Wassenaarse Zwemloop

Datum: 
zondag, 29 augustus, 2021 - 14:30 t/m 18:30

Deelnemersinfo

Deelnemersinformatie Zwemloop Wassenaar

Het reglement wordt aangepast naar aanleiding van de actuele coronarichtlijnen.

Weersvoorspelling

Het is altijd mooi weer aan de kust van Wassenaar.

Adres

Strandpaviljoen Sport
Wassenaarseslag 29
2242 PG  Wassenaar
www.strandpaviljoen-sport.nl

Programma

14:30 uur Aanmelden (tot een half uur voor start van de afstand)
15:30 uur Briefing voor beide afstanden
16:00 uur Start hele afstand
16:45 uur Start halve afstand
17:45 uur Sluiting kleedgelegenheid (tent)
18:00 uur Prijsuitreiking

Website aanmelding/inschrijving

>>> hier <<<

Parkeren

U kunt parkeren op het parkeerterrein aan de rechterzijde “De Kuil” of verderop aan de linkerzijde vlakbij het strand “Zeelust”. Het parkeren kost op beide parkeerplaatsen EUR 5,00 ongeacht de duur van het parkeren. Mocht het een stranddag worden dan bestaat de kans dat de parkeerplaatsen vol zijn. Kom in dat geval ruim op tijd. Lopen (wandelen) vanaf Wassenaar naar het strand duurt 45 minuten.

Aanmelden

Het aanmelden is bij Strandpaviljoen Sport aan de linkerzijde op het strand. Loop vanaf de rotonde bij de Wassenaarseslag omlaag langs de diverse kiosken. Eenmaal beneden met het gezicht naar de zee, kies links. Daar treft u eerst de Wassenaarse Reddingsbrigade (blauw gebouw), dan de groende omkleedtent en dan Strandpaviljoen Sport. Loop door het restaurant naar de feestzaal achterin alwaar de Zwemlooporganisatie zit.

Daar krijgt u uw startnummer op uw linker onderarm vermeld. Ook krijgt u de badmuts en het aandenken aan het evenement. Indien u ook een bbq besteld heeft, dan krijgt u hier de bonnen. Doet u mee als duo, dan graag tegelijkertijd aanmelden.

Voor wijzigingen of na-inschrijven is een aparte balie ingericht.

Noodnummers

Bij de inschrijving hebben wij een noodnummer gevraagd. Mocht dit gewijzigd zijn, geef dat dan door bij aanmelding. Dit nummer zal gebeld worden mocht er onverhoopt iets met u aan de hand zijn. Mocht op de dag van de zwemloop door u of uw thuisfront contact met ons noodzakelijk zijn, dan zijn wij bereikbaar via het mobiele nummer [wordt per e-mail bekend gemaakt] (alleen noodgevallen).

Kleedgelegenheid

Er is een tent geplaatst tussen het gebouw van de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB) en Strandpaviljoen Sport. U kunt zich hier omkleden. Deze tent wordt niet bewaakt! De tent wordt om circa 17:45 uur weer afgebroken.

Er is douchegelegenheid (koud water buitendouche).

Briefing

De briefing waarin de spelregels en zaken m.b.t. veiligheid doorgenomen worden, is om 15:30 uur in dezelfde ruimte.

Veiligheid

Het volledige parcours voor zowel zwemmen als lopen wordt door medewerkers van de Reddingsbrigade in de gaten gehouden.

Het zwemmen met een wetsuit is toegestaan maar niet per se nodig qua temperatuur (watertemperatuur heden ca. [xx]°C). Het zwemmen met de badmuts is verplicht. Deze zal u bij aanmelding overhandigd worden. Met de badmuts bent u goed zichtbaar in zee voor de hulpverleners. Indien u onverhoopt toch in moeilijkheden komt, steekt u een arm in de lucht en een van de hulpverleners zal naar u toe komen. Uiteraard is deelname voor eigen risico en is de organisatie niet aansprakelijk voor schade / letsel etc.

Mocht u halverwege uit de wedstrijd willen stappen (zwemmen of lopen), meld u zich dan af bij het wisselpunt. Met name bij het zwemonderdeel kan dit grote gevolgen hebben. Mochten wij iemand missen na het zwemmen die bijvoorbeeld niet via het wisselpunt is gaan lopen of gewoon weggegaan is, zal er een zoekactie door de reddingsbrigade gestart worden.

Badmuts

De badmuts moet na het zwemonderdeel weer ingeleverd worden. Hiervoor staan manden gereed in de wisselzone.

Parcours

De solo- en duodeelnemers starten tegelijkertijd met het zwemonderdeel. Na het zwemmen kunnen de solodeelnemers zich omkleden voor het looponderdeel. Hiervoor kunnen zij voorafgaand aan de wedstrijd hun spullen in het wisselgebied klaarleggen. Er is toezicht bij het wisselgebied. De duo’s dienen na het zwemmen in de wisselzone hun “loopmaatje” aan te tikken die vervolgens direct kan starten met het looponderdeel.

Het loopparcours staat aangegeven met bordjes “Wassenaarse Zwemloop”. Ook staan op meerdere plaatsen vrijwilligers die u de weg wijzen. De deelnemers van de hele afstand lopen het “rondje” in de duinen drie keer, de deelnemers van de halve afstand één keer. Na de duinen keert u terug naar het strand en finisht u bij de finishboog bij het Strandpaviljoen Sport.

Tijdregistratie

De tijdregistratie wordt handmatig uitgevoerd. Bij de finish wordt uw finishtijd direct vastgelegd. Vervolgens wordt u opgevangen door een van de vrijwilligers om uw startnummer bij de finishtijd te plaatsen. Mocht u met meerdere tegelijk over de finish komen, zorg dat u in dezelfde volgorde door de fuik (de registratie) gaat. Wij willen dit zorgvuldig doen en vragen u het finishgebied niet te verlaten voordat u de bevestiging krijgt dat de registratie goed is gegaan.

Prijsuitreiking

Om 18:00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Er zijn prijzen voor de eerste drie dames en heren voor zowel de hele als de halve afstand. Ook zijn er prijzen voor de eerste drie duo-koppels op beide afstanden.

Reglement

Zie link voor een beschrijving van het reglement van het evenement.

Wij wensen u veel succes met de laatste voorbereidingen en veel plezier tijdens het evenement.

Namens de organisatie,
Joost, Dimitri, Niels, Tineke en Bas