijd bescheiden en omdat hij in de Taakgroep zat en hij ook niet gezien wenste te worden als iemand die zichzelf de meest interessante wedstrijden gaf is het enkel met een list gelukt hem op een NK als scheidsrechter te krijgen.

Nadat hij uit de taakgroep stapte heeft hij nog geruime tijd wedstrijden namens de KNZB waargenomen en is hij adviseur voor de leden van de Taakgroep gebleven.

Met zijn overlijden moeten we afscheid nemen van een van de belangrijke mensen voor open water zwemmen (maar ook voor Masterszwemmen).

We wensen Riet, de kinderen en kleinkinderen sterkte.

Namens de TOWZ,
Richard Broer