Rondje Pampus 2023

Datum: 
zaterdag, 29 juli, 2023 - 07:00

Rondje Pampus is een uniek zwemevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur in het IJsselmeergebied. Zwemmen in open water rond Forteiland Pampus is spectaculair voor zowel recreatie- als wedstrijdzwemmers. Een sportieve uitdaging terwijl je geniet van de weidsheid om je heen, van wind, golven en water. Want natuur beleef je in het water!

Deelnemers aan Rondje Pampus leveren met een deel van het inschrijfgeld een bijdrage aan een goed natuurdoel. Zo werd vorig jaar meegeholpen aan het herstel van de Friese vogelringstations in de Makkumer Súdwaard. Ook dit jaar zal een deel van het inschrijfgeld gedoneerd worden aan een onderzoek of project dat bijdraagt aan het vitaal en gezond houden van het IJsselmeer.

De 12e editie van Rondje Pampus zal plaatsvinden op zaterdag 29 juli 2023. Inschrijven voor deze editie kan vanaf eind maart via de website van Rondje Pampus. Wil je op de hoogte blijven, volg Rondje Pampus via Facebook, Instagram of Strava.