11e Brakeboer Trofee

Datum: 
vrijdag, 10 juli, 2020 - 00:00 t/m dinsdag, 21 juli, 2020 - 11:45

Na de prachtige jubileumeditie in 2019 wilden we dit jaar weer een mooie wedstrijd neerzetten tijdens de 11e Brakeboer trofee op 19 juli. Echter, corona gooide roet in het eten. Maar hoe fijn dat de wedstrijd, weliswaar anders dan normaal, nu toch door kan gaan! We doen het namelijk virtueel. Schrijf je in en zwem de wedstrijd in je eigen openwater locatie.

Je kunt net als bij de echte Brakeboer trofee kiezen uit diverse afstanden. Je kunt ze nu zelfs allemaal zwemmen als je dat zou willen, want je hebt een week de tijd. Werd je vorig jaar nog uit het water gehaald op de 10.000 meter omdat je niet binnen een uur na de winnaar wist te finishen, dit jaar gelden er geen limieten en kun jij de wedstrijd in je eigen tempo helemaal uitzwemmen.

Het enige dat je nodig hebt zijn je zwemspullen, een sporthorloge met gps of app die je afstand bijhoudt, een zwemboei en een begeleider. We registreren de gezwommen gps-afstanden en verwerken die tot een virtueel klassement. Je hoeft dus niet eens in de buurt van de haven in Medemblik te zwemmen. Sterker nog, in die haven mág je nu niet eens zwemmen. Je kunt zonder reistijd je eigen favoriete zwemwater induiken. De gezwommen GPS-afstanden worden tot een virtueel klassement verwerkt.

Link voor aanmeldingen: >>> hier <<<

Deelname staat open voor alle geoefende zwemmers. Iedereen kan zich online aanmelden en meedoen met deze en meer virtuele zwemwedstrijden. Van alle zwemtochten in het seizoen wordt een totaalklassement opgemaakt.