Alle uitslagen 10km van Zwaag/Wijzend

De zwemwedstrijd De ’10 van Zwaag’ is veertien jaar een traditie geweest in zwembad De Wijzend, waarbij de deelnemers 10 kilometer vrije slag aflegden. De wedstrijd was voor veel deelnemers een voorbereiding op het openwaterseizoen.

Het was ook altijd een mooie promotie voorafgaand aan de zwem seizoen bij opening van het buitenbad. Het ging dan ook altijd met gesloten beurs. Iedereen wist dan weer dat je lekker in de frisse lucht baantjes kon trekken in plaats van binnen.

Oud-topper Edith van Dijk kwam uit de regio, maar ook WK- zwemmers Marcel Schouten, Lars Bottelier, Evelien Sohl, Bianca de Bruijn, Ian van der Hulst en Joost Kuijlaars doken de afgelopen jaren in De Wijzend het water in. Allen gingen tussen Stavoren en Medemblik ook succesvol het IJsselmeer over voor het Nederlands kampioenschap marathonzwemmen.

Om deelnemers toch alsnog een mogelijkheid te bieden om de olympische afstand van tien kilometer af te leggen, is openwaterswimming.club uitgeweken naar zwembad De Waterdam in Volendam.

De uitslagen op een rijtje en diverse foto's @ openwaterswimming.club