U bent hier

Rotterdam (Noordereiland) - Protour - NED

14 Jaar Rotterdam Swim

Datum: 
zondag, 29 augustus, 2021 - 10:15

Over iets meer dan 2 weken gaan wij weer aandacht vragen voor schoon water in de grootste haven van Europa door rond het Noordereiland in hartje Rotterdam de golven van de Maas te trotseren en zoals elk jaar blijft het niet bij woorden maar maken wij met de opbrengst van de oudste stadszwemtocht van Nederland het jaar daarop een rivier schoon.

14 Jaar Rotterdam Swim : Zwemmen voor water

Op zondag 29 augustus wordt wederom de oudste14 Jaar Rotterdam Swim stadszwemtocht van Nederland georganiseerd en net als in voorgaande jaren zwemmen wij weer voor schoon water. Kijk op www.rotterdamswim.com en meld je aan voor deze 3 km open water zwemtocht rond het Noordereiland in hartje Rotterdam.

Je kunt deelnemen aan de volgende afstanden:
Start 3 km 10:20

  • Solo (1 zwemmer zwemt 3 km)
  • Familie (vader/moeder/mentor met kind van 12-18 jaar zwemmen 3 km)
  • Gehandicapt (buddy zwemt gratis mee en hulpmiddelen zijn toegestaan)

Extra startbewijzen: 14 Jaar Rotterdam Swim (3 km)

Datum: 
zondag, 29 augustus, 2021 - 10:15

Donderdag kreeg ik van het Havenbedrijf Rotterdam het bericht dat zij de eis "een goedgekeurde zitplaats op een gecertificeerde reddingsboot met gediplomeerde bemanning per zwemmer" loslaten. Dat betekent dat wij nu weer voor de eerste keer in 9 jaar& weer kunnen groeien.

Hoeveel startbewijzen wij precies krijgen is nog niet helemaal duidelijk maar een ding is zeker wij krijgen er zeker 30 extra startbewijzen bij.

Meer zwemmers dan ooit zwemmen voor Wereld Gehandicapten Dag

Op 28 juli trotseren tientallen deelnemers alweer voor het 12 jaar op rij de golven van de Maas rond het Noordereiland in hartje Rotterdam om aandacht te vragen voor schoon water in de grootste kunstmatige haven ter wereld.

11 Jaar Rotterdam Swim

Zondag 29 juli gaan wij weer voor de 11e keer rond het Noordereiland in hartje Rotterdam zwemmen voor het goede doel. Net als in voorgaande jaren kan men zwemmen voor:
- de jaarlijkse Wereld Water Dag
- de jaarlijkse Wereld Gehandicapten Dag
- de jaarlijkse Zomer Universiteit

11 Jaar Rotterdam Swim

Datum: 
zondag, 29 juli, 2018 - 17:30

Op de laatste zondag van juli organiseren wij voor het 11e jaar op rij de Rotterdam Swim www.rotterdamswim.com voor verschillende goede doelen. Een zwemtocht van 3 km rond het Noordereiland in hartje Rotterdam. 

Goede doelen

Programma 10 Jaar Rotterdam Swim

Hierbij het programma voor 10 Jaar Rotterdam Swim.

Hier een video van 9 Jaar Rotterdam Swim

Video 10 Jaar Rotterdam Swim

Hier een leuke reportage van Rein Paulides over 9 Jaar Rotterdam Swim. Heb je er al zin in?
https://www.youtube.com/embed/UK1qbrAU-Ns

LET OP! Rotterdam Swim 2017 is vervroegd

Vandaag hebben wij van het Havenbedrijf Rotterdam de volgende stromingstabellen gekregen voor 10 Jaar Rotterdam Swim op zondag 30 juli a.s. 

In tegenstelling tot eerdere berichten begint de jaarlijkse zwemtocht van 3 km rond het Noordereiland niet om 17:00 maar +/- 11:20. Zie hieronder een aantal miniaturen. Op http://www.rotterdamswim.com/stromingstabellen-2017/ vind je de grote kaarten!

Wie wordt de winnaar van de Rie Mastenbroek Trofee 2017?

De Rie Mastenbroek Trofee is een aanmoedigingstrofee vernoemd naar de Rotterdamse zwemster Rie Mastenbroek (1919 - 2003). Rie Mastenbroek wordt alom geacht als de belangrijkste Nederlandse zwemster ooit. In 1936 won zij op 17 jarige leeftijd als eerste vrouw ter wereld drie gouden en een zilveren medaille op één Olympische Spelen. Daarnaast trainde zij voor deze Olympische Spelen veelvuldig op de Nieuwe Maas. 

Start vervroegd 9 jaar Rotterdam Swim

De starttijd van 9 Jaar Rotterdam Swim is vervroegd. Deelnemers gaan niet om 17:00 maar om 16:45 te water. Inschrijven kan nog tot 16:00 in Huis Der Zotheid op de Haringvliet 401 in Rotterdam. Kijk op www.rotterdamswim.com/programma voor meer informatie. 

9e Rotterdam Swim - Swim For Water

9 Jaar Rotterdam Swim
Gebiedscommissie Feijenoord en Spido Rotterdam sponsoren Rotterdam Swim 2016.

9e Rotterdam Swim - Swim For Water

Datum: 
zondag, 31 juli, 2016 - 17:30

9 Jaar Rotterdam Swim

Swim For Water

Op 31 juli 2016 organiseert Stichting Aquarius voor de 9e keer de Rotterdam Swim. De Rotterdam Swim is een initiatief van Erik Van Loon en is de eerste moderne zwemtocht in een stad. De Rotterdam Swim is een open water zwemevenement van 3 kilometer op de de snel stromende rivier de Maas rond het Noordereiland in hartje Rotterdam.