KNZB-Actieplan Zwemmen 21-24

Welke consequenties onderstaande bericht heeft voor open water zwemmen in 2021 is sterk de vraag. Normaliter gaan degelijke zaken voor het open water zwemmen na seizoen (per 1 oktober) in. De TOWZ zal, zonder tegebericht, dit ook hanteren voor de evenementen die dit jaar nog doorgang kunnen vinden.

Welke consequenties het heeft voor seizoen 2022 laat de TOWZ zeer tijdig weten. Als het gevolgen heeft voor de programmering en klassementen zal ditook aan bod komen op het open water congres. Wanneer het congres plaats vindt en in welke vorm (digitaal of in levende lijve) moet nog besproken worden.

Uit de nieuwsbrief van 22 juli 2021:

Ter compensatie van het vooralsnog niet invoeren van de leeftijdscategorie meisjes Minioren6, zullen wij voor het komende seizoen enkele programmanummers voor meisjes Junioren1 toevoegen tijdens het Minioren Circuit.

In de bepalingen van deze en andere wedstrijdconcepten hebben we enkele aanpassingen gedaan, zodat bv. meer verenigingen, teams en/of sporters kunnen deelnemen. De bepalingen zullen uiterlijk 1 augustus a.s. zijn bijgewerkt.

Zoals in het Actieplan ook aangegeven, vragen wij verenigingen initiatieven te nemen voor het aanbieden van wedstrijden voor niet-startvergunninghouders: swim4fun en ready2race. Op korte termijn zal de informatie over deze activiteiten beschikbaar komen.